Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Opet remi: Šimunićeva U-19 reprezentacija nije uspjela slaviti protiv vršnjaka iz Švicarske (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 09:07

Nastavlja se međunarodni prijateljski turnir u Zagrebu

Za razliku od okršaja s Rusima, gdje su naši mladi uspjeli uhvatiti rezultatski zaostatak i iščupati 3:3 remi, jučer poslijepodne identičan rezultat, ali posve različit scenarij. Ovog puta smo mi bili ti koji su ganjali, a potom čuvali prednost. Na kraju smo ipak remizirali, završilo je 3:3. Najzanimljivije trenutke s utakmice pronađite OVDJE.

Naime, nakon lošeg ulaska u utakmicu, gdje smo golovima Chiappette iz mlade momčadi Basela te De Carvalha već u dvanaestoj minuti susreta imali dva pogotka zaostatka. Premda će Šimunić imati o čemu pričati sa svojom reprezentacijom, utakmica je ipak pokazala puno toga pozitivnog.

Primjerice, nakon igre rukom i jedanaesterca za prvi gol, a onda kasnije i brze kontre za 2:0, mali Vatreni su na terenu pokazali zavidnu dozu karaktera i u potpunosti preokrenuli rezultat. Dinamov Ivan Šaranić je nakon pola sata igre smanjio na 2:1 iz jedanaesterca, da bi tri minute kasnije Šibenikov Niko Rak poravnao na 2:2. Kako je krenuo, uskoro bi mogao preskočiti ovu stepenicu i okušati se u U-21 vrsti.

U drugom poluvremenu sudac Pajač je po treći put pokazao na bijelu točku, precizan je za Hrvatsku bio Stanašić što nas je dovelo do vodstva. Bez obzira na vodstvo, naša reprezentacija je nastavila napadati švicarski gol. Okušao se i Špeljak iz redova mlade Lokomotive, no njegov udarac je otišao pored gola.

Za kraj, umjesto nagarde – kazna. Idriz Bega iz redova Nyona se sjajno snašao u ugužvi nakon ubačaja, zapucao je jedan svojevrsni “karate” udarac što Mislav Zadro nije mogao obraniti.

U drugoj utakmici drugog kola turnira Rusija je svladala Bugarsku 2:0. Na ljestvici Švicarska i Rusija imaju 4 boda, Hrvatska 2, a Bugarska je bez bodova.

Hrvatska treću utakmicu na turniru igra protiv Bugarske u utorak na pomoćnom terenu stadiona Maksimir.


Tagovi

HrvatskaŠvicarskaU-19U-19 Lokomotiva

Ostale Vijesti