Luka Stabzl/Pixsell
Luka Stabzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Europa je upoznala Baturinu! Ni nesretni remi ne može umanjiti njegovu partiju karijere

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.10.24. | 23:45

Puno je bilo dobrih pojedinaca u Dinamovim redovima, ali dva kiksa, dvije pogreške odnijele su pobjedu

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u remiju (2-2) s Monacom. Tko je po vama bio dobar, a tko je bio manje raspoložen.

Ivan NevistićVratar
To je prokletstvo vratara. U Münchenu je bio najbolji Dinamov pojedinac, iako je primio devet golova, a protiv Monaca je bio jedan od junaka sve do te, nesretne 74.minute. Obranio je zicer Minaminu, bila je to malonogometna reakcija, koja bi morala kandidirati za obranu kola u Ligi prvaka. Ni iz čega došli su gosti u tu šansu, ali Nevistić je bio maestralan. A onda je u toj 74. miniuti loše, zapravo, nepotrebno istrčao na ubačaj iz kornera, poskliznuo se, promašio loptu i Monaco je zabio, iako se činilo da ne može zabiti do sutra. Okrenuo se tijek utakmice, na kraju i rezultat, sigurna pobjeda postala je remi.
Ocjena
6
Maxime BernauerObrana
Opet je on bio 'taj', koji je napravio ključnu pogrešku. Možemo pričati je li kazneni udarac trebao biti dosuđen ili nije, ali nije slučajno da je baš on bio u tom 'klinču'. Zakasnio je tama toliko da dođe do kontakta, a njemački sudac bio je spreman! Što vrijedi da je veći dio utakmice bio koncentriran, da nije radio gluposti, da je znao izaći s loptom iz šesnaesterca, kad napravi kazneni udarac u samoj završnici utakmice. Njegova je greška bila i lopta za zicer Minamina, loše je reagirao, srećom, tad ga je spasio Nevistić.
Ocjena
5.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Teško se sjetiti ijedne njegove veće pogreške, ulovio je sve zračne duele, pokupio sve na tlu, znao je dobro otvoriti Dinamove napade. Čvrsto je držao Dinamovu obranu, bio je stup zadnje linije, ovog puta nije bio taj, koji je kiksao na velikoj, europskoj sceni. Sjajno se nosio s brzim Monacovim igračima, štoviše, ta njihova brzina i nije previše dolazila do izražaja, bio je pravovremen, dobro čitao akcije gostiju.
Ocjena
7
Raúl TorrenteObrana
Možda ima više problema na širokom prostoru, ali kad drži poziciju, kad je u šesnaestercu ili petercu, malotko prolazi kraj njega. Pogotovo je koristan u zraku, uzima gotovo sve duele, a u jednom takvom zaradio je i povez na glavi. I s njim igrao veći dio utakmice, a onda nešto prije Monacova prvog pogotka, baš tom povezanom glavom izbacio loptu s gol-crte. Šteta što se Dinamo nije do kraja obranio, nego je primio pogodak nakon kornera, no to nije bila njegova krivnja, njemu nitko nije pobjegao.
Ocjena
7.5
Stefan RistovskiObrana
Jednom je izvisio, baš prije situacije kad je Torrente glavom izbacio s gol-crte. Ostalo je bilo uglavnom dobro, tu i tamo neki propust, bez kazne. Davao je momčadi energiju, kao i u većini utakmica, borio se kao lav, zaradio i pljesak Maksimira nakon jedne obrambene intervencije. Generalno, palac gore.
Ocjena
6.5
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 63. minute. Odradio je svoj dio posla, mjerna jedinica energije, nekad je više htio nego što je mogao, ali to je njegovo srce, veliko kao Sljeme. Imao je nekoliko slabijih reakcija, ali kad je i pogriješio, imao je suigrače, koji su ga ispravili, kao što je i on ispravljao njih. Nije 'lagan' kao nekad, težak teren dodatno mu je stvarao probleme, ali sve je nadoknadio željom, iskustvom i liderskim osobinama. Kod Bjelice opet postao jedan od ključnih igrača.
Ocjena
6.5
Josip MišićVezni red
Naviknuli smo da malo sporije ulazi u utakmicu, bio bi sukrivac za pogodak da je Minamino zabio, pokraj njega je u toj akciji prošlo puno toga, nije uspio zaustaviti, samo je promatrao. No, nakon tog propusta sasvim se trgnuo, bio ponajbolji Dinamov igrač. Njemu je, očito, odogovarao skliazak teren, sjajno se na njemu snalazio, sve lopte koje su mu bile u vidokrugu sigurno je pokupio, odnio, razmahao napade... Zagospodario je sredinom terena, u obrani blokirao, bio je gdje god je trebao biti. A onda, ta duga lopta za Baturinu, kojom je izbacio ćitavu obranu Monaca i koja je donijela pogodak, o njoj će se još dugo pričati.
Ocjena
7.5
Petar SučićVezni red
Da nije napravio ništa osim tog pogotka, dovoljno za 'osmicu'. Njemu je još 20 godina, a kad takav mladac u ovakvoj utakmici, u gol prilici napravi lažnjak i onda 'šukerovski' prebaci vratara, tada se nema što dodati. Rekli bismo onako laički da mu je cijena odmah skočila za još koji milijun! Do tog gola nije bio puno primjetan, čak je bio i previše samozatajan, međutim, nakon tog poteza potpuno se oslobodio, razigrao, rastrčao. I razigravao, imao je još nekoliko odličnih dodavanja, bijegova Monacovoj obrani, na sredini je puno toga pohvatao.
Ocjena
8
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Čuli smo svašta o tom Aklioucheu, slovio je za najopasnijeg igrača Monaca, ali RPG mu nije dao previše prostora. Zaustavio ga je i u prvom poluvremenu, u nastavku su mu Monacovi igrači zadavali više problema, međutim, znao se s njima nositi. Uglavnom pravovremen, nekoliko je puta prekinuo obećavajuće akcije gostiju. Iskoristio je činjenicu da dobro poznaje Monacov stil igre i njegove igrače, ušao je bez respekta i pun samopouzdanja. To se vidi u svakoj njegovoj reakciji.
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 74.minute. Šteta za konačan rezultat, šteta što je izostala pobjeda, jer zaslužio je da uzme šou. I da se priča o njemu! Europa je na velikoj sceni, definitivno, upoznala Martina Baturinu, bez dvojbe, bila je ovo njegova najzrelija, vjerojatno i najbolja utakmica za Dinamo, ako uzmemo u obzir razinu natjecanja. Od prve minute bio je enigma za Monaco, izborio je gomilu prekršaja, prošao milijun puta kroz linije, dolazio pred šesnaesterac i radio što mu je dosad bila najveća zamjerka; 'ubijao' se u defenzivi, borio za svaku loptu. I kad igra takvu utakmicu, onda ne izostane ni učinak. Vrhunska asistencija za Sučića i pogodak za 'prste polizati'. Njegovim izlaskom Dinamo je ipak pao u izvedbi.
Ocjena
8.5
Bruno PetkovićNapad
Znamo da će oko njegove predstave biti oprečnih mišljenja. Zamjerit će mu mnogi što nije zabio jednu od nekoliko prilika, iako, dvaput je promašio iz zaleđa pa i ne bi važilo. Međutim, Bruno je odradio veliki posao, koristio je često mokru podlogu kao adut, znao je stati na loptu, odložiti, odigrati. Od njega je krenula akcija za drugi gol, u svom je stilu dodao Rogu, koji je potom proslijedio do Baturine, dalje znate. Puno je lopti osvojio, navlačio je dvojicu igrača, otvarao prostor suigračima. I on, kao i Baturina, odradio dobro obrambeno djelo.
Ocjena
7
Marko RogVezni red
Igrao od 63.minute. Kao i uvijek kad uđe s klupe donese neku dodanu vrijednost, ovaj put to je bila lopta za Baturinu, koji je onda solo-akcijom začinio sjajnu predstavu. Međutim, ovaj put nije uspio doći u neku gol-priliku, iskušati udarac.
Ocjena
6
Lukas KačavendaVezni red
Igrao od 74.minute. Unio živost i nekoliko obećavajućih prodora, ali bez konačnmog učinka.
Ocjena
6
Nenad BjelicaTrener
Bez obzira što na kraju nije odnio pobjedu u utakmici u kojoj je njegova momčad imala 2-0, treba se sjetiti gdje je Dinamo bio prije samo nekoliko dana. Da je tada netko ponudio bod, svi bi ga objeručke prihvatili. Osim možda njega, koji je stalno najavljivao da ide na pobjedu, prenio je to na momčad, koja je doista tako i izgledala. Iz kuta vodstva od 2-0 ovih 2-.2 izgleda kao utješna nagrada, ali... Bio je blizu da ponovi Atalantu, dogodilo mu se nešto slično kao protiv Šahtara, međutim, teško je tu pronaći neku njegovu krivicu. Možda je trebao zadržati još koju minutu Martina Baturinu, koji je odigrao utakmicu za pamćenje, a nakon njegova izlaska Dinamo je bio manje opasan. Možda je u završnici trebao ubiti Monacov ritam još nekom zamjenom. No, lako je pričati 'što bi bilo...', činjenica jest da se Dinamo vratio iz mrtvih u najjačem klupskom natjecanju i opet sanja prolazak među 24 i zato nešto viša ocjena. Zaradio crveni karton nezadovoljan suđenjem!
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaMonacoLiga prvakaNenad Bjelica

Ostale Vijesti