ANDY BUCHANAN/Action Images
ANDY BUCHANAN/Action Images

Opet loše vijesti: Joško Gvardiol zbog ozljede napustio trening RB Leipziga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 17:38

Nije poznata težina ozljede.

Hrvatskog 19-godišnjeg reprezentativca Joška Gvardiola RB Leipzig kupio ga je još prošle sezone kada ga je ostavio na posudbi u Dinamu do kraja iste. Gvardiol je prošlu sezonu iskoristio za dodatnu afirmaciju, dohvatio je i Euro s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i maksimalno spreman dočekao svoju premijeru u bijelo-crvenom dresu.

Nakon što je prvu utakmicu kod Mainza odgledao s klupe, Gvardiol je startao u iduće dvije (pobjeda nad Stuttgartom 4:0 i poraz kod Wolfsburga 0:1), a nastupio je i u preostale dvije utakmice u Bundesligi (Bayern i Koln), a dobio je i devet minuta u 3:6 porazu od Manchester Cityja u Ligi prvaka.

Sve u svemu, jedna pobjeda i čak četiri poraza u uvodnih šest utakmica sezone su dostal slabi skoro za momčad koja je pretendirala na sami vrh njemačke Bundeslig. RB Lepzig priprema se za domaći dvoboj protiv probuđene Herthe, a loša vijest za Jessea Marscha, ali i Zlatka Dalića je ozljeda Gvardiola zbog koje je morao napustiti današnji trening.

"Joško Gvardiol morao je iz predostrožnosti napustiti današnji trening zbog bolova u mišićima". Ozljeda Gvardiola očigledno nije ozbiljna, no čim igrač ne može stisnuti zube i završiti trening do kraja znači da bi mogao preskočiti idućih nekoliko utakmica.

Gvardiol je dobio poziv Zlatka Dalića za utakmice protiv Cipra (Larnaca, 8. listopada) i Slovačke (Osijek, 11. listopada).

Gvardiol je za sada odigrao pet utakmica za hrvatsku reprezentaciju, svaku na poziciji lijevog beka. Protiv Rusije u Moskvi trebao krenuti s pozicije lijevog stopera, no prije utakmice se ozlijedio i propustio je sve tri utakmice u u kojima Hrvatska nije primila pogodak.

Za RB Leipzig odigrao je sve utakmice također na poziciji lijevog beka.


Tagovi

RB LeipzigJoško GvardiolHrvatska nogometna reprezentacijaJesse MarschZlatko Dalić

Ostale Vijesti