Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Osijek kreće s pripremama za novu sezonu, Bjelica i dalje strpljivo čeka Caktaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 10:25

Nekada najbolji igrač Hajduka još uvijek nije prelomio ostaje li u HNL-u ili ne

Ostalo nam je još malo više od mjesec dana do početka nove, po svemu sudeći vrlo zanimljive sezone 1.HNL. Nakon kratkog odmora, igrači se polako vraćaju u svoje klupske baze na početak priprema, a danas u 10 sati na prozivci kod Nenada Bjelice našli su se igrači prve momčadi Osijeka, koji u novu sezonu kreću s istim apetitima kao i lani. Žele osvojiti prvenstvo i prekinuti dominaciju Dinama, baš kako je to pošlo za rukom Rijeci 2017. godine.

Uvodni dio priprema bit će odrađen u Osijeku gdje ekipu već u subotu čeka prva pripremna utakmica protiv obližnjeg Čepina, potom slijedi put u Sveti Martin na Muri gdje će se bijelo-plavi pripremati na igralištu NK Poleta, i usput odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Bjelica će uigravati nove kombinacije protiv poljskog Slask Wroclawa, te mađarskog MOL Fehervara i ZTE Zalaegerszega. Ne smijemo zaboraviti ni na Konferencijsku ligu koja starta već 22. srpnja, a ždrijeb prvog pretkola pratimo već sutra. Zbog novonastalih ranih obaveza, Bjelica će u drugom tjednu srpnja odigrati i posljednju generalku protiv TSC Bačke Topole.

Što se samog kadra tiče, na Europskom prvenstvu su trenuti Mile Škorić i Mađar Laszlo Kleinheisler, oni će se momčadi pridružiti kada završe svoj turnirski put, dok se nekada krajem ovog tjedna i početkom iduće očekuju i Damjan Bohar, povratnik Mirlind Daku ali i ponajbolji igrač Ramon Mierez. Veliko je pitanje i eventualni dolazak Mije Caktaša. Nekoć najbolji Hajdukov igrač posljednje mjesece provodi trenirajući s Hajdukom kao član druge momčadi, pa nije teško za zaključiti da Mijo jedva čeka otići s Poljuda. Osijek je ozbiljno zainteresiran za njegove usluge, no on još uvijek nije prelomio želi li karijeru nastaviti vani, ili pokušati s jakim Osijekom osvojiti naslov.

Kako je rekao Nenad Bjelica u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, “Caktaš je zatražio još neko vrijeme za odluku” uz aneks na izjavu, “Nema roka u kojem bi morao odgovoriti, ali naravno da ni to nije vječno. Ne znam koliko ću još moći čekati. Ne dajem si nikakav rok.“

Bjelica je svijestan kvaliteta koje može donijeti Mijo, no ovakve izjave šalju indirektnu poruku da će Caktaš, ukoliko ne odluči u raumnom roku gdje želi nastaviti karijeru, možda ostati bez opcija za sljedeću sezonu. Barem u HNL-u.


Tagovi

OsijekMijo CaktašNenad BjelicapripremeHNLNK PoletPolet Sveti Martin

Ostale Vijesti