Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

OCJENE - Osijek: Marko Malenica zaradio novi ugovor, sjajni Hernani, Jakupović i Jurišić!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.10.24. | 18:13

Osijek gotovo da nije imao slabe točke. Sjajna priprema derbija od strane Coppitellija, plan proveden u djelo bez iznimke i prva pobjeda Osijeka u derbijima ove sezone.

Ovako smo ocijenili igrače Osijeka nakon sjajne pobjede nad Dinamom. Koga biste vi izdvojili kao najbolje pojedince?

Marko MalenicaVratar
Igrač utakmice. Kada je trebalo spašavati - bio je tu i svojim fantastičnim obranama gurao suigrače… Sjajna reakcija kod pokušaja Kulenovića. Malo kasnije odlično reagira kod udarca Baturine. Zaustavio i Pierre Gabriela. Pa Ademija u nastavku, potom Špikića… Ovom predstavom valjda je dobio termin kod Jose Bota oko potpisa novog ugovora.
Ocjena
8
Emin HasićObrana
Nije uspio zaustaviti Pjacu kod početnog vodstva Dinama, potom ga je ostavio samog kod gola za 2-2. Slabiji dio u stoperskim pozicijama. Glavom čistio visoke lopte. Napreduje svakom utakmicom.
Ocjena
6.5
Luka JelenićObrana
Nešto bolji od Hasića iako je Pjaca i njega nadskočio kod gola za vodstvo Dinama. Međutim, već sljedeći napad spasio je gotovo pa siguran gol Baturine. U tom trenutku bila bi to jednosmjerna utakmica… U nastavku bio sve bolji.
Ocjena
6.5
Roko JurišićObrana
Izuzetno aktivan u oba pravca. Najniži stoper sve je živo počistio, a onda naprijed i postigao fantastičan pogodak za preokret Osijeka. Jedan od junak derbija u Maksimiru i velika vrijednost Osijeka.
Ocjena
7.5
Nail OmerovićNapad
Jako dobra predstava. Već smo dosadni da igra na krivoj poziciji, ali na wing backu se pokazuje koliko dolazi do izražaja njegova tehnika i kontrola lopte u odnosu kada igra na poziciji klasičnog desnog beka. Nije gubio duele, točno predao svaku loptu. Nudio se suigračima. Dobra predstava.
Ocjena
7
Marko SoldoVezni red
Imao je priliku odvesti Osijek do prednosti odmah na početku, ali udarac je završio u bloku. Nešto slično kao Jugović. Imao je drugačiju ulogu nego inače, više trkačku a to je odradio bez greške. Sredina Osijeka bila je sasvim ravnopravna s onom Dinama.
Ocjena
7
Vedran JugovićVezni red
Imao je najbolju namjeru izbiti loptu, ali ona se odbila do Pjace kod drugog gola Dinama. Klasičan Jugović. Htijenje i trka za primjer mnogima na terenu. Srce će uvijek ostaviti na terenu. S 35. godina ravnopravno se nosio s veznim redom Dinama.
Ocjena
7
Tiago DantasVezni red
Danas je bio korektor vezne linije koji je povezao - sve! Daleko najbolja njegova utakmica otkako je stigao u Osijek. Ono što je najvažnije kod takvog tipa igrača, bio je pravovremen. Ne može biti igrač derbija, ali bio je blizu. Osječki Pirlo!
Ocjena
7
Ivan CvijanovićObrana
Njegov izlazak od prve minute na Maksimir bilo je svojevrsno iznenađenje. No, opravdao je to igrom u kojoj praktički nije bilo greške. Predstavom u derbiju pokazao je da zaslužuje više prilika od strane Coppitellija. Zbog grčeva izašao iz igre prepustivši mjesto Bukviću.
Ocjena
7
Arnel JakupovićNapad
Rutinski je primio loptu na prsa, smirio je pa iz okreta svladao Nevistića za 1-1. A onda lupio “panenku” za 4-2 iz kaznenog udarca. Dosta hrabar potez koji sugerira kako je pun samopouzdanja. Njegovo otvaranje u prostoru je fantastično. Siguran realizator. Navijači Osijeka polako zaboravljaju Miereza.
Ocjena
7.5
Hernâni FortesVezni red
S kamatom je naplatio sve one prilike koje nije iskoristio zadnjih nekoliko utakmica. Bilo je pitanje trenutka kada će procuriti a procurilo je remek djelom. Vanjskom za 3-2. A piše mu se i asistencija.
Ocjena
7.5
Petar PušićVezni red
Ušao od 65. minute umjesto Hernanija. Korektno.
Ocjena
6.5
Domagoj BukvićVezni red
Ušao od 69. minute umjesto Cvijanović. Izborio kazneni udarac iz kojeg je Jakupović potvrdio pobjedu u derbiju. Pomalo je iznenađenje što je ostao na klupi, ali Coppitelli je imao druge planove s Cvijanovićem u glavnoj ulozi.
Ocjena
7
Šimun MikolčićVezni red
Ušao od 80. minute umjesto Jugovića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Federico CoppitelliTrener
Odlično pripremljena utakmica. Malo je iznenadio sa sustavom 3-5-2, iako je igrao to protiv Slavonije u Kupu i sat vremena protiv Šibenika. Evidentno je to sustav koji paše ovoj ekipi. Svaki je igrač znao svoju ulogu, zamjene pravovremene i prva pobjeda u derbiju na klupi Osijeka.
Ocjena
7.5



Tagovi

NK OsijekGNK DinamoHNLOcjene

Ostale Vijesti