On je heroj! Pobijedio rak, vratio se na terene, a sada je zabio i fenomenalnu golčinu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.01.15. | 09:55

Jonas Gutierrez je pravi heroj...

Sve je išlo sjajno u karijeri Jonasa Gutierreza. Kao mladić, osvojio je argentinsku titulu s matičnim Velezom. Potom se 2005. prodao u Mallorcu, a tri godine kasnije za 6.5 milijuna eura kupio ga je Newcastle. Krenuo je dobro u Premierligi, postao i standardni reprezentativac, kojeg je posebno cijenio legendarni Diego Maradona. Vodio ga je na Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričku Republiku, priznavši jednom prilikom javno koliko mu je bitan...

„Moja Argentina su Mascherano, Messi, Jonas i još osmorica“, kazao je Diego novinarima.

Neočekivani problemi za Jonasa, kako mu je pisalo na dresu jer „volim svoje ime“, pojavili su se 2013. godine. Dijagnosticiran mu je rak testisa zbog čega je bio primoran 'zaigrati' najvažniju utakmicu. Života, ne karijere. Više od godinu dana trajala je njegova borba, a posljednji tretman kemoterapijama imao je u rujnu 2014. Iz bolnice je izašao početkom studenog, da bi već 22. prosinca bio aktivan na travnjaku za Newcastleovu mladu momčad.

Jasno, trebat će mu dosta vremena da se vrati, no da je na najboljem putu vidjelo se prekjučer. Rezerve Newcastlea igrale su s Boltonom, a Jonas Gutierrez je zabio fenomenalan pogodak. Svi suigrači su mu pohitali čestitati, bio je to vjerojatno najdraži gol u karijeri 31-godišnjeg Argentinca i samo najava da će ih biti – još!

(Foto: Action Images)


Tagovi

NewcastleJonas Gutierrez

Ostale Vijesti