Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

OCJENE SEZONE - Osijek: Mierez klasa iznad svih, Neja konstanta a Matković budućnost!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 13:00

Evo kako je Germanijak vidio nastupe pojedinaca kroz sezonu Osijeka.

U poprilično turbulentnoj sezoni Osijek je ispunio ciljeve koje je imao pred početak natjecanja. Osvojeno je mjesto koje vodi u europska natjecanja te je ispromovirano nekoliko mladih igrača na kojima će Osijek graditi budućnost. Tu je prije svega Anton Matković koji već sada ima konkretne ponude iz Europe i ako bude se po planu - bit će najveći izlazni transfer kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Intimna želja, trofej u vitrinama, nije se ispunila ali Osijek se može pohvaliti kako je u ovoj sezoni bio domaćin na najmodernijoj nogometnoj areni na ovim prostorima. Osijek ima i najboljeg strijalca HNL-a. Ramon Mierez potvrdio je reputaciju najboljeg golgetera lige i bit će velik uspjeh za Josea Bota ako uspije Argentinca privoliti na novi ugovor.

Kroz sezonu, Osijek su vodila trojica trenera; Stjepan Tomas, Zoran Zekić i Ivo Smoje koji je da puta uskočio i s trijumfima protiv Rudeša i u posljedjem kolu protiv Varaždina zaslužio nadimak “Mister 100 posto”.

Evo kako je Germanijak vidio nastupe pojedinaca kroz sezonu Osijeka. Tko je po vama zaslužio plus, a to minus?

