BORUT ZIVULOVIC/Action images
BORUT ZIVULOVIC/Action images

Opomena za mini Vatrene: Švicarci na otvaranju skupine šokirali Engleze

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 17:03

Švicarci su kombinirali po lijevoj strani, a lijepu akciju još je lijepšim pogotkom zaokružio Ndoye udarcem s otprilike 18 metara. Ndoye je inače napadač francuske Nice.

Mladi Hrvati večeras u 21 sat protiv Portugala otvaraju svoj nastup na Euru U-21, no prvu utakmicu u skupinu odigrali su Engleska i Švicarska. S obzirom na renome reprezentacije, poznate igrače, činjenicu da imaju drugu najskuplju momčad na prvenstvu i da su samim time jedan od kandidata za naslov, Englezi su bili favorioti u tom ogledu, ali taj status nisu potvrdili.

Štoviše, Švicarska ih je iznenadila i u konačnici slavila 1:0. Dokaz je to da svatko može dobiti svakoga na ovome prvenstvu, jer Švicarcima su svi davali najmanje izgleda u ovoj skupini, iako su kroz kvalifikacije prošli suvereno, a nedavno su pobijedili i Francusku, još jednu top mladu momčad.

Što se tiče današnje utakmice, Englezi su kroz svih 90 minuta imali više loptu u svojim nogama, bili su i konkretniji, ali daleko od toga da je Švicarska bila bezopasna. Tome nam svjedoči i brojka od 10 udaraca prema vratima Engleza, koji su, pak, pucali 13 puta, ali samo jednom u okvir gola.

Prvih 45 minuta igre mreže su mirovale, a jedini pogodak na utakmici pao je u 78. minuti. Švicarci su kombinirali po lijevoj strani, a lijepu akciju još je lijepšim pogotkom zaokružio Ndoye udarcem s otprilike 18 metara. Ndoye je inače napadač francuske Nice.

Do kraja susreta Englezi su pokušali doći barem do remija, ali nisu uspjeli i u sljedeće dvije utakmice bit će pod imperativom pobjede. Sljedeću igraju u nedjelju protiv Portugala u 21 sat, dok će tri sata ranije snagu odmjeriti Hrvatska i Švicarska.



Tagovi

Euro U21Švicarskaengleska U-21 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti