Jacek Szydlowski/Forum
Jacek Szydlowski/Forum

OCJENE - HRVATSKA: Sučić najbolji, obrana ispod razine, izmjene nisu donijele baš ništa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.10.24. | 23:09

Hrvatska je imala sve u svojim rukama ali na koncu je spašavala i taj bod. Nije to bila večer Vatrenih defenzivaca

Evo kako smo mi vidjeli nastupe Vatrenih u utakmici protiv Poljske u Varšavi. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Obranio Kaminskom čistu šansu za 3-3, prethodno istom igraču zaustavio opasan udarac. Primio je i tri gola a zaradio i isključenje za kojem nikome nije jasno zašto ga je sudac dosudio.
Ocjena
5
Josip ŠutaloObrana
Slaba reakcija kod drugog gola Poljske. Do tada bez neke posebne zamjerke kao i kasnije tijekom utakmice. Prema naprijed nije bio aktivan. Uklopio se u sivilo posljednje linije.
Ocjena
5
Martin ErlićObrana
Očekivao se Ćaleta-Car u srcu obrane, ali prednost je dobio stoper Bologne. Šteta što je dotakao loptu kod pogotka Zielinskog a koja je potom promjenila smjer, dovoljno da zbuni Livakovića.
Ocjena
5
Joško GvardiolObrana
Nešto bolja partija nego je to bilo prije tri dana u Maksimiru. Bez toliko grešaka. Često je bio u suparničkoj polovici. Kod gola za 3-3 nije izašao u blok već je pustio Szymanski matira Livakovića iz daljine.
Ocjena
5
Ivan PerišićNapad
Puno slabiji dojam je ostavio u odnosu na posljednju utakmicu sa Škotskom. Iako je evidentno načet i nije u natjecateljskom ritmu. Iako je curilo po njegovoj strani, iako je zakuhao situaciju kod isključenja - nema šanse da izađe iz igre.
Ocjena
5.5
Luka ModrićVezni red
Kapetan nije bio na razini na koju nas je navikao. Dvije utakmice po 90. minuta u tri dana očito su bile previše za Luku Modrića koji snosi svoj dio krivnje za golove Poljske…
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Njegov nastup od prve minute nije bilo iznenađenje. Pokazao je u Maksimiru da je spreman za izazove koje nosi igranje za Vatrene. Izbornik je imao špurijus, ovaj mu je vratio prvijencem za Vatrene a potom i dodavanjem za Baturinu. Najbolji u redovima gostiju.
Ocjena
7
Borna SosaObrana
Već u subotu je pokazao da je dobro raspoložen. Dva puta bio je blizu, a onda je u Varšavi ušla na spektakularan način! Jedan od boljih u redovima Vatrenih.
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
Zamijenio je Luku Sučića što je bila treća izmjena u sastavu u odnosu na Škotsku u Maksimiru. Kod gola Sučića je ležao u kaznenom prostoru, kada je vidio da ga sudac ne doživljava - brzo se ustao pa asistirao suigraču iz Dinama za vodstvo. Koji trenutak kasnije je i sam zabio! U nastavku dosta pao. Izašao iz igre u 80. minuti prepustivši mjesto Sučiću.
Ocjena
6.5
Andrej KramarićNapad
Slavljeničku utakmicu zbog stotog nastupa pamtit će po prilici u nastavku kada je sam izašao pred vratara, ali Bulka je izašao kao pobjednik. Zamijenio ga je Mario Pašalić u 70. minuti utakmice.
Ocjena
6
Igor MatanovićNapad
Nije to bila njegova večer. Tek jedan udarac premalo je u odnosu na ono što smo očekivali od igrača koji je već treći put starter za reprezentaciju. Nakon sat vremena prepustio je svoje mjesto Budimiru.
Ocjena
5.5
Ante BudimirNapad
Ušao u 60. minuti umjesto Matanovića nakon par sekundi našao se sam pred vratarom Bulkom. Pokazao puno više u tih pola sata u igri. Možda je trebao krenuti od prve minute...
Ocjena
6
Mario PašalićVezni red
Ušao u 70. minuti umjesto Kramarića. Trudio se, unio energiju ali premalo je bio na terenu za neki konkretan sud.
Ocjena
-
Nediljko LabrovićVratar
Silom prilika ušao umjesto Erlića kako bi stao na gol nakon isključenja Livakovića. Bez konkretnog učinka.
Ocjena
-
Luka SučićVezni red
Dobio je desetak minuta umjesto Baturine. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Jedino iznenađenje koje je servirao u početnoj postavi bilo je postavljanje Erlića umjesto Ćalete-Cara koji je dobro odigrao utakmicu sa Škotskom. Vjerojatno zbog ozljede. Bilo je dosta propuha u zadnjoj liniji, ali izbornik je reagirao zamjenom u špici. Nejasno je zašto nije izvadio Perišića.
Ocjena
5.5



Tagovi

VatreniOcjeneHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHNS

Ostale Vijesti