Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Petrovič kao De Rossi, Radeljić bi potpisao da se svakog vikenda igra s Hajdukom

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.09.24. | 22:00

Pogodaka nije bilo u 102. Jadranskom derbiju, ali Đalović može biti zadovoljan kako se njegova momčad postavila...

Evo kako smo mi vidjeli nastup nogometaša Rijeke u 102. Jadranskom derbiju u HNL-u. Tko je vama bio dobar, a tko manje dobar?

Martin ZlomislićVratar
U principu siguran, dobro postavljen. Imao je ono jednu lošu procjenu u 51. minuti, njegovo boksanje 'u ništa' gosti nisu naplatili, ali nema smisla da mu se to zamjeri kad je rezultat takav kakav je. Uostalom, Hajduk je imao okruglih 0 udaraca u okvir, stoga je teško nešto konkretnije pričati o golmanu...
Ocjena
-
Ivan SmolčićObrana
Igrao do 88. minute. Kapetan opet na razini zadatka. Prema naprijed sve više daje, prema nazad sve standardno. Dakle, neprelazno! Ne znamo što čeka Zlatko Dalić, naročito u situaciji kada su 'out' Stanišić i Juranović. Kreirao je jedinu pravu priliku u prvom dijelu, ali njegov prizemni ubačaj u toj 30. ipak nije kapitalizirao Andrić. Pronašao i Rukavinu osam minuta kasnije, što sugerira njegovu aktivnost.
Ocjena
6.5
Stjepan RadeljićObrana
Da je svaka utakmica derbi, danas bi vjerojatno igrao u Real Madridu. Šalu na stranu, ali uvijek kada se mora hrvati s najboljima, on bude najbolji. Odlična utakmica, Livaje je igrao, ali 'vidjeli' ga nismo. A i posljednji put je bilo tako, prije pet i pol mjeseci, kada je Rijeka slavila s 1-0 pogotkom Pašalića. Imao je nekoliko krivih dodavanja, ali korekcija je bila izvrsna. Pred sam kraj, kad su Splićani bacili par 'Zdravo Marija' u 16-erca Rijeke, to je očistio kao od šale.
Ocjena
7
Niko GalešićObrana
Čitaj pod Radeljić. Jedna 'bomba' iz slobodnog udarca nije bila ispravno lansirana, koordinate su bile malo krivo upisane. U fazi obrane, ono što je za njega puno bitnije, je bio jako dobar. Imao je ono jedno rušenje Livaje za koje bi bio nagrađen sa žutim kartonom, ali spasilo ga je zaleđe. Još jedan koje bi Dalić trebao imati 'na oku', jer iako Galešić ima još puno prostora za napredak, već sada je 'marka'.
Ocjena
6.5
Mladen DevetakObrana
Pouzdan. Durdov mu nije radio probleme, a najviše se istaknuo onim jednim fenomenalnim blokom u 35. minuti kad je pravovremeno reagirao na udarac Hrgovića i tako 'spasio' Zlomislića. Isto tako, fenomenalno se kretao kod one kontre Hajduka u 67. minuti kad je Dajakua otjerao u stranu, a Splićani su od jedne potencijalno jako opasne situacije dobili tek korner. U toj situaciji je impresionirao 'hladnom glavom', nije se dao navući da iskočiti što je Dajaku cijelo vrijeme htio. Nije isto igrati za Istru 1961 i za Rijeku, ali kako vrijeme odmiče, tako sve više pokazuje kako ga Riječani nisu baš bez razloga doveli…
Ocjena
6.5
Dejan PetrovičVezni red
Iz naše perspektive, igrač utakmice. Da, pogriješit će, ponekad se krivo malo postaviti, ali nikada, ali baš nikada, neće negdje zalutati. Neće ga ponijeti situacija, akcija, reakcija protivnika… Prostorna inteligencija i reakcija na drugu loptu su mu ove nedjelje bili 10/10. Selahi je prošle sezone bio fenomenalan, ali Petrovič ove sezone za njim ne nedostaje ni najmanje. „Odigrao je kao De Rossi“, poruka je koju smo dobili od kolege iz Splita po završetku utakmice. Vjerojatno je u pravu.
Ocjena
7
Marco PašalićVezni red
Igrao do 75. minute. Takve igrače se mora čekati. Jer, on je igrač poteza, trenutak je dovoljan da on sve 'riješi'. Ovaj put nije bilo tako. Šteta onog slobodnog udarca, ideja je bila sjajna, ali da je samo koji centimetar lopta bila bliža sredini gola, vjerojatno ju Lučić ne bi dohvatio. Splićani su ga se jako pribojavali, pazili su ga 'kao oko u glavi'. Kad primi loptu, trojica se odjednom stvore. Strah je vrag, reklo bi se. U redu, nije išlo ove nedjelje, ali neupitno je digao formu otkako je Đalović preuzeo uzde momčadi. Možda je malo prerano zamijenjen…
