Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

OCJENE - Hrvatska: Krama poput Šukera, Perišić dobar, kiks Sučića i puno grešaka Gvardiola

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 12.10.24. | 20:18

Hrvatska je teškom mukom stigla do tri boda koja nude priliku da se u utorak u Varšavi na dobar način zaključi grupna faza i utakmice u studenom budu u revijalnom tonu.

Evo kako smo mi vidjeli nastup reprezentativaca Hrvatske u sudaru sa Škotskom na Maksimiru. Tko je vama bio dobar, a tko manje dobar?

Dominik LivakovićVratar
Na mjestu prilikom udarca Gilmoura. Kod pogotka Christiea skratio je kut, ali nije mogao ništa više od toga jer je Škot bio precizan.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Rutinska predstava. Solidan. Nije pogriješio baš ništa, kao i Ćaleta - a svoje je odradio baš kako se i očekuje od njega.
Ocjena
6
Duje Ćaleta-CarObrana
Odigrao je dobru utakmicu na poziciji srednjeg braniča. Zatvorio sve što treba a to mu je u opisu posla. U dvije situacije otklonio opasne situacije gostiju. Najbolji u tercetu braniča i jedan od najboljih Vatrenih u ovoj utakmici.
Ocjena
7
Joško GvardiolObrana
Dosta grešaka je napravio što nije tipično za njega. Kod prvog propusta ga je spasila povratna trka Modrića, u drugom mu je igrač pobjegao po desnoj strani. Međutim, dao je dijagonalu za Perišića uoči gola za izjednačenje pa ga to donekle amnestira. Nije ovo bilo na njegovoj razini.
Ocjena
5.5
Ivan PerišićNapad
Našao mu je Dalić poziciju, ovaj mu je vratio povratnom loptom za prvijenac Matanovića. Žuti je dobio opravdano a imao je svoje prste i u drugom pogotku kada je uposlio Sosu. Rastrčan, svjež, vraća se svoju u formu u idealnom trenutku za reprezentaciju.
Ocjena
7
Luka ModrićVezni red
Rastrčan. Pokušavao je igru držati što više povezanu. Odličan u ulasku u zadnju trećinu ali mu se malo igrača nudilo da ima koju opciju više u završnici. U tim godinama definitivno fascinira ta povratna trka gdje je spriječio kontranapad Škota.
Ocjena
7
Mario PašalićVezni red
Teško je zamijeniti Kovačića. Bio je opterećen žutim kartonom koji je dobio jer je zaustavio potencijalno opasnu kontru gostiju. Izgubio je loptu za kontranapad Škotske iz kojeg su gosti zabili za vodstvo. Dalić ga je u poluvremenu ostavio u svlačionici.
Ocjena
5.5
Borna SosaObrana
Dva ubačaja s lijeve strane u deset minuta kao da je najavilo dobru predstavu.. Kasnije još dva, pa pokušaj glavom u prvom poluvremenu, sjajan udarac koji je prethodio golu Kramarića u onom drugom. Apsolutno jedan od najboljih na travnjaku Maksimira.
Ocjena
7
Luka SučićVezni red
Pokušaj iz slobodnog udarca koji je završio u zidu. Pogriješio kod gola Škotske jer ono što je trebalo biti rutinsko čišćenje - pretvorio je u pogodak Škota. Nije mu prvi put da griješi… Mogao se iskupiti golom, ali sudac je svirao zaleđe. Zamjenio ga je Baturina u 62. minuti.
Ocjena
5
Igor MatanovićNapad
Na Maksimiru je zabio prvijenac za reprezentaciju u idealno vrijeme, taman da vrati Hrvatsku iz šoka nakon vodstva Škota. Bio je opasan tijekom cijele utakmice koju je zaključio u 72. minuti kada ga je zamijenio Bruno Petković.
Ocjena
6.5
Andrej KramarićNapad
Lažnjak u 24. minuti je prošao, udarac nije… Kasnije još jednom pokušao nadmudriti Gordona. Daleko najopasniji igrač Hrvatske u prvom poluvremenu a u nastavku je pobrao vrhnje… Taman kada je Budimir stao uz aut liniju da ga zamjeni - Kramarić je natrčao na odbijanac i poslao loptu u mrežu. Nevjerojatno je kako se Krama uvijek nađe na pravom mjestu u pravom trenutku, baš poput Šukera!
Ocjena
7
Petar SučićVezni red
Ušao u igru u 46. minuti umjesto Pašalića. Pokušaj iz daljine otišao je pored vratnice. Njegov ulazak donio je čvrstinu u sredini terena a Modrić je dobio ispomoć u Baturini.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Ušao u igru u 62. minuti umjesto Luke Sučića i odmah testirao spremnost Gordona. Rasteretio Modrića u veznoj liniji. Ostavio je dobar dojam u tih tridesetak minuta.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Trebao je biti adut za završnicu, ali dok je čekao ulazak u igru Kramarić je zabio gol pa je ušao kad je utakmica nekako utihnula.
Ocjena
6
Ante BudimirNapad
Slično kao i Petković. Bio je pripreman s nekim drugim zadacima, ali na koncu ih nije uspio realizirati.
Ocjena
6
Kristijan JakićVezni red
Ušao je u igru u sudačkoj nadoknadi. Premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Izbornik nije uspio sakriti iznenađenje s Perišićem na desnoj strani, donekle i Pašalićem umjesto Kovačića. Pogodio s Matanovićem od prve minute. Zamjene su bile logične, dobre i pravovremene dok na individualne greške nije mogao utjecati.
Ocjena
6.5



Tagovi

OcjeneVatreniHNSHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti