AMR ABDALLAH DALSH/Action Images
AMR ABDALLAH DALSH/Action Images

Olmo zabio i asistirao u dramatičnoj pobjedi Furije, Brazil minimalan protiv Egipta, devet golova na utakmici J. Koreja – Meksiko

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 15:24

Odigrano je četvrtfinale muškog olimpijskog turnira u nogometu.

U polufinalu olimpijskog nogometnog turnira igrat će Španjolska i Japan te Brazil i Meksiko.

Španjolska je prva izborila polufinale, u derbiju četvrtfinala gledali smo nevjerojatnu utakmicu, dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, zatim produžetke i ukupno sedam pogodaka u 120 minuta igre. Obala Bjelokosti povela je već u 10. zabio je Manchester Unitedov Eric Bailly na asistenciju iskusnog Maxa Gradela.

Gol Obale Bjelokosti za 1:0 pogledajte OVDJE.

Španjolska je izjednačila u 30. pogotkom Danija Olma koji do ove utakmice nije uspio zabiti u prethodnih 27 udaraca na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Gol Olma pogledajte OVDJE.

Pred kraj poluvremena Mikelu Oyarzabalu je poništen pogodak zbog zaleđa, a mreže se nisu više tresle sve do sudačke nadoknade drugog dijela. U 91. Gradel je zabio za 2:1 vodstvo Obale Bjelokosti koja je stigla nadomak polufinala.

Španjolska - Obala Bjelokosti 1:2 (90+1') GOL

No, onda je u igru ušao Rafael Mir Vicente. 24-godišnji napadač Wolverhamptona u igru je ušao u 92., u 93. je zabio bizaran gol za produžetke, a onda je u istima zabio još dva pogotka za konačnih Španjolska – Obala Bjelokosti 5:2. Peti pogodak za Furiju zabio je Oyarzabal iz penala, a Olmo je u 117. asistirao Miru za 4:2.

Španjolska - Obala Bjelokosti 2:2 (90+3') GOL

Španjolska - Obala Bjelokosti 3:2 (98') GOL

Španjolska - Obala Bjelokosti 4:2 (117') GOL

Španjolska - Obala Bjelokosti 5:2 (120') GOL

Španjolska će u polufinalu igrati protiv domaćina Japana, koji je izbacio Novi Zeland nakon boljeg raspucavanja penala. U 120 minuta nije bilo golova te su o putniku u idući fazu odlučivali penali. Japanci su pogodili četiri, a Novozelanđani dva.

Brazil je pogotkom Matheusa Chuna u 37. na asistenciju Richarlisona (VIDEO) nastavio pohod na obranu zlata svladavši Egipat, a u polufinalu igrat će protiv Meksika koji je sa 6:3 nadvisio Južnu Koreju. Po dva pogotka za Meksiko zabili su Henry Martin i Sebastian Cordova, a jedan Romo i Aguirre.

Polufinala se igraju u utorak.


Tagovi

Tokyo 2020Tokyo 2021Olimpijske igreNogometni turnir na Olimpijskim igramaŠpanjolskaBrazilEgipatObala BjelokostiJapanMeksikoJužna KorejaNovi Zeland

Ostale Vijesti