REUTERS/Karina Hessland
REUTERS/Karina Hessland

OCJENE - Hrvatska: Livi i Šutalo nas držali, Broz je bio stari, a Kovačić daleko od lidera

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.06.24. | 23:33

Dalić nije ništa dobio s Pašalićem od prve minute, po čemu je Sučić bio u prednosti pred Majerom i što je to trebao igrati Ivanušec?

Evo kako smo ocijenili hrvatske nogometaše i izbornika u nadmetanju s Talijanima. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Kao i protiv Albanije, Livaković nas je držao na površini kada je trebalo. Bio je siguran, dominantan i iskusno “uzimao” vrijeme. Kod gola potpuno nemoćan! On je svoj posao na Euru odradio sa solidnom ocjenom!
Ocjena
7
Josip StanišićObrana
Protiv Albanije je gledao s klupe da bi se vratio na desnog beka. Defenzivno je to bilo OK. Dizao se gore, ali bio je zatvoren. Trebao mu je netko otvorit prostor za nešto konkretnije. No, nikada neće biti jasno zašto su dva talijanska igrača u zadnjoj minuti produžetka na njegovoj strani ostala sama.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Igrao je na poziciji desnog stopera. Opet je bio pod opsadom i to je dobro odradio. Kad je mogao povući loptu redovito mu se netko od suigrača spuštao, odnosno zasmetao da napravimo tu brzu tranziciju. Uz Livakovića, naš najbolji igrač na travnjaku.
Ocjena
7
Marin PongračićObrana
Amnestiran zbog loše partije protiv Španjolske, krenuo je od prve minute u paru sa Šutalom. Opet nesiguran na početku, ali kako je vrijeme odmicalo sve bolji. Nekoliko puta izletio visoko da bi odnio loptu. Dobro se nadopunjavao sa Šutalom, pa i s Gvardiolom.
Ocjena
6
Joško GvardiolObrana
Nakon kratke selidbe na stopersku poziciju, protiv Italije je vraćen na lijevog beka. Par puta sam na svojoj strani u ofenzivi ali nitko da na vrijeme okrene stranu. Rutiner. Ali što da radi? Pašalić nije krilo a sredina mu ne nije pomagla da iskoristi neku priliku za bijeg.
Ocjena
6
Luka ModrićVezni red
Puno trke, želje ali spor u tranziciji i donošenju odluka… Preuzeo odgovornost kod penala, nije pogodio! No vratilo mu je minutu kasnije. Ako je ovo kraj, nije zaslužio ovakav oproštaj od dres kojeg je stavio na vrh svjetskog nogometa!
Ocjena
6
Marcelo BrozovićVezni red
Nitko ga ne bi stavio u momčad osim Dalića… Drugo poluvrijeme bio je onaj stari. Ubacivao se na tu desnu stranu, odnosno na krilo i znao zavrnuti. Bio je to onaj stari Brozović, ali… Onaj stari bi slomio nekog na centru pa se ovo ne bi dogodilo.
Ocjena
6.5
Mateo KovačićVezni red
Kada god primi loptu, okrenut je prema svojoj polovici. Veteranski nogomet, ziheraški. Daleko je to od lidera kakav će nam trebati nakon Modrića. Od njega se očekivalo da preuzme odgovornost ali nije to napravio. Ima dodir, igru kratkih paseva, ali ništa...
Ocjena
5.5
Luka SučićVezni red
Zazivali su njegov početak od prve minute. Prvi probao pucati s poludistance, prvi i požutio… Nije napravio ništa posebno. Bit će budućnost našeg nogometa, ali i dalje nam nije jasno zašto je dobio priliku prije Majera. Presporo je lopta dolazila do njega.
Ocjena
5.5
Andrej KramarićNapad
Nakon selidbe po krilima, na koncu je završio na poziciji centralnog napadača. Iako je često mjenjao poziciju s Pašalićem. Izborio penal. Do izmjena možda i najbolji pojedinac uz Livakovića i Šutala. Malo se izgubio u sustavu i sastavu. Iako je trebao biti špica, bilo ga je svugdje. Od senatora - najbolji na prvenstvu.
Ocjena
7
Mario PašalićVezni red
Njegov ulazak nije iznenađenje. Očekivalo se da će ga Dalić koristiti od početka. Međutim, što god da je htio Dalić s Pašalićem, nije to dobio. On nije krilo a ništa nije napravio iz drugog plana. Niti je mogao jer smo bili prespori. Žrtva sustava.
Ocjena
5.5
Ante BudimirNapad
Ušao je u poluvremenu umjesto Pašalića i napravio najbolje što zna. Izborio nemoguću loptu da je puca po golu, golman obrani a Luka izgubio. Dobivao zračne duele, ali nije imao kome da prenese. Zašto nije dobio priliku od prve minute - to nitko ne zna...
Ocjena
6.5
Ivan PerišićNapad
Ušao je posljednjih pola sata umjesto Sučića. Ne znamo zašto. Nije ništa pokazao. Zašto je dobio priliku prije Pjace? Jedino zbog iskustva, ali...
Ocjena
5.5
Luka IvanušecVezni red
Ušao je posljednjih pola sata umjesto Kovačića na poziciju koja nije bila njegova. Trudio se, ali na tome je ostalo.
Ocjena
5.5
Lovro MajerVezni red
Ušao u igru posljednjih desetak minuta umjesto Modrića. Premalo za ocjenu. On je budući playmaker reprezentacije, ali ne u ovom sustavu.
Ocjena
-
Josip JuranovićObrana
Ušao u igru u samoj završnici umjesto Kramarića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Htio je najbolje, ali ne znamo zašto je neke poteze napravio? Koja je bila uloga Ivanušeca? Trebao je pojačati sredinu, da odahne obrana. Zašto nije išao na varijantu tri stopera...
Ocjena
5.5



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Zlatko DalićOcjene

Ostale Vijesti