Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Osijek ima samo jedan cilj u Tallinnu - mirno osigurati vizu za Azerbajdžan!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 08:01

Večeras će Osijek u Estoniji braniti 5-1 iz prvog dvoboja s Levadijom iz Tallina te pokušati bez stresa potvrditi prolazak u 3.kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Osijek je put Estonije otputovao s finom prednošću. Tih 5-1 iz prve utakmice s Levadijom iz Tallinna garantira miran uzvrat i potvrdu prolaska u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U nogometu su se i veće prednosti znale nadoknaditi, ali niti je domaćin u rangu Manchester Cityja a niti je Osijek neki "jazavac" koji bi olako mogao propustiti priliku za korak dalje prema Konferencijskoj ligi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek i Levadia će uzvrat igrati u 18 sati po našem vremenu na Le Coq Areni na kojoj igra reprezentacija Estonije.

“Prednost smo zaslužili dobrim nastupom i igrom na terenu. Fokus je na našoj izvedbi i naš cilj nije samo proći dalje već to učiniti na zacrtani način”, jasna je poruka Federica Coppitellija uoči polaska za Estoniju.

Na put je Coppitelli poveo 23 igrača. Nema Marina Prekodravca koji gubi status koji je imao kod Zorana Zekića. Nema niti Kristiana Fućka, ali zato je priključen Niko Farkaš, mladić koji je svoje priključenje seniorskoj momčadi zaslužio svojim igrama u nogometnoj akademiji. Nema niti Kewela koji je ozlijeđen, ali svi ostali su spremni nastaviti niz započet prije tjedan dana na Opus Areni kada je Levadija teško stradala preokretom na krilima fantastičnog Ramona Miereza.

Što se sastava tiče, jasno je kako se Coppitelli može dozvoliti određeni luksuz pa dozirati nastupe s ciljem da što svježiji Osijek dočeka početak nove HNL sezone i sudar sa Šibenikom, ali dojma smo kako se neće previše odstupati od onoga čemu smo svjedočili u prvoj utakmici na Opus Areni. Možda ćemo vidjeti Limu od prve minute, Jugovića na svojoj poziciji “šestice” jer se Nejašmić požalio na sitnu ozljedu. No, to je već nagađanje i zadiranje u Coppitellijev sektor djelovanja i odgovornosti. Jasno je da bez obzira na kakav sastav Osijek istrči večeras na Le Coq Areni, navijači očekuju prolaz dalje lišen bilo kakvog stresa.

Ono što bi mogla biti opasnost za Osijek jest činjenica da je Levadia tipična domaćinska momčad. U zadnjih tridesetak utakmica imaju tek jedan poraz, onaj od slovačke Žiline. I unatoč visokom porazu u Osijeku, pokazali su da u svom rosteru imaju par živih igrača koji lako mogu unijeti nemir u suparničke obrane. No isto tako je jasno kako se u ovoj utakmici sve pita - Osijek!

A cilj je bezbolno doći do nove runde i putovanja u Azerbajdžan s obzirom na to da Osijek ide na pobjednika utakmice Zira - DAC u kojoj domaćin ima finu prednost od 4-0 iz prve utakmice. Utakmicu u Tallinnu sudit će četvorka iz Cipra na čelu s Menelaosom Antoniouom.

Očekivane postave:

Levadija (4-2-3-1): Vallner - Tur, Heitor, Fomba, Peetson - Ainsalu, Mavretič - Musamba, Yakovlev, Pedro - Felicio

Osijek (4-2-3-1): Čavlina - Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić - Jugović, Soldo - Matković, Lima, Pušić - Mierez.



Tagovi

Konferencijska ligaNK OsijekLevadia Tallinn

Ostale Vijesti