Foto: Saša Miljević / PIXSELL
Foto: Saša Miljević / PIXSELL

Osijek ima novog A-reprezentativca, trojica u mladoj vrsti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.24. | 09:33

U petak provjera s mađarskim drugoligašem

Nogometaši Osijeka će nakon poraza u Puli dvama autogolovima, što je već voda ispod mosta, prvenstvenu stanku kao i većina hrvatskih prvoligaša iskoristiti za poneku prijateljsku utakmicu. Suparnik će biti mađarski drugoligaš Kozarmisleny, a igrat će se u petak najvjerojatnije na pomoćnom terenu Opus Arene.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, glavna vijest iz Grada na Dravi je da Bijelo-plavi imaju novog A-reprezentativca. Naime, Nail Omerović je povučen iz mlae u A-reprezentaciju Bosne i Hercegovine za utakmice Lige nacija protiv Njemačke i Mađarske koje će biti odigrane u Zenici 11. i 14. listopada. Tamo će se, među inima, sresti s bivšim vezistom Osijeka Harisom Hajradinovićem

Podsjećamo da je Anton Matković zbog problema s aduktorom i trbušnim zidom morao otkazati U21 vrsti Hrvatske za odlučujuće kvalifikacijske dvoboje za Europsko prvenstvo, protiv Andore i Grčke 11. i 15, listopada u Koprivnici, no pozivu izbornika Ivice Olića odazvali su se Nikola Čavlina, Marko Soldo i Ivan Cvijanović.

Što se tiče onih prvotimaca koji su u prošlom kolu na Aldo Drosini zamijenjeni zbog ozljeda, Osijekova službena stranica javlja da je izvjesno kako će Luka Jelenić brzo biti u punom trenažnom procesu jer posljedice sudara s napadačem Puljana Lawalom nisu takve da bi se, unatoč bolovima u vratu koje još uvijek pomalo osjeti, duže odmarao. Kada je riječ o Arnelu Jakupoviću, on je i prije puta u Istru osjetio “peckanje” u zadnjoj loži, no pretpostavlja se da će sve biti u redu, tek možda uz poneki propušteni trening. Kapetan Vedran Jugović se i nadalje muči s Ahilovom tetivom, ali ne bi trebao doći u situaciju da bi prisilno morao izostati iz momčadi.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu Osijek igra protiv Šibenika na Šubićevcu u subotu 19. listopada u 16 sati.



Tagovi

Nail OmerovićNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti