Orlandocity.com
Orlandocity.com

"On je naše ključno pojačanje": Nesuđeni argentinski dinamovac i službeno predstavljen u novom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 07:02

Prije godinu dana trebao je stići na Maksimir, a sada je postao član MLS-a.

Još pred kraj prošle godine objavili smo vijest kako je Martin Ojeda sve dogovorio s Orlandom Cityjem i kako će 2023. prijeći u MLS. Momčad s Floride Ojedu je platila četiri milijuna dolara, znači manje nego što je Dinamo nudio prije otprilike točno godinu dana (tada se govorilo o cifri od pet milijuna eura). Od spomenute cifre po dva milijuna eura dobit će njegova dva bivša kluba Godoy Cruz i Racing, a Ojeda je ugovor s Orlandom potpisao do 2025. s opcijom produženja na jednu ili svije godine.

"Jako smo sretni jer možemo predstaviti Martina Ojedu kao naše novo pojačanje za sezonu 2023. Slažemo roster s kojim se namjeravamo boriti za naslov prvaka. Marrtin je talentirani mladi igrač s nevjerojatnim sposobnostima, jako smo uzbuđeni zbog njegovog dolaska, vjerujemo da će se uklopiti u momčad i da će naši navijači voljeti njegov stil igre",. rekao je Mark Wilf, predsjednik Orlando FC-a, a na njegove riječi nadovezao se i sportski direktor kluba Luiz Mutzzi.

"Već ga dugo pratimo jer je riječ o jednom od najtalentiranijih južnoameričkih nogometaša, s profilom igranja kakav odgovara našem klubu. Njegova svestranost u posljednjoj trećini terena čini ga opasnim za suparničke obrane. On je naše ključno pojačanje, ne samo za ovu sezonu već i za duži period. Ne možemo biti oduševljeniji zbog njegovog dolaska u Orlando".

Ojeda je treći 'Designated player' u aktualnom kadru Orlanda. Riječ je o tzv. 'Designated player pravilu' koje se još zove Beckhamovo pravilo, a koje omogućuje klubovima MLS-a da dovedu tri igrača izvan Salary Capa, bilo da je riječ o većoj plaći ili transfernoj odšteti plaćenoj za igrača. Pravilo je uvedeno 2007. s ciljem kako bi omogućilo MLS klubovima dovođenje skupocjenih igrača s europskog tržišta, a prvi 'Designated player' u povijesti MLS-a bio je David Beckham kojem je Los Angeles Galaxy omogućio brutto plaću od 6.5 milijuna dolara godišnje.

Zanimljivo, Stipe Biuk nije ušao u kategoriju Designatet playera po potpisu za Los Angeles FC, klub sa suprotne strane američke obale od Ojedinog Orlanda.

Iza Ojede je inače vrlo dobra sezona, u svim natjecanjima za Godoy Cruz (Argentinci prvenstvo igraju u kalendarskoj godini) zabio je 13 pogodaka i upisao 14 asistencija u 45 nastupa, a Godoy Cruz je prvenstvo završio na sredini tablice, na 15 mjestu.



Tagovi

Orlando City

Ostale Vijesti