Privatni album
Privatni album

Osijek ima lijevog beka kojeg motri Juve i - čeka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 08:00

Šesnaestogodišnji Splićanin s Drave ponikao je u Hajduku, a dobrim igrama privukao je interes skauta velikih klubova

Nema sumnje da NK Osijek ima najbolje uvjete u državi što se tiče infrastrukture, nadaleko je poznata njihova Opus Arena u kojoj povremeno igraju utakmice i mlađe kategorije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Imaju reprezentativaca u svim uzrastima, prate ih skauti stranih klubova, a ime jednog potcrtali su ni manje ni više nego iz Juventusa. Serđo Zlatar (16) se zove, a igra na poziciji lijevog beka u generaciji 2008. godišta koja ove sezone napada titulu prvaka u svojoj kategoriji.

Zanimljivo je da je mladi Splićanin ponikao u Akademiji Hajduka u kojoj je proveo pet i pol godina da bi prešao u redove gradskog rivala RNK Split. U Parku mladeži zadržao se jednu godinu, prije nego što je uslijedio poziv s Drave, koji je obitelj prihvatila, premda je imao poziv okušati se u kampu Juvnetusa, no zaključeno je da još rano mijenjati državu, da i obrazovanje barem do kraja srednje škole ima važnu ulogu.

Tako je Zlatar ostao u domovini, postigao je prošle sezone šest pogodaka igrajući za kadete Osijeka, a sada ga čeka novi izazov. Sezonu ranije za pionire dao je deset golova.

Da se radi o igraču koji nastupa na poziciji koja se traži, a može ponekad biti i desno krilo, znak je i interesa iz Italije. Ove sezone će se u kadetskoj ligi u HNL-u vidjeti koji su mu dometi, ali notiramo da su ga htjeli i iz Šibenika i Lokomotive ovo ljeto, no spriječilo ga je to što se u Osijekovoj školi odlično radi.

Istaknuo se tako i na prijateljskim utakmicama koje Osječani igraju sa susjedima, na susretu s vršnjacima Partizana ostao mu je za uspomenu krvavi dres, dok je Vojvodini u raspucavanju s bijele točke zabio 'panenku', iznenadio stručni stožer hladnokrvnošću.

Kako je na klupi seniora Talijan Federico Coppitelli, nije isključeno da se kada napuni 17, ukoliko ovako nastavi i fizički još očvrsne, nađe i na popisu putnika za pripreme prve momčadi... (dku)



Tagovi

Serđo ZlatarNK OsijekOsijek kadetiHajdukRNK SplitJuventusHrvatska nogometna ligaFederico CoppitelliOpus Arena

Ostale Vijesti