Ocjena
6
Toni FrukVezni red
Razigran. Nemamo podatke, ali dojma smo da je GPS 'izgorio'. Nakon slabije forme na otvaranju sezone, sve nas više podsjeća na onog 'starog', odnosno prošlosezonskog Fruka. Iz njegovih poteza se vidi da ima ideju, da vidi stvari, da osjeća, ali, ovaj put nije pronašao način kako da svoju viziju pretvori u konkretnu priliku za nekog od svojih suigrača.
Ocjena
6
Niko JankovićVezni red
Dobar, željan igre. Jedan pokušaj u prvom dijelu, u nastavku isto opasan u nekoliko navrata. Zapravo, ono što je prilično jasno je da ga se na krilu 'žrtvuje'. Bolji kao osmica, ali u situaciji kao što je Rijeka, potrebniji je kao 'broj 11'. Ili 'broj 7', kako vam je već draže. Jako je dobar u fazi obrane već neko vrijeme, nije to nešto što će mnogi zamijetiti, ali nije nam prošlo ispod radara. Isto tako, od njega uvijek očekujemo nešto više. Samo zato jer znamo da može.
Ocjena
6
Gabriel RukavinaNapad
Igrao do 45. minute. Jedna velika prilika, nekoliko loših odluka. Očekivali smo ga na klupi pa da onda u nastavku proba unijeti određeni nemir u redove gostiju. Kako je išao direktno na Hrgovića, također mladog igrača, očekivalo se više. Barem jedan konkretan prolaz, barem jedan sjajan dribling. No, ostali smo na toj promašenoj prilici iz 38. minute i točka. Premalo.
Ocjena
5.5
Komnen AndrićNapad
Igrao do 75. minute. Više nije nikakva novost da je on ogromno pojačanje za Rijeku. Čak je mogao dobiti i pola ocjene više, ne bi to bilo pogrešno. Ono u čemu je fenomenalan je kanaliziranje napada. A to je nekoć fenomenalno radio Ivan Krstanović. Da je bio koju stotinku brži u prvom dijelu na ono dodavanje Smolčića, mogao je biti apsolutni heroj Jadranskog derbija. Ovako mu nema druge nego da se 'iskupi' u Koprivnici...
Ocjena
6
Amer GojakVezni red
Igrao od 46. minute umjesto Rukavine. Nije igrao na krilu, već u sredini, kao osmica, što je njegova prirodna pozicija. Da je kojim slučajem prošao pripreme, danas bi vjerojatno bio jedan od važnijih igrača momčadi. Nedostaje mu još malo 'filinga', ali vidi se da je ozbiljan igrač. Isti kakvog pamtimo iz Dinama. Ako nastavi dizati svoju formu, brzo će opet do reprezentacije BiH...
Ocjena
6
Stipe PericaNapad
Igrao od 75. minute umjesto Andrića. Igrao premalo za ocjenu, ali je promašio najbolju priliku na utakmici u 89. minuti. Podsjetila nas je malo ta situacija na onaj promašaj Marića iz prve utakmice finala prošlosezonskog Kupa. Da je prošle sezone igrao malo više, vjerojatn
Ocjena
-
Naïs DjouahraVezni red
Igrao od 75. minute umjesto Pašalića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Lindon SelahiVezni red
Igrao od 88. minute umjesto Fruka. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Ante MajstorovićObrana
Igrao od 88. minute umjesto Smolčića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Radomir ĐalovićTrener
Dobio je što je htio. A krenuo je i malo ofenzivnije od onoga što su očekivali. Možda je malo pogriješio s Rukavinom, ali opet, kada tvojoj momčadi Hajduk ne kreira praktički nijednu priliku, onda je trener svoje odradio. Igra prema naprijed? Crtao je, imao neke ideje, ali što da on tu točno radi? Da uđe pa da sam napadne dubinu? U svakom slučaju, nije slučajno tu gdje je, Rijeka ima trenera, svojeg čovjeka na klupi, napokon nekoga kome je Rijeka - prva i jedina. I to navijači trebaju cijeniti. Mirno može spavati, jer on i stožer su ove nedjelje odradili dobar posao.
Ocjena
6.5



Tagovi

HNK RijekaRijekaOcjeneHNLHrvatska nogometna ligaJadranski derbi

Ostale Vijesti