Hrvoje Jelavic/Pixsell
Hrvoje Jelavic/Pixsell

Osijek preokretom servirao osvetu Šibeniku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 17:55

Gosti su uzvratili na poraz od Šibenika u 1. kolu nakon što su na Šubićevcu preokretom svladali domaćina

Osijek je preokretom u režiji Jakupovića, Jelenića i Solde stigao do tri boda na gostovanju kod Šibenika. Na koncu je završilo 3-1 za Osijek a jedini strijelac za domaćine bio je Santini na uvodu dvoboja s kojim se Osijek osvetio Šibenčanima za poraz iz 1. kola na Opus Areni kada su izdominirali goste, ali na koncu napustili travnjak pognutih glava...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Šibenik je s novim trenerom na klupi ušao u utakmicu sa zavidnom dozom agresije i presingom na polovici Osijeka. Nije iscurila niti minuta, a već je Santini u prilici koju zaustavlja greda.

Međutim, u trećoj minuti je nadoknadio propušteno pa je nakon ubačaja Žute spremno podmetnuo glavu i ubacio loptu iza vratara Malenice. I sljedeće minute protekle su u pokušajima Šibenika da povećaju prednost da bi Osijek odgovorio u trenutku krive procjene vratara Đakovića koji je odletio u prazno. No, Punčec je na gol liniji...

A bio je to samo uvod u jedno od najsadržajnijih poluvremena u ovoj sezoni HNL-a.

Dakle, do 50. minute (sudac Pajač je produžio pet minuta) vidjeli smo: pet kartona, lakat Santinija zbog kojeg je Jelenić dvije minute ležao na travnjaku, izlazak Tuie zbog ozljede, pokušaj Majića koji je odsjeo na gredi Malenice, tri uzastopne velike prilike Hernanija, novi sjajan pokušaj Majića s četrdeset metara te gol Jakupovića u petoj a ujedno i posljednjoj minuti nadoknade. Najveći posao odradio je Marko Soldo koji je izvrtio igrača Šibenika i uputio centaršut koji Jakupović glavom šalje za izjednačenje rezultata.

Nastavak je krenuo kartonom Majića, potom dobrom prilikom za Šibenik u kojoj se nije snašao Kolega te novim šansama Hernanija koji je odigrao sjajnu utakmicu ali nije imao realizatorskih sposobnosti.

No, ono što nije uspjelo njemu, odradio je Luka Jelenić. Tragičar prošlog kola u kojem je sudjelovao s dva autogola u porazu Osijeka od Istre iskupio se na najbolji mogući način nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Dantas. Lopta je preletjela cijeli peterac da bi se klizećim udarcem najbolje snašao Jelenić te ugurao loptu u praznu mrežu. Do kraja je mogao Žuta izjednačiti, ali i Jakupović odnosno Dantas zaključiti utakmicu s većom razlikom. Ono što njima nije uspjelo, odradio je Marko Soldo koji je desetak minuta prije kraja zaključio dvoboj u Šibeniku.

Osijek će u sljedećem kolu ide u goste Dinamu a prethodno ima Kup dvoboj protiv Slavonije iz Požege a koji se igra u Velikoj dok Šibenik putuje u Koprivnicu pa dočekuje Dinamo na svom travnjaku.

Šibenik - Osijek 1-3

Stadion Šubićevac. Gledatelja: 1100.

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Vice Vidović (Solin) i Željko Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Santini (3. Žuta), 1-1 Jakupović (45., Soldo), 1-2 Jelenić (62., Dantas) 1-3 Soldo (81., Pušić)

Žuti kartoni: Roca, Santini, Đaković, Majić (Šibenik); Hasić, Jurišić, Omerović (Osijek).

Šibenik (3-4-1-2): Đaković - Punčec, Morrison, Žuta - Gržan (od 46. Bakić), Roca, Prekodravac, Kolega (od 82. Kulušić) - Majić (od 66. Vasilj) - Božić (od 82. Baković), Santini (od 66. Delić)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Hasić, Tuia (od 35. Bukvić), Jelenić, Jurišić - Soldo (od 87. Lima), Dantas - Omerović, Jugović, Hernâni (od 64. Pušić)- Jakupović (od 87. Ademi)



Tagovi

HNLNK OsijekNK Šibenik

Ostale Vijesti