Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Održan ždrijeb 1/16 finala Kupa: Najtrofejniji hrvatski klub gostuje kod Futsal Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 07:46

Dva prvoligaška susreta, zanimljivo će biti i između Novog Vremena i Nove Gradiške....

U petak se u prostorijama HNS-a održalo izvlačenje parova za 1/16 finala Hrvatskog malonogometnog kupa, odnosno prvog kola nacionalnog kupa u futsalu, iako još nisu poznati svi parovi ove faze natjecanja, budući da se finala nekih regionalnih kupova tek moraju odigrati.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šesnaestina finala Kupa igra se na jednu utakmicu, na parketu kluba kojeg je ždrijeb izabrao kao domaćina...

Među 16 parova ima nekoliko stvarno zanimljivih, kao što su, recimo, dva prvoligaška para između Squarea i Crnice u Dubrovniku, odnosno Uspinjače Gimke i aktualnog osvajača Futsal Pule u Zagrebu. Jedan od najvećih kandidata za plasman u HMNL Nova Gradiška gostuje kod Novog Vremena u Makarskoj, a možda i najzvučniji dvoboj je onaj između dva rivala, Futsal Dinama i Splita, a koji će se održati u Domu sportova. Futsal Dinamo je aktualni prvak države, a Split najtrofejniji hrvatski klub koji je 2020. ispao u drugu ligu i to, ironije li, nakon domaćeg 2-3 porata od Futsal Dinama golom sa 'zvukom sirene'. Bijeli se od tada pokušavaju vratiti u Elitu, a kako je krenula jedinstvena 1.HMNL (drugi rang) čini se da Splićani niti ove sezone neće izboriti povratak. Iako je Dinamo priličan favorit u ovom susretu, bit će zanimljivo nakon gotovo tri godine ponovno vidjeti susret Plavih i Bijelih....

Od ostalih dvoboja, zanimljivo će još biti ispratiti 'Slavonski derbi' između drugoligaša Broda 035 i prvoligaša Osijeka. Svoje suparnike u šesnaestini finala još čekaju Petrinjčica, koja će igrati protiv pobjednika središta Split, Šibenik 1983, koji ćeka pobjednika središta Sjever, Olmissum koji gostuje u Zagrebu protiv pobjednika Zagrebačkog kupa, Torcida koja dočekuje pobjednika središta Osijek i Kijevo iz Kina koji gostuje kod pobjednika regije Rijeka.

14 utakmica 1/16 finala Kupa igraju se od 27. do 29. listopada, a utakmice Futsal Dinamo - Split, odnosno pobjednik središta Zagreb - Olmissum igraju se 7. ili 8. studenog, budući da Futsal Dinamo i Olmissum od 24. do 28. listopada igraju svoje utakmice Lige prvaka u Futsalu.

Svi parovi 1/16 finala Hrvatskog malonogometnog Kupa (27.10.-8.11.)

Novi Marof - Bjelovar

Pobjednik središta Split - Petrinjčica

Vrgorac - Hajduk

Uspinjača Gimka - Stanoinvest Pula

Otočac - Futsal Zagorije

Pobjednik središta Sjever - Šibenik 1983

Brod 035 - Osijek

Novo Vrijeme - Nova Gradiška

Square - Crnica

Pobjednik središta Zagreb - Olmissum

Murter - Aurelija

Torcida - pobjednik središta Osijek

Pobjednik središta Rijeka - Kijevo Knin

Futsal Dinamo - Split

Vinkovci - Jezera

AFC Universitas - Rijeka

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalHrvatski malonogometni Kup

Ostale Vijesti