Od Morosinija do Astorija: Sve tragedije talijanskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 14:50

Već se nekoliko talijanskih nogometaša srušilo usred utakmice, a takva je nesreća zadesila i jednog hrvatskog nogometaša.

>>> Italija u šoku: Badeljev suigrač pronađen mrtav u hotelu!

U mislima navijača vjerojatno su još potresne slike smrti Piermarija Morosinija, veznjak Livorna u travnju 2012. godine imao je samo 25 godina, srušio se usred utakmice protiv Pescare. Suigrači i liječnici pokušali su ga oživjeti, ali nisu imali defibrilator i ubrzo nakon Morosini je preminuo na putu ka bolnici od rijetke nasljedne bolesti srca.

Talijanska javnost dobro se sjeća i nesretnog događaja koji se zbio 1987. godine, tad se Andrea Cecotti, također 25-godišnjak, srušio usred utakmice. Preminuo je, doduše, tek šest dana kasnije, ali situacija mu se pogoršala još u svlačionici na putu za bolnicu zbog tromboze na srcu.

Slična sudbina zadesila je Renata Curija, po kojem danas nosi ime stadion Perugije, 24-godišnji veznjak Griffonea srušio se na utakmici protiv Juventusa u listopadu 1977. godine. Bettega i Scirea pomogli su mu da se ustane, ali odmah nakon srušio se izvrnutih očiju. Pokušaji oživljavanja i transporta u bolnicu nisu uspjeli, a autopsijom je utvrđeno kako je preminuo od srčane anomalije.

Romin napadač Giuliano Taccola preminuo je 1969. godine sa samo 25 godina nakon utakmice Cagliarija i Rome. Već uoči utakmice imao je blaži srčani inzult, ali nije se obazirao na tegobe i to se pokazalo kobnim jer se srušio nakon utakmice te preminuo od zastoja srca.

Zdravstveni problemi, čini se, prouzročili su i Astorijevu tragičnu smrt, iako službeno još nije potvrđen razlog smrti, a zbog zastoja srca i hrvatski nogomet prerano je ostao bez Alena Pamića, sina Igora Pamića i brata Zvonka Pamića, koji se 2013. godine srušio od srčanog udara dok je igrao mali nogomet s prijateljima i preminuo.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Serie Ameđunarodni nogometDavide AstoriPiermario Morosini

Ostale Vijesti