Oranje bez Eura, ali nizozemski izbornik ne planira podnijeti ostavku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.10.15. | 10:37

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Danny Blind želi ostati na klupi 'Oranja' bez obzira što nije uspio osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine.

Njegova je momčad sinoć poražena od Češke s 3:2 i tako je ostala bez ikakve šanse za dodatnim kvalifikacijama za mjesto u Francuskoj.

Nizozemska će tako prvi put nakon 1984. godine propustiti nastup na kontinentalnoj smotri, samo nešto više od godinu dana nakon što je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu pod palicom aktualnog menadžera Manchester Uniteda, Louisa van Gaala.

Medunjanin junak BiH, Turska izborila Euro, a Nizozemska doživjela novu katastrofu

Iz Nizozemskog nogometnog saveza su poručili kako će 54-godišnji Blind ostati na svojoj funkciji, neovisno o tome osigura li se viza za Francusku.

Nismo uspjeli i to je veliko razočaranje za igrače, za mene i cijelu Nizozemsku. Ali sada se moramo okrenuti budućnosti. Moramo krenuti dalje i kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. To je naš sljedeći cilj“, rekao je Blind, dodajući kako ne razmišlja o ostavci:

Preuzeo sam ovaj posao na dulji vremenski period. Nije na meni da govorim o svojoj poziciji. Mogu sam reći da se neću povući“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

nizozemska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroDanny Blind

Ostale Vijesti