Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

OCJENE - Dinamo: Promašeni ziceri i početnička obrana - formula za debakl! Bjeličin prvi poraz, briga zbog Nevistića

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.10.24. | 18:30

Osim Marka Pjace, koji je dvama pogocima ispunio Bjeličino povjerenje, malo je bilo dobrih lica u Dinamovoj momčadi. A neki su i ispod svake kritike! Srećom po njih, nemamo manju ocjenu od 'petice'

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače i trenera u porazu (2-4) od Osijeka. Je li po Vama itko zaslužio pozitivnu ocjenu?

Ivan NevistićVratar
Praktički, sve što je išlo prema njegovoj mreži u njoj je i završilo. Nije mu lako s takvom obranom ispred sebe, nije mu lako kad Jurišić i Hernani zabiju eurogolove, kakvi se rijetko viđaju, ali ipak se očekuje poneka bolja reakcija, od kalibra vratara kakav on jest. Još je skrivio i kazneni udarac, iako i tu nije imao neko bolje rješenje. No, lako za jednu slabiju predstavu, ako je ona samo 'incident', ali ako je to posljedica njegove ozljede leđa i ako će ga ta leđa i dalje kočiti i 'bacati' ga iz forme, onda će Dinamo imati ozbiljan problem.
Ocjena
5
Samy MmaeeObrana
Vratio se nakon ozljede, dobio priliku, bolje da nije. Nije da on ne zna, ali njegov gard kao da otkriva da mu je svejedno. Onako, laganini... Nikad nije bio tamo gdje se nešto opasno događalo, odnosno, bio je dovoljno daleko. I kod gola Jurišića i kod bijega Hernanija i još nekoliko puta, Definitivno, njemu ne odgovara kad protivnik napada iz kontri, kad se stvori višak i ide dubinska lopta iza njegovih leđa. Već je previše puta tako kiksao da bi se mogao vaditi na slab dan. Izgledao je prvih dana kao pojačanje, sad je sve dalje od tog epiteta.
Ocjena
5
Maxime BernauerObrana
Nevojerojatno je kako taj čovjek može dobro odigrati u Ligi prvaka, a onda katastrofalno izgleda u HNL-u. I to više nije slučajno, nije odavno, više je puta u svojoj režiji nudio priču o Dr.Jekyllu i Mr.Hydeu. Njegova duga ima nešto posebno i zna biti dobro oružje u izgradnji napada. Ali, reakcije u obrani, tamo gdje mora biti u najboljem izdanju nekad graniče s početničkima, često i nespretnima. Popiknuo se kod prvog gola Osijeka, baš kad je krenuo prema Jakupoviću i osječki je napadač ostao sam. Kod drugog gola nereszonski je odigrao po zemlji u sredinu do Kulenovića, a onda nije, zajedno s Mmaeeom, stigao u blok udarca Jurišića. Kod četvrtog je zaspao, niti je zaleđe, niti je zaustavio Bukvića, kojega je onda srušio Nevistić.
Ocjena
5
Raúl TorrenteObrana
Najbolji od obrambenog trojca, premda to nije neki kompliment. Više govori o ostalima. Ali, Torrente je barem izgledao i ponašao se kao ozbiljan stoper, njegove su reakcije bile logične i pravovremene, ne može mu se prigovoriti da je kumovao ijednom pogotku Osječana. Njemu je slaba utjeha da će ga teško netko istisnuti iz prve momčadi.
Ocjena
6
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao do 46.minute. Sve što je napravio, zapravo, ne zaslužuje prolaznu ocjenu. Po njegovoj je strani curilo čitavo poluvrijeme, probijali su ga Osječani kako su htjeli, kao da se izgubio u ovoj ulozi i s lijeve strane nije se prilagodio na desnoj, iako je to njegova prava pozicija. Prema naprijed također suzdržan, nije se odlučivao na proboje, tu i tamo pokušao je napraviti višak dodavanjima u prostor, ali nije od njih bilo puno koristi. Našao se i u šansu, koju nije iskoristio. Ipak, piše mu se asistencija za Pjacin pogodak, bio je to školski, precizan ubačaj. I, to jd tih pola...
Ocjena
5.5
Petar SučićVezni red
Daleko od svojih najboljih izdanja, trkački u redu, međutim, izostao je potez, ubacivanje iz drugog plana ili lucidno dodavanje, kojim zna izbaciti čitavu obranu. U nekim trenucima nije bio niti dovoljno agresivan, znao je nepotrebno gubiti duele i promašivati lopte. Sad kad je dosegnuo jednu visoku razinu u kontinuitetu, ima i veću odgovornost, veća su i očekivanja, ovakve predstave sigurno nisu nešto što bi htio ponoviti. Kad ga je Dinamo trebao, nije ga bilo.
Ocjena
5
Josip MišićVezni red
Igrao do 67.minute. Zaradio je treći žuti karton zbog prekršaja na Hernaniju, spriječio je time opasnu akciju Osječana. Nije njegova krivica, što je Osijek baš iz tog prekida izjednačio. Možda ga je baš zboig kartona Bjelica i zamijenio, jer lako je doći na rub isključenja. Odlična je bila i okomita lopta za Baturina, u toj akciji kad je Dinamova 'desetka' promašila veliki zicer. Puno s loptom u nogama, možda je trebao češće pokušati takva direktna dodavanja, skloniji je igranju na stranu, a to nije donijelo mnogo Dinamu u ovoj utakmici.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 88.minute. Jedan dobar potez bio mu je blok Jakupovićeva udarca u prvom poluvremenu, kad je spasio vrata. Ali, napadački je učinak izostao. Radi on, trudi se, obrambeno je imao korektnih reakcija, ne može se reći da je išta skrivio. Ali, tamo gdje je trebao nešto donijeti, nije uspio. Nisu oovo utakmice za njega, kad je protivnik otraga čvrst i organiziran, kad nema puno prostora, onda i on teško prolazi. Koliko god bio motiviran u borbi za svaku loptu.
Ocjena
5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 67.minute. Činio se na početku utakmice poletnim, razigranim, raspoloženim. I vidi se po svakom dodiru da je poseban, da je dragulj. To ni ova partija ne može osporiti. Ali, sve je ispalo krivo. Bio je u čistoj prilici, u koju ga je 'izbacio' Mišić, završnica je bila jako loša. Jednom je još pucao s desne strane, Malenica je obranio. No, najviše se pamti izgubljena lopta nakon Dinamova izjednačujućeg gola, izgubio je loptu oko centra, krenula je kontra i Hernani je zabio megagol. Ne znamo u čemu je stvar, Martin je četiri-pet proklizao, sam od sebe, je li problem u kopačkama, travnjaku ili nekom trećem detalju?
Ocjena
5
Sandro KulenovićNapad
Igrao do 67.minute. Suradnja u napdačkom dijelu bila je dobra u prvih pola sata, primao je loptu leđima, dobivao duele i proigravao suigrače. Tako je, uostalom, Dinamo došao do prvog pogotka. Ali, onda je uslijedila noćna mora. Čisti zicer, lopta za mirniji nastavak utakmice, ono što inače zabija zatvorenih očiju, skinuo mu je Malenica nogom! Velika obrana, idu čestitke Osijekovu vrataru, međutim, Kulenović je to morao zabiti. Potom je premekano dočekao loptu Bernauera, to dodavanje Francuza nije bilo rezonsko, ali Jurišić je iznenadio Kulenovića uzeo loptu i kasnije poentirao. Nije to bila njegova večer.
Ocjena
5.5
Marko PjacaNapad
Prozvao ga je Bjelica nakon Pule, kao i ostala krila, ali dao mu je šansu i protiv Osijeka. Iako, nije bio krilo već druga špica i toj se ulozi odlično snašao, bio je baš poput pravog napadača. Zabio je dva pogotka, kod oba je sjajno pratio akciju i vrhunski utrčao, a i egzekucija je bila golgeterska. Još je lucidno pripremio zicer Kulenoviću. Pjaca je jedina Dinamova dobra vijest iz ove utakmice, ako je ovo naznaka definitivno ulaska u formu, onda je to dugoročni dobita. Samo, ne može Pjaca zabiti, koliko obrana može primiti.
Ocjena
7
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 46.minute. Neku živost je donio, međutim, bez osobitog učinka. Ajde, imao je prste u drugom pogotkom, pomalo sretno ta je lopta došla do Pjace, ali, nakon toga ne pamtimo da je ikoga prošao, da je servirao neku opasnost s krila, da je zaprijetio Malenici. Ofenzivno orijentiran, ostavljao je dosta prostora iza, ali, Dinamo je ganjao zaostatak pa to i nije nelogično.
Ocjena
5
Marko RogVezni red
Igrao od 67.minute. Ovaj put nije ni njegov ulazak donio previše. Štoviše, mogao je izjednačiti, ali je jako loše reagirao na odbijanac u šesnaestercu. Osim toga - slabo.
Ocjena
5
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 67. minute. Povukao je dva napada, pokušao i zabiti, prekinuo dvije akcije Osječana u začetku, ali nije ni on uspio donijeti preokret i spriječiti konačan Dinamov potop.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao od 67.minute. Malo je bilo prostora za njegove minijature, iako, da je Pjaca ispratio dodavanje petom za dupli pas u kaznenom prostoru, možda bi to bila asistencija za prste polizati. Ali, ništa od toga. Vidi se da nije potpuno spreman, osječka je obrana lako rješavala lopte u njegovim nogama.
Ocjena
5
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 88.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Nenad BjelicaTrener
Vjerovali ili ne, ovo je prvi Bjeličin poraz u Maksimiru, na Dinamovoj klupi u domaćim natjecanjima. Dosad su ga pobijedili samo Young Boysi i Manchester City! Tim je ovaj ishod još šokantniji. I znate onu, tko će koga... Pričao je da je posebno motiviran na Osijek, očito su i Osječani bili dodatno motivirani zbog njega. Početna ideja možda i nije bila loša, uostalom, Dinamo je zabio, stvarao prilike, na poluvremenu je odlučio izvaditi Pierre-Gabriela, vidio je gdje curi. Ali, nije uspio zakrpati rupe, vjerovao je do kraja svojim stoperima, a zamjene nisu donijele ništa veliko. Možda je trebao pokušati s dva napadača, zamijeniti pokojeg stopera. No, vjerojatno je do samog kraja vjerovao u preokret, kao i većina na stadionu. Ali, nije ga dočekao.
Ocjena
5.5



Tagovi

GNK DinamoOsijekOcjeneMarko PjacaNenad Bjelica

Ostale Vijesti