Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Operacija Bratislava: Izbornik na pressici najavio promjene u sastavu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 19:43

Susret je na rasporedu sutra u 20:45

Sutra, s početkom u 20:45, Hrvatska u Bratislavi gostuje kod Slovačke, u sklopu petog kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nakon mršavog remija iz Moskve, Vatrenima treba pobjeda misle li zadržati prvo mjesto u skupini prije okršaja sa Slovenijom idućeg tjedna u Splitu.

(3.90) SLOVAČKA (3.40) HRVATSKA (2.00)

Premda nas Rusi nisu ugrozili, javnost nije ostala prezadovoljna izvedbom Dalić Boysa, protiv Slovačke će se tražiti volja igra i više rizika. Uostalom, Slovačka je jedina reprezentacija koju smo u prošlom kvalifikacijskom ciklusu svladali oba puta.Kroz Trnavu smo protutnjali uz visuoku pobjedu 4:0 a na Rujevici smo Slovake ispratili s tri pogotka u mreži, premda su gosti na poluvremenu vodili 1:0.

Hrvatska jest bolja od Slovačke no to nije garant da ćemo sutra slaviti. Pogotovo uz sterilnu igru kakvu smo gledali na stadionu Lužnjiki. Dalić je stoga najavio drugačiji pristup protivniku, no odmah je oprao ruke od nekih preoptimističnih prognoza

“Bit će drugačija utakmica od one u Rusiji. Malo je bilo vremena za pripremu. Oni su u Sloveniji igrali bolje od domaćina, posebice u drugom poluvremenu, ali nisu imali dobru realizaciju. Promijenili su sustav. Ne trebamo govoriti što je bilo prije dvije godine kad smo mi dvaput slavili, sada će biti sasvim nešto drugo. Imamo kvalitetnog suparnika koji će se boriti, bit će neizvjesno i teško”

Isto tako, potvrdio da od Luke Modrića i Ante Budimira sutra neće biti ništa, i dalje ih muči abduktor. Ono što je dovelo do snažnijeg interesa sedme sile na okupljanju najava je promjena u sastavu.

“Napravit ćemo određene izmjene u sastavu. Joško Gvardiol još osjeća bol, nećemo ništa forsirati. Sve drugo bio bi veliki rizik. Ostali su u redu. Duje Ćaleta-Car je izašao u srijedu zbog umora i grčeva. Budimir i Modrić su u svojim klubovima, teško je očekivati da će se priključiti, ne znam niti koliko to ima smisla, moramo se osloniti na igrače koje imamo… Neko su vrijeme izvan treninga i to nije nebitno.”

Naravno, izbornik nije htio otkriti tko su ti igrači koji će dobiti šansu. Možda veću minutažu dobiju Oršić,Ivanušec i Livaja, a pitanje je i hoće li dati puno povjerenje Borni Sosi ili pak probati s Barišićem. Ono bitnije, Dalić je najavio lov na trobod. Nema više borbe za "bod", od remija se ne živi..

"Nećemo igrati oprezno, nismo niti u Moskvi. Pokušali smo dati gol, ali nedostajala je završnica. Trebaju nam bodovi, moramo doći do 20 bodova i skupljati ih što brže. Moramo ići na pobjedu. Naš je plan odlučna igra na tri boda."

Živi bili pa vidjeli, nacionalni stadion Bratislava, 20:45


Tagovi

Zlatko DalićHrvatskaSlovačkakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti