Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Zagorac spašavao Dinamo pa Vidović spasio Zagorca. Petković je veliki dobitak!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 25.11.23. | 20:10

Stoperi su imali puno problema s Mierezom, obrana propusna, Ademi opet igrao premalo zbog 'glupih' bonusa

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače nakon pobjede (2-1) protiv Osijeka. Tko je po Vama bio dobar, tko je podbacio u izvedbi?

Danijel ZagoracVratar
Najteže je ocijeniti vratara nakon ovakve partije. Bio je Dinamov junak, branio nemoguće, Brleku, Bukviću, Braliću..., držao Modre iznad vode i čuvao vodstvo. Razmišljali smo je li to izvedba za osmicu ili 8,5. A onda je neobjašnjivo i nepotrebno istrčao, Matković ga je zaobišao i zabio za izjednačenje. Potez ne za ocjenu '5' nego i za puno manje. Međutim, nakon pobjede ipak smo mu odlučili dati 'šesticu', tri boda su u kućici, ta greška na kraju nije bila presudna. Kako je on spašavao Dinamo, tako je njega spasio Vidović.
Ocjena
6
Sadegh MoharramiObrana
Puno se trudio, trčao u presing, dolazio naprijed, a otraga ovaj put nije bio propustan kao što je često znao biti. No, malo je njegovih prodora i ubačaja na kraju pronašlo metu, izostao je taj zadnji pas, nije bio konkretan. No, malo se toga, u konačnici Moharramiju može zamjeriti, problemi u Dinamovoj igri bili su na drugim pozicijima.
Ocjena
6
Boško ŠutaloObrana
Iznenađenje je što je uopće bio u prvih 11, ali s izostankom Perića, Jakirović je tražio višeg stopera, koji bi trebao biti dominantan u skoku. Zato je Šutalo dao prednost pred Perkovićem. Međutim, nije Šutalo u pravom ritmu, u pravoj formu, opet je bilo nekoliko krivih postavljanja, opet je znao zakasniti, premda je na samom početku djelovao sigurno. U konačnici, 'mali' Matković je baš kraj njega došao do lopte i 'natjerao' Zagorca na istrčavanje, koje se pokazalo kobnim. Jednostavno, Boško ne ulijeva sigurnost.
Ocjena
5.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Cijelu se utakmicu borio i mučio s Mierezom, koji mu je u prvom dijelu uzeo gotovo sve visoke lopte, A onda i pokraj njega zapucao glavom na gol, srećom po Modre, nije bio precizan. Naviknuli smo KTC-a od povratka gledati u boljim izdanjima, ovo nije bilo jedno od takvih. Da nije bilo Zagorčeve obrane, da je Bralić bio mirniji realizatior, išao bi taj pogodak na njegovu dušu. Dosta krivih procjena i reakcija, koje nisu na kraju bile kažnjene.
Ocjena
5.5
Mauro PerkovićObrana
Igrao do 68.minute. Imao je dobrih stvari, pogotovo, jer kao priučeni bek pokušava prilagoditi napadačkim zahtjevima. U prvih nekoliko minuta pridodao se dobro po svojoj strani, školski pokušao centrirati, nije to bilo loše. No, ovog puta nije bio na pravoj razini u defenzivnim zadacima. Znalo je preko njegove strane opasno curiti, a da Zagorac u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nije skinuo zicer Bukviću, krivnja za izjednačenje pala bi na njegova leđa.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Ofenzivno, jedna od boljih njegovih partija, bio je Mišić vrlo važan igrač u organizaciji napada, odigravao je brzo, kad je mogao i iz prve, sudjelovao je u vrhunskoj akciji za prvi pogodak. Nije ta izvedba pala do kraja utakmice, tražio je loptu, nije ju 'gnjavio', već pravovremeno distribuirao, zapucao je i dvaput prema vratima. Konkretniji nego obično. Ali, i s nekoliko propusta u obrambenoj fazi, Osječani su ga znali opasno probiti i doći u zonu udarca. Ipak, kad se sve zbroji, Mišić je ovaj put bio jedan od najboljih Modrih.
Ocjena
7
Marko BulatVezni red
Igrao do 87.minute. Zabio je kad je trebalo zabiti, rutinski, to je njegova pozicija. Onda je malo nestao, da bi se u nastavku ponovno probudio, imao još dva ili tri slabija pokušaja, imao i jednu dobru priliku. Aktivan, prisutan, raspoložen. Sad su njegove ovakve partije već konstanta, Bulat je jedan od najstandardnijih igrača u Dinamovu kaosu, kad je forma u pitanju. I nije čudno da dosta i zabija.
Ocjena
7
Takuro KanekoNapad
Igrao do 68. minute. Učinak možda i nije bio poseban, ali Japanac je taktički radio gotovo sve što je trebalo. Kao osica, neumorno je napadao zadnju liniju Osječana, išao na svaki loptu i tražio igru, pokušavao driblingom, udarcem, dodavanjem... Ovog puta izostala je ta završnica, nije bio konkretan, ali energija koju on ima u nogama i plućima svakako je zalog za kredit, koji ima kod Jakirovića.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 87. minute. I on je imao defenzivnih propusta, u tom mu dijelu nedostaje još malo agresivnosti i odlučnosti, ali prema naprijed je bio vrlo raspoložen. Doduše, ne pamtimo njegov konkretan potez, da je svojim dodirom odlučio utakmicu ili donio pogodak, no, Martin je puno pretrčao, lomio gostujuće linije, prolazio kroz njih, trpio udarce, izdržavao duele i stvarao pritisak na Osijekovu obranu. Bilo ga je teško zadržati i nedostajao je samo taj zadnji 'touch'. Dojam je i da je mogao koji put ranije pucati, a ne težiti asistenciji ili odigravanju na stranu.
Ocjena
7
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 59.minute. Piše mu se asistencija kod Bulatova pogotka, spretno je proslijedio loptu do strijelca i to je potez koji se pamti. Osim toga imao je dosta veliki promet, agresivan u presingu i defenzivnim zadacima, no, često vrlo neprecizan i neoprezan u predaji lopte. Vidi se i kod njega posljedica sitnih ozljeda, koje ga prate zadnjih mjeseci, nedostaje mu hitrine i odlučnosti. Od njega se očekuje veći doprinos u napadačkim akcijama, a to je izostalo. Doduše, zgusnuta Osijekova obrana i nije mu dala previše prostora.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Odigrao je čitavu utakmicu i to na vrlo dobroj razini. Vidi se da još hvata formu, ali Dinamo je s njim ipak drugačija momčad. Čim primi loptu, ima neko rješenje, vidi što mnogi drugi ne vide, razigrava suigrače. Sudjelovao je i u akciji kod prvog gola, šteta što nije prošao onaj dribling, 'valjanje' Osijekova braniča u prvom dijelu. Ali, očekivalo se da će pasti u drugom dijelu, ostati bez snage, međutim, nije, naprotiv. Ostalo je još snage za bravure, peta za Ademija, brojni zračni dueli koje je dobio. Vratio se dobrog raspoloženja, bit će veliki dobitak.
Ocjena
6.5
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 59.minute. Osuđen je igrati zadnjih pola sata, iako je doista teško vjerovati da Dinamo baš toliko inzistira da se poštuju ti bonusi, umjesto da plati što treba i ima Ademija u punom opsegu. Ali, i to je jedan od dokaza da puno toga u klubu ne funkcionira. Jer, koliko Ademi znači ovoj momčadi vidjelo se čim je ušao. Onaj prolaz kroz obranu Osijeku i loša povratna lopta, onda i udarac u gredu! Ali, ne samo to, baš je Ademi gurao momčad naprijed kad je bila šokirana poslije Osijekova pogotka za 1-1. Kapetan, imao traku ili ne!
Ocjena
6.5
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 68.minute. Izgubio je mjesto startera, nakon dvije odlične partije u svojim prvim nastupima za Dinamo, bio je neprepoznatljiv. Međutim, sad je bio džoker s klupe. Čim je ušao vidjelo se da je raspoložen, da ga je klupa malo probudila, trgnuo se. A onda je bio na pravom mjestu, odlično primio loptu, sjajno gađao i pogodio baš tamo gdje je trebalo. Za veliku Dinamovu pobjedu!
Ocjena
7
Robert LjubičićVezni red
Igrao od 68.minute. Unio je živost, bio je konkretan. Zamalo strijelac, njegov je udarac skinut s gol-crte, a onda je nakon njegova ubačaja, doduše, uz pomoć Osijekova stopera, Vidović zabio za pobjedu. Mala kritika ide za lošu reakciju kod zadnje Osijekove šanse, kad je loše stajao, a lopta došla do Caktaša, koji je promašio. No, generalno, bila je to dobra partija.
Ocjena
6.5
Deni JurićNapad
Igrao od 87.minute. Vratio se iz 'naftalina', za njega je velika stvar da je uopće u kadru i da je dobio poneku minutu. Ipak, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Tibor HalilovićVezni red
Igrao od 87.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
U konačnici, uspio je izboriti pobjedu, opet teško, opet u nadoknadi. Ali, pobjeda je, tri boda, koja nisu tako česta pojava u Maksimiru ove sezone. Dinamo je dobro počeo, no puno je opet bilo propusta u obrambenom dijelu, Osječani su prečesto dolazili u završnicu, da nije bilo Zagorca, mogli su gosti na poluvremenu i voditi. Dobra je bila odluka da Petković igra od prve minute, a dobru su energiju donijele i pričuve, Ademi, Ljubičić, Vidović... Međutim, Dinamo nema stabilnost, puno je tu neočekivanih stvari, u jednom trenu je dojam da Modri mogu voditi 3-0, u drugom su sretni što su se spasili, što nisu izgubili. Još je puno posla pred njim!
Ocjena
6.5



Tagovi

Zoran ZekićSergej JakirovićGNK DinamoNK OsijekHNL

Ostale Vijesti