Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Crveni obrazi i pognute glave. Ovo nije Rijeka!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.08.24. | 21:30

Rijeka je doživjela jedan od svojih najtežih i najbolnijih poraza u povijesti kluba (0-5), što je samo po sebi govori kako su Riječani odigrali 'utakmicu sezone'

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup nogometaša Rijeke u drugoj utakmici play-offa za Konferencijsku ligu. Slažete li se s nama?

Martin ZlomislićVratar
Hvalili smo ga, čuvali mu leđa, uvjeravali kako je 'najbolji rezervni golman lige' i kako će se od svih odlazaka u Rijeci Labrovićev najmanje osjetiti. Pogriješili smo. Sve OK, nije Martin bio direktan krivac ni za koji gol Olimpije, ali isto tako nije ništa obranio, ništa spektakularno izvukao, ništa svojoj momčadi 'poklonio'. I sada, ako ga trener odluči posjesti na klupu i priliku dati Posavcu, može li mu zamjeriti? Ne može.
Ocjena
5
Ivan SmolčićObrana
Bježali su mu igrači, kao da su cijelo vrijeme bili u petoj, a on u trećoj brzini. Kad je Rijeka dobila treći pogodak, otrčao je prema treneru Đaloviću, rekao 'ovako više ne možemo', da bi onda okupio svoje suigrače na terenu u nadi da ih podigne. U tome nije uspio. Najteži dan u njegovoj karijeri.
Ocjena
5
Niko GalešićObrana
Potpuno dekoncentriran i van ritma. I to doslovno od prvog dodira s loptom! Jer, sjetimo se, kad je Rijeka izvela početni udarac na utakmici, lopta se našla u njegovim nogama nakon čega je dijagonalom nastojao pronaći Jankovića, da bi onda Florucz njegov pokušaj blokirao. Kod golova sukrivac, jer curilo je po njegovoj strani, on i Radeljić izgledali su kao da su se danas prvi put upoznali, a ne kao da više od cijele jedne sezone igraju zajedno.
Ocjena
5
Stjepan RadeljićObrana
Igrao do 46. minute. Iskreno, teško nam je uopće išta napisati o njemu i izvedbi u ovoj utakmici. Ne možemo reći da smo ga pratili od početka karijere, ali za njegovo dobro se nadamo da mu je ovo bila najgora utakmica u karijeri. Zapravo, sigurni smo u to, jer gore od ovoga nije mogao.
Ocjena
5
Mladen DevetakObrana
Igrao do 46. minute. Ništa, a možda i malo manje od toga. Apsolutno ništa nije pokazao, a Đalović je pogriješio kad je umjesto Bogojevića odlučio uvrstiti njega u početnih 11.
Ocjena
5
Dejan PetrovičVezni red
Još jedan 'odlikaš'. Iako, svi su bili ovog četvrtka odlikaši. Središnji veznjaci Olimpije su ga 'pojeli'. Pretrčali, nadskočili, nadjačali. Ma nad-sve su ga. Loša utakmica.
Ocjena
5
Marco PašalićVezni red
Direktran krivac za treći pogodak. Amaterska pogreška, onakva kakva se na ovoj razini ne prašta. Kao da igraš nogomet na ulici, pokloniš protivniku pogodak pa digneš ruku u zrak i kažeš 'ja'. Samo, ovo nije ulica, ovo nije hakl, ovo je bila utakmica sezone. Taj pogodak domaćina označio je 'kraj utakmice'.
Ocjena
5
Veldin HodžaVezni red
Igrao do 46. minute. Kažu nam da je blizu transfera, ali da službene ponude još uvijek nema. A ako su 'zainteresirani' pogledali posljednjih nekoliko utakmica, onda je neće ni biti. Agba je pretprošle sezone igrao za Dubravu Tim Kabel, a pored njega je izgledao kao hibridna verzija Makelela i Essiena. Neka se malo zapita...
Ocjena
5
Toni FrukVezni red
Igrao do 46. minute. Odnosno, priča se da je igrao do 46. minute, ali mi nismo baš sigurni, jer iako smo uživo svjedočili najgorem poluvremenu kluba unazad 10, a možda i 20 godina, mi ga na terenu - vidjeli nismo. On je trebao biti taj koji će preuzeti stvari u svoje ruke, staviti Rijeku na svoja leđa, a u utakmici sezone se praktički skrivao, kao da je htio da lopta ne dođe do njega. Povratna trka očajna, prema naprijed ništa. Užasno poluvrijeme.
Ocjena
5
Niko JankovićVezni red
Kad bi mahanje rukama bio sport, vjerojatno bi bio reprezentativac. Imao je jedan ili dva korektna prolaska, sve ostalo bilo je ispod svake razine. Ali, nije on bio ništa lošiji od ostalih, da ne bi bilo zabune. Nedorečen, par puta ostao u raskoraku, a gotovo sve odluke koje je donio bile su pogrešne.
Ocjena
5
Franjo IvanovićNapad
Igrao do 73. minute. Sutra, u petak, leti prema Belgiji, gdje će potpisati ugovor s Royal Union SG-om. Htio se oprostiti pogotkom i pobjedom, a na kraju odlazi pognute glave. Ratnik i Muhamedbegović su ga zatvorili kao od šale.
Ocjena
5
Naïs DjouahraVezni red
Igrao od 46. minute. Ništa mi od njega vidjeli nismo, kako danas, tako i u 90 posto utakmica koje je odigrao u dresu Rijeke. Doduše, u drugom dijelu, prekinutom pa nastavljenom, nije se ni mogao istaknuti, stoga on nije ništa veći krivac od nekog drugog tko je danas s njim branio boje Rijeke.
Ocjena
5
Lindon SelahiVezni red
Igrao od 46. minute. Potpuno van ritma. Nemotiviran, neprepoznatljiv... Ni sjena igrača koji je u Sopićevoj Rijeci imao jednu od važnijih uloga u momčadi. No, ponavljamo, a to vrijedi i za svakog igrača koji je u nastavku ušao u igru, on za ništa nije kriv...
Ocjena
5
Bruno BogojevićObrana
Igrao od 46. minute. Ako je bio spreman, onda nam je potpuno nejasno zašto nije igrao od prve minute. Iako, ništa se ne bi promijenilo ni da je na lijevom beku igrao Theo Hernandez, a ne Bruno Bogojević.
Ocjena
5
Ante MajstorovićObrana
Igrao od 46. minute. Realno gledajući, on je jedini 'lider' u ovoj svlačionici. Kad je Olimpija povela 2-0 u 13. minuti, samo se on digao s klupe kako bi pokušao ohrabriti svoje suigrače. U nastavku su Riječani ponovno kapitulirali već u 46. minuti, stoga je prilično jasno kako Rijeka nije ništa dobila njegovim ulaskom.
Ocjena
5
Komnen AndrićNapad
Igrao od 73. minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Radomir ĐalovićTrener
Jedan od većih, ako ne i najveći krivac za ovaj poraz. Momčad je ogledalo trenera, a njegova momčad ovog je četvrtka odigrala sramotnu utakmicu. Vjerojatno najgoru u posljednjih 10 ili 20 godina. Sanchez ga je u potpunosti nadmudrio te mu očitao lekciju.
Ocjena
5



Tagovi

OcjeneHNK RijekaRijekaKonferencijska ligaOlimpijaOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti