Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Oršić sve dalje od Poljuda, Azeri već traže smještaj u Osijeku, kod Rijeke se ništa ne zna

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 21:30

Splićani i Osječani već naslućuju iduće europske prepreke, naravno, ako prođu u treće pretkolo

Turski Trabzonspor napravio je veliki korak prema trećem pretkolu Europske lige. Pobjeda od 2-0 na gostovanju kod slovačkog Ružemberoka ne jamči, naravno, ništa, ali Turcima je uzvrat na svom terenu poput meč-lopte. Pobjedu su Trabzonsporu donijeli Trezeguet u 39. minuti te Canak u prvoj minuti sudačke nadoknade. Strijelca Mahmouda Trezegueta u 80.minuti zamijenio je Mislav Oršić i tako najavio da se uspješno vraća nogometu, nakon teške ozljede. Naravno, put do udarnih 11 neće biti jednostavan.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, poraženi iz ovog dvoboja odlazi u treće pretkolo Konferencijske lige i tamo će igrati s pobjednikom utakmice Hajduka i HB-a. Dakle, nakon prve utakmice mali su izgledi da ćemo Mislava Oršića gledati na Poljudu.

Osječani će, pak, prođu li Levadiju iz Tallina, a na dobrom su putu, u trećem pretkolu Konferencijske lige igrati protiv pobjednika dvoboja azerbajdžanske Zire i DAC-a iz Dunajske Strede. Na papiru su možda Slovaci bili lagani favoriti, međutim, na terenu je to bila sasvim drugačija priča. Azeri su već na poluvremenu imali 2-0 golovima Utziga u 29. i Juniora u 31.minuti. A i u nastavku su domaćinima bile dovoljne dvije minute za još dva gola, oba je zabio Volkovi, u 51.i 53.minuti. Visokih 4-0, velika prednost za uzvrat, možemo se našaliti da Azeri već 'googlaju' smještaj u Osijeku. Bilo bi veliko iznenađenje da ne dođe do tog dvoboja. Spomenimo i da je Ivan Dolček utakmicu odgledao s klupe DAC-a.

A kod Rijeke se baš ništa ne zna. Niti su se Riječani približili prolasku u treće pretkolo Europske lige, niti mogu slutiti protiv koga će igrati u tom natjecanju ili, u slučaju ispadanja, u Konferencijskoj ligi. Dakle, prođe li Rijeka, igrat će s boljim iz sraza moldavskog Šerifa i švedskog Elfsborga. Istina, Šveđani su bliži prolasku nakon prve utakmice, slavio je Elfsborg u Tiraspolju (0-1) golom Hedlunda u 86.minuti s bijele točke. Ali, naravno, sve je tu još otvoreno...

A ako Rijeka ne uspije na Rujevici u uzvratu svladati rumunjski Corvinul, 'prebacit' će se u Konferencijsku ligu i tamo igrati s pobjednikom dvoboja moldavskog Milsamija i kazahstansk Astane. Prvi susret u Modlaviji završio je bez pobjednika (1-1). Astana je povela golom Gripshija u 57. minuti, asistent je bio Karlo Bartolec. Lupano je izjednačio u 90.minuti i zadržao neizvjesnost za uzvrat. Spomenimo i da su Bartolec te vratar Josip Čondrić odigrali svih 90 minuta za Astanu, Marin Tomasov zamijenjen je u 86.minuti, a Branimir Kalaica baš je u toj minuti zamijenio strijelca Gripshija. (T.N.)



Tagovi

Konferencijska ligaEuropska ligaMislav OršićHajdukNK OsijekHNK Rijeka

Ostale Vijesti