Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Objavljen prošireni popis Hrvatske za Euro 2022 - tko je siguran, a tko bi mogao otpasti?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.01.22. | 08:43

Na listi su igrači koji su bili pozvani na posljednje prijateljske provjere.

Izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović objavio je popis za Europsko prvenstvo koje se od 19. siječnja do 6. veljače održava u nizozemskim gradovima Groningenu i Amsterdamu. Na popisu se nalazi 18 igrača, istih onih koji su bili na posljednjem okupljanju reprezentacije koja je u Finskoj upisala pobjedu (6:4) i poraz (0:1) od reprezentacije Finske.

Prošireni popis hrvatske reprezentacije:

Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Luka Suton (Novo Vrijeme) i Maro Đuraš (Square).

Hrvatski izbornik na Euro može voditi 16 igrača (od čega tri vratara), tako da će dva igrača iz polja ispasti s tog popisa. Kako u zapisniku futsal utakmice smije biti 14 igrača, za svaku utakmicu Hrvatske na turniru još dva igrača će provesti na tribinama.

Kada bismo se 'igrali' s kalkulacijama, i kada bismo zanemarili COVID-19 koji nenadano može izbaciti reprezentativce iz kadra, rekli bismo da su od navedenih igrača sigurna tri vratara: Žarko Luketin, Zoran Primić i mladi Ante Piplica. 'Veterani' i nositelji reprezentacije Franco Jelovčić, Tihomir Novak, Dario Marinović i Josip Suton su neprikosnoveni, kao i Vedran Matošević, Matej Horvat, Luka Perić i Kristijan Postružin.

Zbog ozljeda Olmissumovih Stjepana Perišića i Valerija Jurića, za očekivati je da će se na popisu pronaći Dinamov dvojac Davor Kanjuh, kao zadnji igrač te motorični Kristian Čekol kao treća 'lijeva noga', iza Jelovčića i Horvata.

Josip Jurlina bio je predvodnik hrvatske U19 reprezentacije koja je osvojila srebro, dobro se razvija u Olmissumu i za njega bi također trebalo biti mjesta na popisu putnika za Euro. Za očekivati je da će se na popisu putnika pronaći i mladi Duje Kustura koji je uz ranije spomenutog Kanjuha jedini pravi 'zadnji' u rosteru.

Za posljednje mjesto u momčadi za turnir borit će se, po svemu sudeći, tri pivota.

Luka Perić je do sada bio prvi pivot ekipe, tu poziciju pokriva možda i najbolji hrvatski futsalaš u prošloj godini, Dario Marinović, a za to treće mjesto bore se napadač Olmissuma Antonio Sekulić, napadač Novog vremena Luka Suton i Maro Đuarš iz Squarea.

U nekako najboljoj poziciji od ove trojice nalazi se Sekulić, koji je prvi napadač vodeće momčadi prvenstva, a zabio je i najviše prvenstvenih pogodaka od spomenute trojice (osam). Luka Suton i Maro Đuarš prate ga u stopu, zabili su samo jedan manje (sedam), a imaju i priličnog internacionalnog iskustva kakvo je potrebno na ovakvom natjecanju.

Sve u svemu konačnu odluku izbornik će donijeti pred početak Eura. Hrvatski reprezentativci okupljaju se 12. siječnja u Velikoj Gorici u kojoj će trenirati do 19. siječnja kada će se zaputiti u Nizozemsku. Hrvatska prvu utakmicu igra u petak, 21. siječnja, u Amsterdamu protiv Poljske, slijedi dvoboj protiv Rusije u glavnom gradu (25. siječnja), a posljednju utakmicu skupine Hrvatska igra protiv Slovačke u Groningenu, 29. siječnja.

No, ponavljamo, dok se god novi soj koronavirusa ovako rapidno širi, konačan popis putnika za Euro nećemo znati do zadnjeg trena.




Tagovi

Futsalhrvatska futsalska reprezentacija

Ostale Vijesti