REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Od liste za odstrel do ključnog igrača: Interov je imperativ produženje Perišićevog ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 18:57

Hrvatski ofenzivac na novu rundu pregovora dolazi idući tjedan

Proteklog ljeta su talijanski mediji naširoko pisali o tome da će Ivan Perišić napustiti redove Intera. Čak su i novinari bliski milanskom klubu iznosili informacije kako su čelnici bili spremni poslušati ponude koje bi pristizale na klupsku adresu za hrvatskog reprezentativca.

Stvar je iz perspektive Intera imala smisla u tom trenutku – Perišić je ulazio u zadnju godinu ugovora, a i dojam je bio kako bi Nerazzurrima bolje legao malo drugačiji profil igrača za lijevu stranu s obzirom da Simone Inzaghi preferira formaciju 3-5-2.

Međutim, Perija je ostao na milanskoj adresi, odlučan da dokaže kako ga se prerano otpisalo i u ovoj je sezoni nadmašio očekivanja valjda svih ljudi u klubu budući da je, uz Marcela Brozovića, jedan od ključnih igrača Inzaghijevog sastava. A nije da je to bio lagan zadatak, još je pod Conteom morao reinventirati svoj stil igre iz krilnog igrača u takozvanog wingbacka, igrača koji ordinira po lijevoj strani, ali i koji ima puno više odgovornosti u obrambenoj fazi igre. Sada je od praktički otpisanog igrača postao idealan igrač za Inzaghijevu viziju nogometa.

I ponovno je na štihu. Ljetos mu istječe ugovor, a na novom se još uvijek radi. Kako piše Gazzetta dello Sport, klub je odlučan da potpiše produženje ugovora s 33-godišnjakom. Stvar je navodno zapela oko plaće i trajanja ugovora, dvije strane se ne mogu usuglasiti oko iznosa, a nova runda pregovora rezervirana je za idući tjedan. Tada će se klupski čelnici susresti s Ivanovim predstavnicima i pokušati dogovoriti iznos s kojim će svi biti zadovoljni. Kako piše talijanska tiskovina, u Interu su nešto optimističniji nego što je to bio slučaj proteklih mjeseci i to je jedan od glavnih ciljeva uprave uoči prijelaznog roka.

Perišić je, dodajmo i to, ove sezone odigrao 43 utakmice u svim natjecanjima u koje je ugradio pet pogodaka i još osam asistencija. Njegova trenutna tržišna cijena prema Transfermarktu iznosi okruglih deset milijuna eura.

S obzirom da je u Interu od 2015. (uz jednu sezonu posudbe u Bayernu), Perišić bi novim ugovorom mogao ostaviti ozbiljan trag u klupskoj povijesti. Osobito ako digne kantu ove sezone, a Inter je na dobrom putu da to i ostvari.



Tagovi

Serie AInterIvan PerišićMarcelo Brozović

Ostale Vijesti