Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Ovo je Rijeka! Marco odlučio Jadranski derbi, Radeljić odigrao 'za prste polizati'!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.04.24. | 21:30

Utakmica je završila minimalnim slavljem domaćina, a pogodak odluke u 70. minuti postigao je Marco Pašalić.

Evo kako smo mi vidjeli nastup Riječana u 101. Jadranskom derbiju u HNL-u. Tko je po vama bio dobar, a tko manje dobar?

Nediljko LabrovićVratar
Kapetan u prvom poluvremenu praktički nije imao nikakvog posla. No, ono što je za svaku momčad jako važno, on svojim suigračima ulijeva veliku sigurnost. Reprezentativac, klasa i definitivno najbolji vratar HNL-a. U kuloarima se dalo čuti da su ga danas došli gledati neki skauti, a oni uvijek budu zadovoljni kad vratar sačuva mrežu netaknutom.
Ocjena
6.5
Ivan SmolčićObrana
Capitan Futuro! Pisat ćemo to sve dok ljudi ne shvate da je Ivan Smolčić stijena, mašina, frajer s mud**a do poda! Da, griješio je, ali je i ginuo za svaku loptu. I, da se ne bi zaboravilo, on nije desni bek, a na toj je poziciji među u Top 3 u HNL-u! Kad je već bio prilično umoran, pred kraj utakmice se morao boriti s Perišićem. A svaki igrač, ali baš svaki, koji s njim (i to nebitno kako) uspije izaći na kraj, zaslužuje pohvale.
Ocjena
6.5
Niko GalešićObrana
U prvom dijelu nije imao previše posla. Iako, da ne bi bilo zabune, ne zato što Hajduk nije napadao, već jer je uvijek bio ‘korak ispred’ u rješavanju problema. Učio je uz Dilavera, potom Mitrovića, sada i Radeljića. Kada jedan đak ima takve mentore, nepotrebno je objašnjavati zašto se od njega jednog dana očekuju velike stvari. Brzo se adaptirao na novonastale situacije.
Ocjena
7
Stjepan RadeljićObrana
Nimalo impresioniran Kalinićem kojeg je u par navrata ‘okrenuo’ kao od šale. Djeluje već neko vrijeme vrlo sigurno, pravovremeno ‘iskače’, a uobičajeno je dominantan u skok igri. Žuti karton dobio je opravdano, nakon greške na sredini igrališta, ali to ga nije omelo do kraja utakmice. Jako, ali jako dobar u dodavanjima, to je segment igre u kojem je danas posebno briljirao. Da nije bilo strijelca Pašalića, on bi bio igrač utakmice!
Ocjena
7.5
Bruno GodaObrana
Par puta je ostao kratak, ali opet, kad momčad ne dobije pogodak, onda mu nitko ništa ne može reći. Imao je par prilika da uputi nešto bolje ubačaje, ali više se bavio defenzivom. Bio je na svojoj razini, a njegova je sreća da onaj jedan bijeg Brekala nije skupo koštao njegovu momčad.
Ocjena
6
Lindon SelahiVezni red
Motor Rijeke. Gore-dolje, lijevo-desno, Lindon Selahi pokriva sve! Bilo ga je u obrani, bilo ga je u napadu, jednom je i dobro 'opalio' izdaleka. Tiha voda brege dere, baš kao što Lindon 'preore' svaki travnjak na kojeg zakorači.
Ocjena
7
Marco PašalićVezni red
Igrao do 77. minute. Junak! Imao je u prvom dijelu jedan udarac, prilično neprecizan, potom i dobar prolaz nakon kojeg je tražio kazneni udarac, ali rumunjski arbitar je, opravdano, samo odmahnuo rukom. No, kad bi imao loptu u nogama, uvijek je bilo vatreno. U nastavku ga nije bilo za vidjeti... Do 70. minute! A onda... Ha, pričali su mnogi, pisali, komentirali, 'lupetali'. Marco, po njima, nije za reprezentaciju. E, pa, je! U ovakvoj utakmici je, u prvoj pravoj stopostotnoj prilici na utakmici, zadržao je smirenost i poentirao. Španer.
