Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Napokon, Niko! Baka odigrao kao 'tata', kapetan pokazao karakter, Hodžin gol promijenio sve

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 01.09.24. | 22:55

Derbi 5. kola završio je rezultatom 1-1, s tim da su Riječani na kraju bili nešto bliži slavlju...

Evo kako smo mi vidjeli nastup nogometaša Rijeke u posljednjoj utakmici 5. kola HNL-a protiv Dinama. Tko je po vama bio dobar, a tko manje dobar?

Martin ZlomislićVratar
Kod gola nije mogao ništa, dok je u svim ostalim intervencijama bio siguran i pravovremen. Budući da Plavi osim pogotka nisu nijednom zaprijetili na način da je on morao 'vaditi', nije mogao dobiti veću ocjenu, ali svakako se istaknuo dobrim govorom tijela.
Ocjena
6
Ivan SmolčićObrana
Kapetan Rijeke pokazao je karakter! Bio je odličan, u skoku, u čitanju igre, u postavljanju, a čak i u nekim napadačkim sekvencama. Fenomenalnim ubačajem pronašao je Rukavinu, bila je to mat-situacija, ali bivši Plavi nije uspio poentirati. Znamo da živi za Rijekinu bijelu boju, baš kao i brat Hrvoje, te da mu je poraz od Olimpije jako teško pao, ali on je ove nedjelje pokazao kako bi Zlatko Dalić o njemu svakako mogao malo ozbiljnije razmisliti. Ne talasa, ne luduje, svoj posao uvijek odradi kako spada i zato će uvijek biti s travnjaka ispraćen pljeskom. Ima još prostora da digne svoju igru, ali vrijeme je njegov saveznik. Kapetanska traka na pravoj je ruci
Ocjena
7
Ante MajstorovićObrana
Potukao se s Petkovićem. Nije mu prvi put. Ali, Petko je zabio, a Majstor zakasnio u bloku. Iako, primjetno je da je Rijeka s njim ipak nešto sigurnija 'iza'. Nekako imamo dojam kao da nije na 100 posto, ali i takav je on iznimno ozbiljan igrač.
Ocjena
6
Niko GalešićObrana
Kako smo protiv Olimpije istaknuli da je od prvog sučevog zvižduka bio potpuno van ritma, tako je sada od prvog sučevog zvižduka bio na razini zadatka. Dobar i u izgradnji napada, siguran u predaji lopte. Dosta vremena je bio u direktnom okršaju s Kulenovićem, a budući da se napadač Plavih u najboljoj formi pored njega nije naigrao, onda to jasno govori kakav je bio.
Ocjena
6.5
Mladen DevetakObrana
Hajde, bio je to napredak u odnosu na Olimpiju, ali svejedno nekako imamo osjećaj da je puno bolje partije pružao u dresu Istre 1961. No, ne možemo sada uprijeti prstom u njega i nešto konkretno spočitati, samo ostaje taj dojam kao da može još više. Šteta što nije 'opalio' kad je sjevnula ona kontra u drugom dijelu, ali to je taj manjak samopouzdanja. Dobar, a može biti i bolji.
Ocjena
6
Dejan PetrovičVezni red
Osica. Bio ga je po cijelom terenu, dosta je dobro odradio svoju rolu, pogotovo kad se uzme u obzir da ni Mišić, ni Sučić, a kasnije ni Rog nisu ništa napravili, onda se nešto valjda u cijeloj priči pitalo i tog Rijekinog 'box to box' veznjaka koji je ove nedjelje ipak nešto više bio orijentiran na obrani. No, u odnosu na ono protiv Slovenaca - dan i noć!
Ocjena
6.5
Marco PašalićVezni red
Igrao do 88. minute. Prije utakmice dobili smo informaciju da nije pravi, da ga muči viroza te da igra samo jer su drugi u još gorem stanju od njega. No, barem u prvih 45 minuta, izgledao je sasvim solidno. Imao je dva lijepa prolaska po svojoj strani, a pamti se i ona spojnica. Doduše, nije to gađao, ali kao da je to bitno. Iako se po imenovanju Đalovića glavnim trenerom digao u formi, ipak se vidi da ga je onaj poraz u Ljubljani pogodio. No, svakako puno bolji nego u slovenskoj metropoli...
Ocjena
6
Veldin HodžaVezni red
