Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Olmissum trijumfom u Dubrovniku izborio finale protiv Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 22:00

Zeleno-plavi su večeras u Gospinom polju ostvarili novu uvjerljivu pobjedu

Olmissum je u finalu prvenstva Hrvatske! Nakon što su u četvrtfinalu doigravanja “dvokorakom” slavili protiv Stanoinvest Futsal Pule, Omišani su istom mjerom slavili i u polufinalu protiv dubrovačkog Squarea. Nakon uvjerljivih 4-1 prije tjedan dana na omiškom Ribnjaku, Zeleno-plavi su večeras u Gospinom polju ostvarili novu uvjerljivu pobjedu i tako izborili plasman u finale doigravanja gdje će igrati protiv Futsal Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvu priliku bilježimo u 3. minuti kada Kuraja uzima loptu Džankoviću i sjurio se prema golu Primića, no ometan s leđa ne uspijeva savladati Primića. U 6. minuti bilježimo prvu ozbiljniju situaciju pred golom gostiju, no udarac Turka brani Čizmić. U 10. minuti Sekulić je sjajno prošao kroz obranu domaćih, no Primić zaustavlja njegov pokušaj. Nedugo zatim Omišani dolaze do prednosti. Kuraja je osvojio loptu, proigrao Pavića koji prolazi pored Cvjetkovića, izlazi sam pred Primića i zabija za 0-1. U 16. minuti zaprijetili su domaći preko Totoškovića koji vrlo dobro puca s pozicije pivota, no Čizmić je spreman na to. Splitski vratar na golu Omišana novu značajnu obranu upisao je u 19. minuti kada brani udarac Đuraša s vrha kaznenog prostora. Omišani su do kraja prvog poluvremena sačuvali minimalnu prednost. Štoviše, mogli su Omišani pola minute prije kraja doći do povećanja prednosti, no Primić je zaustavio pokušaj Rodriga koji se našao pred njim u sjajnoj prilici.

U nastavku gosti vrlo brzo dolaze do povećanja prednosti. Sekulić je na desnoj strani proigrao Kuraju koji između Marinovića i Primića uspijeva ugurati loptu u mrežu za 0-2. Dubrovčanin u dresu omiške momčadi nije slavio zgoditak protiv kluba iz kojeg je prošlog ljeta došao u redove “zeleno-plavih”. Uslijedilo je dulje razdoblje igre bez ozbiljnijih prilika sve do 30. minute kada Jurlina s lijeve strane izlazi sam pred Primića koji brani njegov udarac. Minutu kasnije Pavić je u sjajnoj situaciji sam pred Primićem, no pogađa vratara “crveno-plavih” u glavu. Nakon toga Square prelazi na igru s Đurašem u ulozi golmana-igrača, no ne uspijevaju Dubrovčani ozbiljnije ugroziti gol gostiju. Štoviše, u 35. minuti Omišani su novim zgoditkom došli na prag pobjede. Perišić je sjajno proigrao Pavića koji izlazi sam pred Primića koji brani njegov udarac, odbijenu loptu prihvaća Rodrigo no i njegov udarac iskosa s desne strane brani Primić, no lopta se odbija do Pavića koji s vrha kaznenog prostora zabija svoj drugi zgoditak za 0-3. Minutu kasnije otklonjene su sve dvojbe. U kontri 2 na 1 Perišić proigrava Jurlinu koji s desne strane izlazi sam pred Primića, te ga lijepo prebacuje za velikih 0-4. U posljednjoj minuti Square je tek ublažio poraz kada udarac Totoškovića sa 6-7 metara pred golom ne uspijeva zaustaviti Jurlina. Omišani su tako ostvarili pobjedu identičnim rezultatom kao i u prvom susretu (4-1), te su zasluženo izborili plasman u finale doigravanja, što im jamči i plasman u UEFA Futsal Ligu prvaka za sljedeću sezonu. Square je pak sezonu velikih očekivanja okončao porazom u polufinalu. (Crofutsal)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MNK OlmissumFutsal Dinamo

Ostale Vijesti