Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Uremović i Prpić držali obranu, Raketa 'umrtvio' Rijeku

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.09.24. | 22:00

Bod u gostima u Jadranskom derbiju za Splićane koji nisu puno riskirali je dobar

Tko je po Vama zaslužio plus, a tko minus?

Ivan LučićVratar
Često su mu suigrači iz posljednje linije vraćali loptu, a on je to dobro odrađivao. Nerijetko je bio i izvan kaznenog prostora. U intervencijama je bio siguran, ali je generalno imao malo posla, pomogle su mu kolege iz uže obrane.
Ocjena
6.5
Šimun HrgovićObrana
Započeo na desnoj strani kao ljevak, dobio prednost ispred Sigura. Otklonio opasnost u 30. minuti. Pet minuta potom je imao veliku priliku, ali je riječka obrana blokirala. Nadskočio ga je Rukavina, ali nije srećom po Vukovarca zabio.
Ocjena
6
Filip UremovićObrana
Imao jako dobru intervenciju kod riječkog napada u prvom dijelu. Prva je bila nogom, a onda ih je imao nekoliko glavom. Stigao je i napada u nastavku, pucao nakon kornera i za malo promašio. Zbog oštrog starta malo potom dobio je žuti karton. Bio je ključan u završnici kada je blokirao Smočićev šut.
Ocjena
7
Dominik PrpićObrana
Dobro se postavljao u paru s Uremovićem, izlazio u blok kada je to trebalo, odnosno kada su pucali riječki veznjaci. U skoku je bio pravovremen, a imao je manje posla od kolege iz posljednje linije. U posljednjoj minuti uspio je zasmetati Perici kako ne bi izašao sam pred Lučića.
Ocjena
6.5
Dario MelnjakObrana
Evo ga opet na prirodnoj poziciji na lijevoj strani. Imao je bitaka s Marcom Pašalićem. U završnici je morao ponovno na desnog beka kada je izašao Hrgović. Generalno je odigrao korektnu utakmicu, nije imao zadatak ići naprijed što mu je forte.
Ocjena
6
Filip KrovinovićVezni red
Nadopunjavao se s Rakitićem, bio malo istureniji prema naprijed u pokušajima kreiranja splitskih napada. Tražio je Livaju kada je to god mogao. Nije dolazio ni u opasne zone iz kojih može zaprijetiti, ali je taktički odradio svoj posao.
Ocjena
6
Ivan RakitićVezni red
On je davao ritam Hajdukovoj igri, izvodio sve prekide. No nijedan korner nije završio pogotkom. On je svoj posao obavio, držao je stabilnost srednjeg reda i umrtvio igru Rijeke.
Ocjena
6.5
Bruno DurdovNapad
Nije bio impresioniran, par puta je na početku zaprijetio po desnom krilu. Defenzivno je odradio dobro utakmicu, premda nije imao prostora za naraviti nešto više prema naprijed. Zamijenjen je u 62. minuti.
Ocjena
6
Anthony KalikVezni red
Nije puno bio zadužen za kreaciju, već je svojom trkom trebao spriječiti izgradnju riječkih napada. Također je pressingom i agresijom imao zadatak izmoriti Riječane. Kad je odradio dionicu, ušao je svježi Pukštas.
Ocjena
6
Stipe BiukNapad
Imao je nekih bljeskova, ali je u prvom poluvremenu ipak bio zatvoren. Tražio je Gattuso novo rješenje u drugom poluvremenu pa je Biuk izašao u 62. minuti.
Ocjena
6
Marko LivajaNapad
Vezao je riječke stopere i tražio poziciju na ubacivanja iz sredine. Odlično je dodao za Hrgovića kada je Hajduk imao najveću prigodu u prvom dijelu. Pred kraj prvog poluvremena imao je šut izvan šesnaesterca. U nastavku je pokušavao, najbolju šansu imao u nadoknadi. Nije uspio zabiti šestu utakmicu u nizu.
Ocjena
6.5
Niko Kristian SigurVezni red
Ušao u 62. umjesto Durdova. Imao dobru prigodu u završnici za pobjedu.
Ocjena
6
Leon DajakuNapad
Dajaku Ušao u 62. umjesto Biuka. Ništa posebno nije napravio.
Ocjena
5.5
Rokas PukštasVezni red
Ušao u igru u 77. minuti umjesto Kalika. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Ismaël DialloObrana
Ušao u igru u 85. umjesto Hrgovića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Gennaro GattusoTrener
Taktički je odradio utakmicu na talijanski način, nije previše riskirao, ali nije ni suparnik, pa je ovaj bod njegov na teškom terenu. Zna Gattuso da može puno značiti za dolazak do krajnjeg cilja.
Ocjena
6.5



Tagovi

HajdukHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna ligaOcjene

Ostale Vijesti