Igrao do 85. minute. Zakasnio je na jedno jako dobro ubacivanje Andrića s lijeve strane u prvom dijelu, ali je izborio i slobodan udarac u opasnoj zoni kojeg Janković potom nije uspio kapitalizirati. Puno bolji nego u prethodnih nekoliko utakmica, s tim da je manjak samopouzdanja očit, što se posebno vidjelo kad je u jednoj situaciji imao priliku mirno centrirati u 16-erac gostiju, ali se ipak odlučio vratiti loptu u posljednju liniju. No, onda je došao taj sjajan pogodak, koji je trebao njemu, ali i Rijeci. I s njim se sve promijenilo. Rijeka je potom postala opasnija, kao da su shvatili da mogu igrati s Dinamom, a Hodža je bio taj koji je to omogućio. Kad je zabio, bio je tamo gdje je trebao biti, a onda je i lijepo zaključio akciju nakon dodavanja Jankovića. Dobar i u defenzivi, jedna prava 'all-around' utakmica.
Ocjena
7
Niko JankovićVezni red
Niko! Aleluja! Pa svima je valjda jasno da on zna nogomet, ali jednostavno je posljednje vrijeme igrao prilično loše. Danas je bio najbolji igrač Rijeke, upisao je 'dvije' asistencije, ali je za jednu 'zakinut' zbog malog zaleđa. Igrao je kao polušpica, očito je da mu ta pozicija više odgovara od one krilne. To zna on, to znaju njegovi suigrači, to znaju gledatelji, a to će, valjda, shvatiti i svi oni koji to trebaju shvatiti. Ova partija mora mu biti veliki poticaj za dalje. Pamti se i onaj jedan izvrstan pokušaj u drugom dijelu, ali zamalo je bio neprecizna. I da, mora malo pripaziti na ono što se dogodilo nakon što je 'prodao' onaj slobodni udarac pred kraj prvog dijela, jer sjevnula je potom kontra Dinama, ali na njegovu sreću Plavi ju nisu kapitalizirali. No, da skratimo priču, sjajno je odigrao ove nedjelje, sada na tome mora nastaviti 'graditi'...
Ocjena
7
Gabriel RukavinaNapad
Igrao do 74. minute. Razigran, živ, vižljast. Jednom je pobjegao Mišiću kao od šale, ali kako je nedostajalo opcija za odigravanje, do prilike za udarac nije došao. Drugi put je pak jako slabo reagirao na jedno frenomenalno ubacivanje Smolčića, kao da ga je lopta iznenadila, a to mu se nije smjelo dogoditi. Za ono ubojito krilo koje može postati, takve prilike trebale bi biti dar s neba, a za njega je bio vruć krumpir. No, namučio je svoje čuvare, stoga je Jakirović i odlučio u nastavku na njega staviti Špikića, ali nije to bila neka velebna odluka budući da je preko njegove strane pao pogodak za 1-1 te da je imao svoje prste u njemu, iako nije ni asistirao ni zabio.
Ocjena
6.5
Komnen AndrićNapad
Baka je u svojem prvom startu u dresu Rijeke bio - sjajan! Prije svega, jako dobru priliku pripremio je Hodži, a onda je i postigao pogodak, koji je ipak opravdano poništen zbog malog zaleđa. Ali, vidi se da je nespreman i da će mu trebati još neko vrijeme da može bez problema odraditi svih 90 minuta. Primjerice, u ovoj utakmici jednostavno nije mogao svih 90 minuta vršiti pritisak na posljednju liniju gostiju, a znamo da mu je to 'forte'. Bio je odličan 'target man' za svoje suigrače, kad nisu znali što bi, njega bi gađali dugim loptama, a on je podosta takvih duela osvojio. Zaslužuje pohvale za svoju izvedbu, a narednih 14 dana mora iskoristiti kao bi se doveo malo 'u red', jer u nastavku je ipak malo enregetski pao...
Ocjena
6.5
Toni FrukVezni red
Igrao od 74. minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Naïs DjouahraVezni red
Igrao od 85. minute. Igrao premalo za ocjenu, ali unio je neku živost. A i uputio je jedan sasvim korektan udarac.
Ocjena
-
Stjepan RadeljićObrana
Igrao od 88. minute. Igrao premalo za ocjenu, ali kod dva pokušaja (ubačaja) Dinama bio je dobro postavljen.
Ocjena
-
Radomir ĐalovićTrener
Iako je 'na prvu loptu' izgledalo kako je Rijeka i dalje ošamućena od onog poraza od Olimpije, ispostavilo se kako je uspio dići svoje dečke uoči ovog ogleda. Promijenio je formaciju, Rijeka je igrala 4-2-3-1, a posebno je dobra bila ta odluka da Jankovića napokon prebaci u sredinu gdje svakako može doći više do izražaja. S ovim remijem, ali i izvedbom svoje momčadi, kupio si je mir. Čestitke, dobra priprema utakmice njega i stožera.
Ocjena
6.5



Tagovi

HNK RijekaRijekaOcjeneHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti