Od Druge HNL preko Slovenije i Kazahstana bivši U21 reprezentativac završio u škotskom prvoligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.01.19. | 10:20

Zanimljiv nogometni put.

Posljednjih nekoliko dana dogodilo se nekoliko zanimljivih transfera hrvatskih nogometaša, a neki se tek trebaju službeno potvrditi. Čekamo da Ivan Perišić i službeno postane član Arsenala, a Marko Rog Seville. Ante Palaversa je na putu u Manchester City, a na posudbe su otišli Andrija Balić, Josip Mišić, Franko Andrijašević i Stipe Perica. U sjeni tih transfera prilično je nezapaženo prošao jedan zanimljiv posao, onaj u kojem je Mateo Mužek postao član škotskog St.Mirrena.

Ovaj 23-godišnji lijevi bočni ima zanimljivu karijeru. Rođen je u Austriji, u Grazu, a karijeru je počeo u mladim kategorijama zagrebačke Kustošije. Nakon toga je bio u Hrvatskom Dragovoljcu te Lučkom i Gorici. Priliku u Prvoj HNL nije dočekao, a 2015. je otišao u slovenski Zavrč. Nakon godine dana prešao je u Rudar iz Velenja, a slijedio je odlazak na daleki istok – u ljeto 2017. je prešao u azerbajdžanski Neftči iz Bakua, a u zimu prošle godine u kazahstanski Šahter iz Karagande. U svemu tome Mužek je uspio prikupiti i nekoliko nastupa za mlade selekcije hrvatske reprezentacije, a ima i jedan nastup za U21 reprezentaciju.

Odigrao je Mužek sasvim solidnu sezonu u kazahstanskoj prvoj ligi, praktično s punom minutažom u cijeloj sezoni, a to je privuklo pažnju škotskog St.Mirrena, kluba koji je lani osvojio drugu škotsku ligu, a ove se sezone prilično muči te je trenutno na posljednjem mjestu s 12 bodova iz 23 kola.

St.Mirren je odlučan u nastojanju da sačuva prvoligaški status, a Mužek je njihovo 8. pojačanje ove zime. Na internetskom forumu kluba navijači su zadovoljni njegovim dolaskom. Iako nisu pretjerano upoznati s njegovim igrama, naglašavaju kako je St.Mirrenu prijeko potreban klasični lijevi bek s obzirom da su do njegovog dolaska praktično bili bez pravih rješenja na toj poziciji.

Mužek bi mogao debitirati za svoj novi klub u subotu kada St.Mirren gostuje kod slavnih Rangersa.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Mateo Mužekprijelazni roktransferinogometni transferiSt.Mirren

Ostale Vijesti