OBAVEZNO POGLEDAJTE: Subota nudi razne derbije, ali i ove četiri super zanimljive utakmice!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 10:16

Četiri sjajna dvoboja u četiri različite Lige petica...

Hajduk - Dinamo i Juventus - Roma samo su prva dva derbija koja nam padaju na pamet ove subote, ali po običaju mi vam nudimo i neke "alternative". Ovoga puta ne tri, nego četiri super zanimljive utakmice koje nas čekaju danas!

WEST BROM - MANCHESTER UNITED (subota, 18.30)

WBA je ekipa koja – unatoč činjenici da ih trenira jedno od tradicionalno najkonzervativnijih premierligaških trenerskih imena, Tony Pulis – ove sezone igra iznenađujuće fluidno za njegove standarde. Čak ni „nestanak“ Saida Berahina s mape nije usporio napredak WBA, već su štoviše – uz pragmatičan pristup – zauzeli visoko sedmo mjesto ljestvice, a i predvode momčadi sredine ljestvice po broju zabijenih pogodaka, s njih 23. Danas dočekuju Mourinhov United, koji u odnosu na njih ima jedan pogodak manje postignut; ukoliko WBA iskoristi prednost domaćeg terena, doći će samo na bod od šestoplasiranog Uniteda i tako dodatno zakomplicirati život Joseu Mourinhu.

GUINGAMP - PSG (subota, 17.00)

Francuska Ligue 1 je uvijek bila poznata po tome da se – izuzev ove dvije, maksimalno tri momčadi pretplaćene na borbu za sam vrh – ove „manje“ ekipe izmjenjuju u formi. Jedna takva ove sezone je i Guingamp, koji dočekuje usporeni Paris Saint-Germain kao šestoplasirana momčad lige. Ove sezone su pobjeđivali Marseille (2:1) i Lyon (1:3) između ostalih, a uspjeli su zaustaviti i nevjerojatan Monaco kada su u gostima odigrali 2:2. Mogu li odabranici Antoinea Kombouarea iskoristiti ove sezone itekako oscilirajuću formu Parižana te pružiti novo iznenađenje, koje bi ih možebitno gurnulo čak i u jedno od mjesta koje vode u Europu.

RB LEIPZIG - HERTHA (subota, 15.30)

Iako Hertha već neko vrijeme ima stabilnu poziciju pri vrhu Bundeslige, rijetko je tko mogao očekivati da će ovaj ogled ikada biti bitka za sam vrh Bundeslige. Obje ekipe su u prošlom kolu iznenađujuće poražene od momčadi s dna ljestvice; Leipzigu je prvi poraz ove sezone nanio predzadnji Ingolstadt, dok je Hertha kod kuće izgubila od 14. Werdera iz Bremena. Ukoliko Leipzig iskoristi prednost domaćeg terena, mogao bi se odvojiti od trećeplasirane Herthe na velikih devet bodova, što bi ususret drugom dijelu sezone utrku za prvaka Njemačke svelo na Bayern i – dojučerašnjeg drugoligaša iz Leipziga!

MILAN - ATALANTA (subota, 18.00)

Milan i Atalanta su možda i najugodnija iznenađenja ove sezone u Serie A. Milan je prije poraza od Rome bio na pet utakmica bez poraza, dok je Atalanta niz od sedam pobjeda naprasno prekinula porazima od Juventusa i Udinesea. Koja god ekipa prospe bodove, o njoj će se pričati kao o ekipi čiji je niz došao kraju. Ali, ako vam je to manje bitno, onda svakako vodite računa o ovom susretu čisto zbog samog nogometa, naročito onog koji prezentira Atalanta ove sezone!

(Foto: Action Images)


Tagovi

West Bromwich AlbionManchester UnitedGuingampPSGRB LeipzigHerthaMilanAtalanta

Ostale Vijesti