Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Okreće se kolo sreće: Karoglan Puljanima nije bio dobar, a sad s Hajdukom dolazi kao Mister 100 posto

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.11.23. | 08:01

Aktualni trener Hajduka počeo je sezonu kao trener Istre, ali je ubrzo smijenjen

Reprezentativna stanka je završila, fokus se prebacuje na Hrvatsku nogometnu ligu u kojoj vodi Hajduk pod palicom trenera Mislava Karoglana. Karoglan je sezonu počeo kao trener Istre 1961, a sada se u nedjelju (15 sati; HTV2, MaxSportt1) vraća tamo, ali na klupi Hajduka s kojim u drugom mandatu ima savršeni niz od četiri pobjede u prvenstvu i jedne u Kupu. Ukupno je u Hajduku u dva navrata neporažen, kada se u zbir uzmu dva natjecanja, ima 13 pobjeda i četiri remija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduku će prijetiti uvijek motivirani Ante Erceg, dok na drugoj strani domaćima prijeti Karoglan koji sigurno ima poseban motiv protiv bivšeg kluba koji ga je nogirao nakon samo tri kola na startu prvenstva.

”Izuzetno sam zadovoljan jer smatram da smo doveli jednog od najboljih mladih trenera u Hrvatskoj u ovom trenutku, koji se idealno uklapa u nogometnu filozofiju i strategiju našeg kluba”, rekao je sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović u izjavi o imenovanju novog trenera.

Odradio je Karoglan pripreme, u prvom kolu remizirao kod Lokomotive, a onda je slijedio niz teških utakmica. Od Dinama je na Aldo Drosini poražen 0-3, da bi potom Istra u Derbiju Učke teško stradala kod Rijeke koja ih je porazila s visokih 6-0, a momčad je izgledala neprepoznatljivo. Sve to je utjecalo na vodstvo Puljana da su možda pogriješili izborom Karoglana te mu je uručen otkaz, odnosno sporazumno je raskinuta suradnja koja je trebala trajati do ljeta 2025. godine.

Karoglan je prošle sezone izabran za trenera Hajduka do Svjetskog prvenstva u Kataru, imao je dobre rezutate, ali je predsjednika Bijelih Lukšu Jakobušića 'žuljala' ideja o kojoj je dugo sanjao. Htio je dovesti Ivana Leku i u tome uspio, jer on je trebao biti 'kapitalac'. Znamo kako je završila priča s Lekom ove sezone, povicima s tribina „Leko, odlazi“ što je je Jakobušić poslušao jer je smatrao da trener više ne vlada svlačionicom i ne može donijeti titulu, premda je dvaput svladao Dinamo, nadigrao Rijeku u Poljudu, no presudili su kasniji porazi.

Karoglan je u kratkom roku preporodio Hajduk, napravio nekoliko promjena i brzo pohvatao konce te ostvario pet pobjeda. Prostora za napredak ima još, na tome Bijeli rade, a razmišljaju i o zimskom prijelaznom roku. Trener Bijelih obavio je i razgovor s Nikolom Kalinićem o eventualnom povratku za drugi dio sezone, no vidjet ćemo kako će se razviti ta priča budući da se donedavni napadač Bijelih posvetio nekim svojim poslovima, a i pitanje je u kojem se roku može dovesti u optimalnu fizičku spremu kako bi mogao participirati više nego kod Leke koji ga nije doživljavao ozbiljno, oslanjao se i pravdao igrom samo s jednim napadačem, odnosno Markom Livajom koji je sad opet onaj stari otkako se vratio Karoglan.

Hajduk će imati veliku podršku na stadionu u Puli, moguće je da padne rekord, a Karoglan i navijači Hajduka nadaju se da će pasti i Istra 1961, jer su Bijeli u naletu, i igrači sigurno žele revanš za poraz u Splitu kada su Puljani šokirali Poljudu u 101. minuti. Vidjet ćemo, što se ove utakmice tiče, ali i generalno, koliko su čelnici Istre 1961 pomogli Hajduku smijenivši Karoglana.



Tagovi

Mislav KaroglanHajdukIstra 1961Ivan LekoSaša BjelanovićLukša JakobušićAnte ErcegMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti