Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Najbolji je bio Emir, njegov gol je drugi svemir

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 01.10.23. | 20:15

Strijelac se istaknuo u tvrdoj utakmici zabivši opet pogodak.

Evo kako smo ocijenili nogometaše i trenera Hajduka u Derbiju. Kome biste vi dali palac gore, a kome dolje?

Ivan LučićVratar
Njegova je bila predasistencija za pogodak Sahitija, odlično je vidio da Bijeli mogu zaprijetii na brzinu i odaslao loptu koju je Trajkovski prenio do strijelca. Inače, na vratima nije imao puno posla, a sve što je upućeno prema njemu, skinuo je i bio siguran.
Ocjena
7
Fahd MoufiObrana
Dobio je prednost ispred Mikanovića na desnom boku, stožer Bijelih igrao je na kartu međunarodnog iskustva. Aktivan je bio u napadu, a u obrani je stigao blokirati opasan Petkovićev pokušaj u prvom dijelu.
Ocjena
6.5
Zvonimir ŠarlijaObrana
Vratio se u momčad nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona. Dobila je s njim obrana Hajduka na sigurnosti, jer modri napadači nisu imali praktički šanse na ovoj tvrdoj utakmici koju je odlučio genijalan gol Sahitija
Ocjena
7
Filip UremovićObrana
Oporavio se od manje ozljede i upao u prvi sastav protiv svog bivšeg kluba. Dobro se nosio s Petkovićem dok je još bio u igri, a kasnije i s Drmićem. Bila je to dobra partija.
Ocjena
7
Dario MelnjakObrana
Prošao ga je jednom Moharrami u prvom dijelu, ali je kasnije pohvatao konce igre i pridodavao se prema naprijed, ali ne kao inače, jer ipak je ovo bio Derbi s velikim ulogom u igri. Zaradio je i žuti karton.
Ocjena
6.5
Niko Kristian SigurVezni red
Odigrao je solidno prvo poluvrijeme, ali je izašao nakon 45. minuta kao žrtva taktike jer je Leko uvođenjem Žapera nešto htio promijeniti. Mladi Sigur dobro se hrvao s Dinamovim veznjacima dok je bio u igri, bio je siguran, premda prema naprijed suzdržan.
Ocjena
6
Filip KrovinovićVezni red
Odigrao je dobru organizatorsku utakmicu, borio se s Dinamovim veznjacima i doprinosio stabilnosti igre Hajduka. Leko ga je držao do samog kraja, pokazao koliko ga cijeli i koliko mu je važan za balans momčadi.
Ocjena
6.5
Yassine BenrahouVezni red
Jednom za Livaju podvalio sjajnu loptu i odigrao korektno na poziciji krila koja mu nije primarna, ali se borio koliko je mogao i izvodio prekide u kojima je opasan.
Ocjena
6
Vadis Odjidja-OfoeVezni red
Iznenadio je Leko njegovim uvršatavanjem u igru od prve minute,ali je očito pogriješio jer nije Belgijac bio na razini prva dva Derbija, Čini se da je puno bolji kada ulazi u završnici. Imao je dva pokušaja koja su završila u bloku i to je sve što smo vidjeli od Odjidje koji je zasluženo napustio igru zbog predstave koju je pružio.
Ocjena
5.5
Emir SahitiVezni red
Nije ga opet bilo u prvom dijelu, bio je zaustavljen, Modri su spriječili njegove prodore i činilo se da je to jedna prosječna utakmica Kosovara. No, u nastavku se opet proslavio kao i protiv Lokomotive, samo što je ovaj put majstorski zabio u Derbiju. Njegov bijeg i udarac bili su savršeni, pokazao je da ga se isplati čekati kada je u stanju riješiti utakmicu.
Ocjena
7.5
Marko LivajaNapad
Dobio je žuti karton zbog prosvjedovanja na odluku suca Pajača. Nije ga bilo kao inače kada samo naviknuli da rješava utakmice, ali je imao nekoliko pokušaja. Dobro su ga čuvali stoperi Dinama, ali je svojom kretnjom otvorio prostor za strijelca Sahitija.
Ocjena
6
Mihael ŽaperVezni red
Od 46. minute umjesto Sigura. Pridionio sigurnosti veznog reda, donio iskustvo koje je trebalo za pobjedu.
Ocjena
6.5
Aleksandar TrajkovskiNapad
Od 46. minute umjesto Odjidje. Namjestio je gol i donio drugu dimenziju u napadačkoj igri.
Ocjena
6.5
Ismaël DialloObrana
Od 78. minute umjesto Benraohua. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Ivan DolčekNapad
Od 83. minute umjesto Sahitija. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Dino MikanovićObrana
Od 90. minute umjesto Moufija. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Ivan LekoTrener
Možda je pogriješio s Odjidjom od početka, ali se ispravio na poluvremenu napraviviši prave zamjene i trpio je Sahitija opet. Za trenera koji je pobjegao Dinamu na pet bodova ovo je bila utakmica iz snova koju je odlično vodio.
Ocjena
7.5



Tagovi

HajdukIvan LekoMarko LivajaDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti