Davor Javorovic / Pixsell
Davor Javorovic / Pixsell

Održan ždrijeb Druge NL, Kustošija igra derbi prvog kola

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 15:38

Liga će brojati 16 klubova.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova Druge nogometne lige za sezonu 2023./24. Podsjetimo, novi članovi lige su Kustošija i Hrvatsko dragovoljac, duet koji je ispao iz Prve nogometne lige, odnosno klubovi koji su se probili iz nižeg ranga - Karlovac, Radnik iz Križevaca te Krk. Iz Druge NL ispali su krapinski Zagorec, Osijek II i Međimurje, izravno je u viši razred prošla momčad Sesveta, dok se nakon dodatnih kvalifikacija s Kustošijom, prema Prvoj NL probio i Zrinski iz Jurjevca.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako će u nadolazećoj sezoni Druga NL ponovno brojati 16 novih klubova, od čega pet novih. Ždrijeb natjecateljskih brojeva izvučen je sljedećim redoslijedom:

1. Krk

2. Grobničan

3. Hrvace

4. Karlovac 1919

5. Bjelovar

6. Jadran-Poreč

7. Kustošija

8. Belišće

9. Opatija

10. Marsonia

11. Hrvatski dragovoljac

12. Radnik Križevci

13. Mladost Ždralovi

14. Trnje

15. Jadran LP

16. Dugo Selo

Slijedom toga, u prvom kolu koje je na rasporedu 19. kolovoza u 17:30 sati, sastaju se: Krk - Dugo Selo, Grobničan - Jadran LP, Hrvace - Trnje, Karlovac 1919 - Mladost Ždralovi, Bjelovar - Radnik Križevci, Jadran-Poreč - Hrvatski dragovoljac, Kustošija - Marsonia, Belišće - Opatija.

Kao derbi utakmice prvog kola, svakako se ističe gostovanje Marsonije kod Kustošije. Bit će zanimljiv i regionalni okršaj u kojem Bjelovar dočekuje Radnik iz 30 kilometara udaljenih Križevaca, dok će snagu Karlovca odmah testirati Mladost iz Ždralova, koja je okupila vrlo jaku momčad. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Druga nogometna ligaDruga NLždrijeb

Ostale Vijesti