Srećko Niketić/Pixsell
Srećko Niketić/Pixsell

Odličan posao: Mladi talent HNL-a odlazi u Red Bull Salzburg

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.01.21. | 08:56

Poznato je otprilike i koliko će biti težak transfer.

Kako javljaju Sportske novosti, Istra je prodala svog najistakntijeg kadeta u bogati i ambiciozni Red Bull Salzburg.

Radi se od 16.godišnjem Roccu Živkoviću, koji bi do kraja siječnja trebao postati članom austrijskog velikana. Kako se navodi, jedina nužnda formalnost jest ta da igrač 21. ovog mjeseca napuni 16 godina.

Dobar dio posla odradio je Roccov otac Igor, bivši igrač a poslije i sportski direktor pulskog prvoligaša, a ovim transferom priskrbit će se jako dobar novac za momlčad Istrina kalibra. Dugo se vremena na ovome radilo u tajnosti, a austrijski skauti su u talent mladog igrača uvjereni u rujnu na memorijalu Vlatka Markovića na kojem je hrvatska kadetska reprezentacija osvojila prvo mjesto, a Rocco je proglašen za najboljeg igrača.

Otac i sin Živković već su bili u Austriji na liječničkim pregledima te su ujedno riješili pitanje stavovanja i ostale stvari potrebne za novu etapu u karijeri mladog nogometaša. Osim Salzburga, koji je bio najkonkretniji, svoje skaute je slao i Milan. Nadodajmo kako je vijest o ovom transferu ekskluziva Sportskih novosti, a potvrda nije došla od strane same Istre.

Navodi se kako je možebitno posao dogovoren izravno na relaciji red Bull – Alaves, s obzirom da je istarski klub podružnica španjolskog prvoligaša. Ovaj transfer trebao bi biti rekordan izlazni kad su u pitanjui hrvatski kadeti i u konačnici iznositi dva do tri milijuna eura.


Tagovi

Istra 1961mlade nadeRed Bull SalzburgRocco Živković

Ostale Vijesti