Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Olmo: „Odbio sam Dalićev poziv na SP, a hrvatski branitelji puno su utjecali na mene“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 14:53

Njegov san bio je oduvijek zaigrati za Španjolsku

Zvijezda Barcelone i bivši dinamovac Dani Olmo uvijek se biranim riječima prisjeća svoga razdoblja u Hrvatskoj. Prošao je trnovit put nakon što je napustio svoju matičnu La Masiu i kroz puno desetljeće stasao u jednog od najboljih mladih nogometaša na svijetu. Budućnost je pred njih, a on često ističe da ju je na pravi način krenuo graditi upravo u zagrebačkom Dinamu.

Da je i on omiljen među navijačima Plavih, nije tajna, a sada je otkrio još poveznica s Hrvatskom u dokumentarcu DAZN-a Come On Futbol.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barcelonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovjek, na terenu i izvan njega. Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Želio sam pomoći u Hrvatskoj", rekao je Olmo pa nastavio:

"Na mene su najviše utjecali ljudi koji su tamo proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama."

Ispričao je da se Zlatku Daliću zahvalio na pozivu da ide na Mundijal. Bilo je to prije šest godina, pred Rusiju u kojoj je Hrvatska osvojila srebro.

"Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španjolska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španjolsku."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijaDani OlmoHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti