Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Osijek bez Miereza na Drosini gdje ga čeka novo lice na klupi Puležana (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 08:16

Prvi golgeter HNL-a osjetio je bol u koljenu tijekom treninga i Zekić je odlučio kako neće riskirati s Mierezom

Osijek je otputovao u Pulu bez svog najboljeg strijelca Ramona Miereza što će biti velik hendikep za momčad Zorana Zekića u današnjem ogledu Istre i Osijeka (15 sati, MAXPSORT1). Razlog je bol koju je Mierez osjetio tijekom priprema za gostovanje u Puli pa očito na Pampasu nisu htjeli riskirati s najboljim strijelcem HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To bi moglo otvoriti priliku slovačkom napadaču Ladislavu Almasiju koji je prije nekoliko dana pristupio “bijelo-plavima” da krene od prve minute na Aldu Drosini. Na pitanje kako je Zekić doživio novo lice u svlačionici, Zeka je bio jasan:

“Doživio sam ga onako kako smo i tražili. Target man. Visok je, ali nije loš s tom visinom ni s tehnikom. Mislim da će nam pomoći, a i on mora pomoći nama. Dosta se piše o toj igri s dva napadača, ali nije to toliko lako za posložiti”.

No, koga nema bez njega se može i mora. Za očekivat je da će Kristijan Lovrić od prve minute u igru, a desno od Almasija bit će Bukvić. Kod Osijeka nema Bralića koji je kartoniran, dok su Fućak i Branšteter na popisu ozlijeđenih.

S druge strane, Istra će dočekati Osijek s novim licem na klupi. Paolo Tramezzani vratio se u HNL i pokušat će u Puli nastaviti s poslom s kojim je stao kao trener Hajduka. Okruženje poznaje, Istra je uređen klub koji ne zaslužuje tako nisko mjesto na ligaškoj ljestvici.

“U ova tri treninga vidio sam niz dobrih stvari. Mi ne trebamo gledati unatrag i osjećati se kao da smo u komfornoj zoni zbog prednosti koju imamo u odnosu na Rudeš. Moramo raditi, podignuti razinu entuzijazma i strasti. Imamo 15 utakmica i priliku da popravimo dojam”, rekao je Tramezzani koji će složiti momčad bez Maurića (dobio crveni karton protiv Rijeke), odnosno Mlinara koji je ozlijeđen te Matheusa i Hujbera koji su bolesni.

“Osijek je snažan i ambiciozan. Respekt imamo, ali ne i strah prema njima. Nećemo puno mijenjati način igre jer nije bilo dovoljno vremena, ali na treninzima sam primijetio da igrači dobro prihvaćaju neke nove zamisli”, pohvalio se strateg Pule.

Dvoboj na Aldo Drosini sudit će Patrik Kolarić iz Čakovca uz asistenciju Sanje Rođak Karšić (Sesvete) i Nikole Kečkiša (Virovitica). Četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba, VAR je Ante Čuljak a AVAR Bojan Zobenica.

OČEKIVANI SASTAVI:

Istra (4-3-3)

Osijek (4-3-3)



Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNL

Ostale Vijesti