Ocjena
7.5
Veldin HodžaVezni red
Igrao do 65. minute. Odavno smo to konstatirali, ponavljamo otkako je prvi put ušao u prvu momčad Rijeke, on je osmica, nikako šestica. Iako je danas odigrao baš za šesticu. Danas je igrao na svojoj poziciji, ali nije se baš naigrao. Odnosno, Krovinović ga je u par navrata, uz korekciju Sigura, uštopao, zbog čega ga je Sopić onda i 'pametno' povukao s terena. Pamtimo i njegove bolje partije, ali on je i dalje iznimno mlad, velika je budućnost pred njim, sve je to normalno...
Ocjena
6
Toni FrukVezni red
Igrao do 77. minute. Na uobičajenoj razini, što u prijevodu znači da je bio – među boljima na terenu! Puca, dodaje, trči, otvara prostor. Rijeka je na početku sezone ‘ubola’ podosta Jackpotova, ali on je najveći. Na ljeto se očekuje puno ponuda za njega. Bio je epicentar većine opasnih akcija Rijeke, ako ne bi od njega krenulo, onda bi do njega došlo, a to nije slučajnost. Opet je asistirao, ali kao da je to novost, to je kao da pišemo da je pas ugrizao čovjeka. Toni Fruk - doktor nogometa. Kraj priče!
Ocjena
7
Marko PjacaNapad
Igrao do 84. minute. Za početak, koljeno je bilo na mjestu, a to je sigurno dobra vijest i za Sopića i za Dalića. Marko je, doduše, u utakmicu ušao kao dizelaš, ispočetka ga nije bilo puno za vidjeti, ali nakon određenog vremena, kad se motor zagrijao, onda je postao opasan. Nije nikakva novost da je klasa, priča za sebe, jedan od onih koji drugačije udaraju loptu, ali u 101. Jadranskom derbiju bio je malo - nedorečen. Sad, je li to strah da koljeno opet ne 'zapleše' ili su ga gosti jednostavno dobro uštopali, teško je reći. Možda oboje...
Ocjena
6
Mirko MarićNapad
Igrao do 65. minute. Željan igre, željan golova, željan svega. A kad je takav slučaj, onda nerijetko igrač 'izgori'. Mirko je preiskusan da bi ga ovakva atmosfera 'pojela', ali svakako je mogao imati i malo veći doprinos. Svi znamo, napadače vrednujemo najčešće po golovima, a oni su, danas, izostali. No, da ima znanja, o tome nema priče.
Ocjena
6
Jorge ObregonNapad
Igrao od 65. minute umjesto Marića. Ušao je kako je trebao - fajterski! Dobivao batina, također ih se i nadavao. Vjerujte, Jorge možda ponekad djeluje kao da ima 'kilu ili dvije' viška, ali nema braniča u HNL-u koji ga voli čuvati. El Mago Colombiano nije zabio, ali je u pola sata na igralištu ostvario traga.
Ocjena
6
Niko JankovićVezni red
Igrao od 65. minute umjesto Hodže. Očekivali smo ga u prvoj postavi, ali Sopić je procijenio kako je bolje da uđe s klupe u nastavku. I bila je to dobra odluka.
Ocjena
6
Alen GrgićObrana
Igrao od 77. minute umjesto Pašalića. Unio živost, ali igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Dejan PetrovičVezni red
Igrao od 77. minute umjesto Fruka. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Matej MitrovićObrana
Igrao od 84. minute umjesto Pjace. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Još jedna pobjeda, još jedna čista mreža, Rijeka i dalje prva. Ha, dok je tako, Sopić može sve što hoće! Njegova je momčad bila 'našpanana', odluka da počne sa Hodžom nije bila kriva, sve što je napravio, i kad je napravio, bilo je ispravno. Opet pogodio s izmjenama. Treneru, sjedite, petica!
Ocjena
7



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbi

Ostale Vijesti