Olmo dobiva pojačanje u obrani od 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 16:49

U Leipzigu se ne šale...

RB Leipzig se opasno pojačava za nastavak sezone i lov na povijesni bundesligaški naslov. Klub je ovo koji je osnovan tek 2009., kada je krenuo od jedne od 11 oberliga, petog ranga njemačkog klupskog nogometa.

Klub iza kojeg stoji moćna multinacionalna kompanija trenutno je nakon 19 kola vodeća s bodom prednosti nad Bayernom. Nakon što je iz Dinama doveden Dani Olmo, te je tako miljenik maksimirskih tribina riješio pitanje nastavka karijere, u Istočnoj Njemačkoj razmišljaju o pojačanju u zadnjoj liniji.

Kako piše Sport Bild, na radaru im je Robin Koch, 23-godišnji stoper iz Freiburga, a ovaj posao bi ih stajao 20 milijuna eura. Prema izvoru, pregovori su već u poodmakloj fazi. Konačni dogovor ovisit će i o tome hoće li Freiburg promptno naći zamjenu na toj poziciji.

Od prosinca datira igračeva odluka da ne želi produžiti ugovor s trenutnim klubom koji ga za njega veže do 2021., što znači da je upravi svakako u interesu centralnog braniča prodati čim prije.

Ove zime je već portugalska Benfica nudila 18 milijuna eura, a iz Leipziga su dali do znanja kako je maksimalan iznos kojeg su spremni ponuditi 21 milijun, što bi izjednačilo iznos maksimalnog izlaznog transfera Freiburga, onog Caglara Soyuncua u Leicester City 2018. koji je, zanimljivo, također stoper.

Igrač se nada kako bi u trenutno jednom od najjačih njemačkih klubova mogao lakše osigurati nastup na Euru ovog ljeta u dresu Elfa, a već dva ih ima. Uostalom, glavni povod za ovaj posao ljudima u Leipzigu su ozljede Willija Orbana i Ibrahime Konatéa, te im je ''krpanje'' na ovoj poziciji prijeko potreban.

Realizira li se ovaj transfer, njemačka bi reprezentacija na ljeto mogla imati čak tri obrambena igrača iz ovog kluba – Marcela Halstenberga, Lukasa Klostermanna i Kocha.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/eIuIeY7Rz3">https://t.co/eIuIeY7Rz3</a></p>&mdash; Sky Sport (@SkySportDE) <a href="https://twitter.com/SkySportDE/status/1222863960107556866?ref_src=twsrc%5Etfw">January 30, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Robin KochtransferiBundesligaFreiburgRB LeipzigDani OlmoLeicesterCaglar SoyuncuIbrahima KonateMarcel HalstenbergNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti