REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Odgođeno cijelo kolo prvog i drugog ranga natjecanja

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 13:58

U Češkoj padaju izuzetno jake kiše, a očekuju se i poplave

Nepovoljno vrijeme utjecalo je i na program 8. kola češkog nogometnog prvenstva. Vodstvo Nogometne lige (LFA) je na sjednici u petak odlučilo odgoditi kompletno kolo, javlja Sport.cz.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neće se igrati ni drugo po rangu natjecanje. Zamjenski termini utakmica još nisu određeni.

"Upravno tijelo natjecanja odlučilo je odgoditi sve utakmice 8. kola Lige i 9. kola Nacionalne lige s obzirom na izvanrednu situaciju na cijelom području Češke, gdje padaju izuzetno jake kiše i u nekim područjima očekuju se čak i poplave. Ova odluka donesena je sukladno rasporedu nacionalnih natjecanja, temeljem nepovoljne vremenske prognoze, a prije svega radi sigurnosti igrača, navijača i svih ostalih osoba uključenih u organizaciju utakmica. Sigurnost je apsolutni prioritet za Nogometnu ligu u ovoj situaciji," rekao je izvršni direktor LFA-e Tomáš Bárta.

Prema Bárti, društvena odgovornost bila je još jedan ključni faktor u odluci. “Pripadnici integriranog sustava spašavanja, poput policije, vatrogasaca i bolničara, koji inače pomažu u organizaciji utakmica, bit će bitni u sljedećim danima i satima na terenu kako bi pomogli stanovništvu. LFA želi izraziti podršku i puno snage svima", dodao je Bárta. Zamjenski termini utakmica još nisu određeni.

Zbog ekstremnih kiša i prijetećih poplava, mnoga sportska i kulturna događanja diljem Češke otkazana su ili odgođena prije vremena. Nogomet ih je pratio u petak ujutro. U aktualnoj sezoni Lige već su odgođena dva susreta i to na zahtjev sudionika kupa. U utorak 17. rujna dvoboje čekaju Mlada Boleslav i Slavia te Plzeň i Olomouc.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Češka nogometna liga

Ostale Vijesti