Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Oprošaj od asa Pukštasa, brani Kalinić, Bamba ne može, Diallo 'kvari' Melnjakovu feštu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 08:01

Hajduk igra na Poljudu protiv Varaždina s početkom u 18.50 sati (MAXSport1) i traži iskupljenje za ispadanje iz Europe, dok gosti žele i dalje ostati neporaženi

Po stvorenim prilikama Hajduk je trebao proći Ružemberok, govorio je trener Gennaro Gattuso o utakmici koja se događa jednom ili dvaput u tisuću susreta kada lopta neće u mrežu, ali ta priča je apsolvirana, jer stiže novi suparnik.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bijeli ove nedjelje igraju s Varaždinom u 18.50 sati (MAXSport 1) i traže iskupljenje, okreću se prvenstvu, jedinom natjecanju koje im je još uz Hrvatski nogometni kup ostalo.

Priznao je trener Bijelih da u ovom trenutku za razliku od Dinama nisu spremni na dvije utakmice tjedno što će uskoro prestati, a sada trebaju nekako dobiti Varaždince koji će sigurno biti 'tvrd orah'. Gattusa ne zanima ljepota izvedbe nego samo tri boda kako bi i dalje nastavio uživati povjerenje sportskog direktora Nikole Kalinića i predsjednika Ivana Bilića koji je najavio prodaju Rokasa Pukštasa što znači da mladog Hajdukova asa možda posljednji put gledamo na Poljudu...

Imaju li Splićani već spremnu novu adresu za Amerikanca čiji bi transfer trebao napuniti Hajdukov račun, ali ne u tolikoj mjeri da je Puki bio u onoj svojoj staroj formi i zabio dva gola Slovacima kao što je mogao, vidjet ćemo uskoro.

Gattuso ne otkriva kadar s kojim će u bitke u utakmicama, no rotacija će biti, tako da bi na vrata opet trebao Lovre Kalinić, prvi kapetan Bijelih koji radi sve kako bi ponovno uzeo mjesto među vratnicama. U obrani će biti još promjena, mogao bi nesretni Zvonimir Šarlija koji je zabio kobni autogol protiv Slovaka, preseliti se na klupu, a posljednju liniju će uskočiti Dominik Prpić koji bi trebao uskoro postati novi klupski projekt za prodaju. Nije čisti Hajdukov proizvod, stigao je u dopunskoj selekciji, ne proizvodi Akademija više toliko stopere kao nekada, ali se zalomi jedan Luka Vušković, koji je nešto naučio i u Parku mladeži, pa pokrije sve rekordnim transferom.

Ozdravio je Ismaël Diallo, njega trener Gattuso preferira u odnosu na Darija Melnjaka koji bi ove nedjelje trebao upisati stoti nastup za Hajduk, ali će po svemu sudeći ući s klupe kako bi se upisao u povijesne knjige.

Na krilo neće Abdoulie Sanyang Bamba koji ima problema sa zglobom, dobio je udarac, pa će publika na krilu opet vjerojatno gledati odgovornog Anthonyja Kalika kojemu to nije prirodna pozicija kada se Gattuso boji startati s mladim Brunom Durdovom.

Interesantno je pitanje tko će na poziciju polušpice? Vjerojatno opet Aleksandar Trajkovski koji je igrao protiv Slovaka, ali i u drugom dijelu protiv Lokomotive te pokazao da ima mjesta biti uz Marka Livaju te je svakako bolje rješenje od Kalika koji je s kojim se Gattuso 'krpao', a nije htio gurnuti Filipa Krovinovića bliže vratima.

Varaždinci će biti slični kao Slovaci po sustavu igre, tražit će na nešto drugačji način kako 'uspavati' Bijele, a trener Nikola Šafarić hrabro je najavio pobjedu. Uostalom, i u posljednjem dvoboju na Poljudu završilo je trijumfom gostiju kada su Splićani bili bez Marka Livaje i s Jurom Ivankovićem na klupi, a sezona im je praktički bila gotova što se tiče ambicija, čekalo se na nove ljude.

Utakmica Hajduk – Varaždin na rasporedu je ove nedjelje s početkom u 18.50 sati uz prijenos na MAX Sportu 1 za one koji žele izbjeći vrućinu ili im je pala euforija zbog europskog posrtaja Bijelih.

Sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Luka Pušić iz Zagreba i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti arbitar je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a AVAR Jerko Crnčić iz Vrbovca.


OČEKIVANI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Moufi, Uremović, Prpić, Diallo – Pukštas, Rakitić – Sahiti, Trajkovski, Kalik – Livaja.

Varaždin (5-4-1): Zelenika – Maglica, Nekić, Ba, Škaričić, Boršić – Mitrovski, Lusavec, Marina, Šego – Dabro.



 


Tagovi

HajdukNK VaraždinGennaro GattusoRokas PukštasLovre KalinićZvonimir ŠarlijaDominik PrpićIsmaël DialloDario MelnjakAleksandar TrajkovskiFilip KrovinovićAnthony KalikBruno DurdovNikola KalinićIvan BilićAbdoulie Sanyang BambaNikola ŠafarićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti