Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Olmissum izjednačio finalnu seriju na 1-1 u grotlu Dvojke, Dinamo popio dva gola u završnici

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 20:32

Utakmicu je uz Bad Blue Boyse pratio i prvotimac Dinama Stefan Ristovski čiji je dolazak oduševio navijače

U drugoj finalnoj utakmici završnice HMNL za prvaka, Futsal Dinamo je u grotlu Dvojke Doma sportova ugostio omiški Olmissum nakon što ga je svladao 6-4 u prvoj utakmici, ali ovoga puta nije bio te sreće. Zeleno-plavi slavili su 0-2 u golovima Bukoveca i Hrstića u posljednjim minutama susreta.

Utakmicu je uz Bad Blue Boyse pratio i prvotimac Dinama Stefan Ristovski čiji je dolazak oduševio navijače pa je Rile strpljivo odrađivao i fotografiranje sa svima koji su to htjeli.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi pokušaj Dinamo je imao preko Luke Perića u trećoj minuti, koji je petom pokušao prevariti Rozgu iz blizine. Zonjić i Dekanić imali su svoje pokušaje probijanja rastrčanih domaćina, no iako se lopta nije odmicala daleko od gostujućeg gola, nije u njega niti ulazila. Filip Novak i Mihovil Prgomet okušali su svoju sreću, ali pogotka i dalje nije bilo. Na polovici prvog dijela Antonio Konsuo primio je na prsa loptu praktički u mrtvom kutu, ali Rozga je i ovoga puta održao svoju momčad na životu.

Dobar prolazak u 12. minuti po lijevoj strani napravio je Zonjić, htio uposliti mladog Novaka na drugoj stativi, ali očistili su to Omišani. Prvu pravu prijetnju na utakmici gosti su imali u 14. minuti kada je Piplica obranio sjajan pokušaj gostiju, ali na drugoj strani je uzvratio Zonjić, no i ovaj pokušaj skida Rozga. Blic pas Čekola za Tihu Novaka u 15. minuti umalo je zavšrio u golu, ali bacio se Rozga kao mačka. Hrstić je nekoliko trenuntaka kasnije ispratio Čekola koji je svejedno uspio uputiti udarac na gol, ali samo u ruke gostujućem vrataru.

Minutu do kraja prvog dijela, Matija Đulvat pozvao je time-out u kojemu je na klupi gostiju bilo vatreno pa je Sekulić uputio pokoju riječ svome suigraču Bukovecu. Nije im to donijelo pretjerano dobro, ali ni Dinamu treći akumulirani prekršaj gostiju kojeg je završiti trebao Perić, no promašio je cijelu loptu i na odmor se otišlo s rezultatom 0-0.

Luka stanzl/PIXSELLLuka stanzl/PIXSELL


Futsal Dinamo otvorio je i nastavak bolje od gostiju, Čekol je sjajno potegnuo, ali Rozga se ispružio pa skinuo i taj pokušaj. Nekoliko trenutaka kasnije iz mrtvog kuta tuče i Perić, ali lopta odlazi pokraj gola. Zaprijetili su potom i domaćini, ali spreman je bio Piplica. Dok su domaćini na drugom dijelu stvarali novu šansu, Zonjić se krenuo raspravljati sa sucem umjesto da je ispratio loptu pa je Žilić skoro kaznio Plave, ali spreman je bio domaći vratar da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Žilić zbog 'klinča' sa Zonjićem zaradio i žuti karton, a ubrzo je i Nikola Gudasić 'požutio' zbog oštrog starta.

Najbolju priliku na utakmici imao je u petoj minuti nastavka Dekanić koji je bio jedan na jedan s Golmanom, ali pucao ravno u njega. Obranili su se i dinamovci kada su gosti iz slobodnog udarca napravili odličnu kombinaciju, ali odličan bio i domaći golman. U punom sprintu je u 9. minuti nastavka bio Hrstić, pokupio loptu, pucao iz prve, ali Piplica je opet spasio Purgere. Uzdahnula je Dvojka kada je Čekol ispalio još jedan torpedo prema golu gostiju, no i ovoga puta sjajno je zatvorio Rozga, a isto je napravio i dalekometnom udarcu Zonjića. Mužar je poslao loptu kroz noge obrani Omišana, ali Rozga je bio spreman. U svemu tome je s terena odšepao paragvajski reprezentativac Mendoza Rejala.

Kako je odmicalo vrijeme, tako je pjesma s tribina postajala sve jača, a dvije minute prije kraja, Đulvat je pozvao minutu odmora. Izrodilo je to pokušajem, ali nedovoljno dobrim, nakon kojeg se s druge strane zatresla mreža. Olmissum je poveo golom Bukoveca za slavlje stotinjak gostujućih navijača. Domaćini su se odmah dali u igru s golmanom-igračem, tribine su se tresle 'mi smo uz tebe', svi su bili na nogama, a Plavi su opkolili gol domaćina, ali potom na prazan primili i drugi 17 sekundi do kraja utakmice. Strijelac je bio Hrstić za 0-2.

Serija je trenutno pri rezultatu 1-1, a treća utakmica na rasporedu je u petak u Omišu.




Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumHMNL

Ostale Vijesti