Ramon MierezNapad
Vukao cijelu sezonu, najbolji strijelac lige što je zadnjem iz Osijeka uspjelo Robertu Špeharu. Velika vrijednost Osijeka i igrač čiji će rasplet ovo ljeto oko nastavka karijere otkriti ambicije Osijeka. Osim što je strijelac, veliki radnik na terenu a očito ima i liderske sklonosti jer je u završnici bio kapetan.
Ocjena
8
Darko NejašmićVezni red
Najbolja sezona otkako je u Osijeku. Srce, duša i motor ove ekipe. Gradi, razgrađuje, ponajbolji zadnji vezni HNL-a. Ako ovako nastavi, može se nadati i pozivu za reprezentaciju. Uz Miereza, najbolji igrač sezone.
Ocjena
7.5
Roko JurišićObrana
Osvježenje. Pun pogodak bio je njegov dolazak u Osijek. Dočekan sa skepsom, sve je okrenuo u svoju korist. Odmah je ugrabio poziciju na beku, kasnije je bio i wing back da bi na koncu igrao i na poziciji lijevog stopera. Zaključak? Ne znaš gdje je bio bolji.
Ocjena
7.5
Anton MatkovićNapad
Zabio je Dinamu, Hajduku, Lokomotivi i Rijeci. Još jedno Zekićevo otkriće i mladić oko kojeg je počeo ples milijuna ali dojmi njegova zrelost unatoč mladim godinama. Veliko rasterećenje je bio Mierezu, stvorili su tandem koji je zadavao muke svima a u budućnosti će se biti još teže od toga obraniti.
Ocjena
7.5
André DuarteObrana
Pojačanje! Odigrao dobru sezonu, osvježenje u zadnjoj liniji Osijeka. Stoper kakav je Osijeku nedostajao. Jak u zraku, tehnički potkovan. Iznošenje lopte i uključivanje u igru su jači forte. Imao je i pokoji kiks, ali ništa što je utjecalo na rezultate.
Ocjena
7
Slavko BralićObrana
Do prije dva mjeseca pouzdan, korektan i dobar. Onda je bio pad forme, možda i ozljede što je malo pokvarilo dojam. U ključnoj utakmici stisnuo zube, zaigrao umjesto Duartea i ostavio srce na terenu. Pošten igrač i trebao bi ostati na Pampasu.
Ocjena
6.5
Franko KolićVratar
Zamijenio Malenicu u završnici sezone. Imao je poneku nespretnu reakciju ali i odličnih intervencija. Uglavnom, potencijal na vratarskoj poziciji.
Ocjena
6.5
Domagoj BukvićVezni red
Što bi se reklo: “od volje”! Od savršenih utakmica pa do onih gdje ga nema niti na mapi. Zabio je Dinamu, lomio domaće utakmice... Ugovor je produžen, trebao bi biti jedan od prevodnika mladog Osijeka.
Ocjena
6.5
Marin PrekodravacObrana
Otkriće Zorana Zekića. Na početku korišten defenzivnog veznog, poslije je bio radilica za sve da bi na koncu zaigrao na mjestu stopera gdje se pokazao kao pun pogodak. Budućnost kluba a puno znači i izjava Ive Smoje da je riječ o budućem kapetanu!
Ocjena
6.5
Petar PušićVezni red
Dobar sezona iza njega. Prava “osmica”, veznjak koji je trebao Osijeku. Brz, okomit, dobrog udarca i pregleda igre. Samo da nauči prije se rješiti lopte gdje bi mu bio kraj. Sigurni smo da može bolje jer se vidi da zna...
Ocjena
6.5
Mijo CaktašVezni red
Krenuo je furiozno. Golovi su držali Osijek pri vrhu, ali onda je naglo stao. U polusezoni je otišao u Tursku. Korektna ostavština je iza njega.
Ocjena
6.5
Renan GuedesObrana
Trebalo mu je neko vrijeme da se adaptira. S vremenom, a posebice u zadnjoj četvrtini prvenstva Zekić mu je pronašao poziciju wing backa gdje je bio jedan od boljih igrača. Očekuje se još napredak.
Ocjena
6.5
Šime GržanNapad
Imao je sjajan početak. Najbolji igrač Osijeka u uvodnim kolima. Onda se dogodio pad i više nije bio na toj razini. Redovito je ulazio, donosio svježinu s klupe. Htijenje i zalaganje mu nitko ne može zamjeriti. Karakteran igrač.
Ocjena
6.5
Nail OmerovićNapad
Toplo - hladno! Više se očekivalo u ovoj sezoni od njega ali bio je žrtvom sustava kod oba trenera. Šetalo ga se od pozicije do pozicije, nije bio samo na golu. U narednoj sezoni očekuje se njegova eksplozija.
Ocjena
6
Enis CokajVezni red
Došao je na zimu, vidjelo se da nije pravi i da je pauza ostavila traga na njemu. Nije to bio Cokaj iz Lokomotive. Kako je vrijeme odmicalo, bio je sve bolji. Prolazna ocjena.
Ocjena
6
Ivan FiolićVezni red
Otišao je na zimu. Nije se nešto snašao ovu polusezonu, kao da je znao da odlazi. Skupio je 15-ak nastupa. Korektno.
Ocjena
6
Vedran JugovićVezni red
Dobar duša, legenda kluba. Solidna sezona iza njega. Pamtit će se ulazak protiv Istre i hat-trick. Moraš ga imati u svlačionici zbog respekta. Sigurno će ostati u klubu i nakon što završi aktivnu karijeru.
Ocjena
6
Kristijan LovrićNapad
Njegova igra ne prati statistiku. Drugi strijelac kluba, ali i dalje smo uvjerenja da može i mora više i bolje. Je l' iduća sezona ona koja se očekuje od Lovrića, ali jedno je sigurno: kada dođe na travnjak, postane zanimljivije.
Ocjena
6
Marko MalenicaVratar
Pouzdani vratar koji je dobio priliku nakon odlaska Ivušića imao je korektnu sezonu iza sebe a koju je pokvarila ozljeda zbog koje je propustio posljednji dio sezone. Pitanje je hoće li biti prvi izbor u sljedećoj sezoni, ali njegov utjecaj nije samo na travnjaku već i u svlačionici obzirom da je jedan od kapetana Osijeka.
Ocjena
6
Jovan ManevObrana
Makedonac je na mjestu stopera pokazivao je dobre partije. Dolaskom Zekića je odlazio na desnog beka, u poluvremenu znao i ostati u svlačionici. Nije to bila razina koja se očekuje od reprezentativca.
Ocjena
5.5
Petar BrlekVezni red
Nije to bio onaj Brlek. Ozljede su ostavile traga na njegovoj igri. Da nije bilo ozljeda, bila bi to puno bolja karijera, ali karakterno za primjer drugima.
Ocjena
5.5
Oleksandr DrambajevObrana
Na početku, u prvom dijelu sezone bio je standardan na lijevom beku. No, osim uvodne utakmice protiv Belupa nije pokazao da je pojačanje za Osijek. U nastavku se borio s ozljedama pa nije iskoristio potencijal. Posudba ističe, pitanje je hoće li ostati.
Ocjena
5
Stjopa MkrtčjanObrana
Nešto igrao u prvom dijelu sezone pod Tomasom. Dolaskom Zekića za trenera preseljen na klupu, jako malo korišten. Više se očekivalo od njega. Mlad je, vidjet ćemo hoće li dobiti priliku kod drugog trenera.
Ocjena
5
Kristian FućakNapad
Dobro otvorio sezonu pa se ozlijedio. I neki dan se vratio. Ako ponovi igre iz Gorice, Osijek ima veliki kapital u njemu sljedeće sezone.
Ocjena
-
Stjepan TomasTrener
Igrao “rock n’ roll” nogomet u kojem se samo napada, obrana kao da ne postoji. U jednom trenutku Osijek je bio prvi na ljestvici kao najefikasnija momčad lige, ali se puno i primalo. Utakmica s Dinamom (2-3) je sve prelomila. Otišao je nakon Belupa.
Ocjena
6
Ivo SmojeTrener
Pozitivac koji je dobio priliku voditi utakmice s Rudešom i Varaždinom a koje je obje dobio i zaslužio nadimak "Mr. 100 posto". Smoje je jedan od kadrova na koje se Osijek kao klub uvijek može osloniti. Ne znamo jel' mu opcija klupe profesionalni odabir, ali svakako bi mogao probati jer ima sve što je potrebno...
Ocjena
7
Zoran ZekićTrener
Što reći o čovjeku koji je zatekao kaos, pa sve posložio, ispromovirao mlade i odveo Osijek u Europu da bi na koncu postao bivši? Njegova stručnost kao trenera i lidera najbolje se vidi po tome da ga igrači nisu izdali već su igrali najbolji nogomet u sezonu u trenucima dok su znali da će ga Boto smijeniti.
Ocjena
7



Tagovi

NK OsijekHNLOcjeneOcjene sezoneOcjene sezone 2023./24.Hrvatska nogometna ligaRamon MierezAnton MatkovićDarko NejašmićZoran Zekić

Ostale Vijesti