Novo pojačanje potvrdilo pobjedu Hajduka na Malti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.07.19. | 22:40

Splićani bolji, ali uz slabu efikasnost.

Nogometaši Hajduka očekivano su došli do pobjede na otvaranju europske sezone. Na vrlo vrućem i sparnom gostovanju na Malti, pobijedili su Gziru United u prvom pretkolu Europske lige. Rezultat je bio 2-0, a Splićani su odigrali solidnu utakmicu s obzirom da nije prošlo niti mjesec dana od početka priprema.

Momčad Siniše Oreščanina zaigrala je bez ozlijeđenog Josipa Juranovića te vratara Josipa Posavca, a na desnoj strani je ordinirao mladi veznjak Stanko Jurić. Bili su napali od prve minute, ali domaćin se pokazao kao tvrd orah za hrvatskog predstavnika.

Prvi udarac na utakmici stigao je u 10. minuti kada je Jairo priprijetio udarcem s vrha šesnaesterca, a nakon toga pokušao je Hamza, ali oba puta vratar Haber hvata u naručje njihove pokušaje.

Domaćin je bio stidljiv u napadu, vrijedi izdvojiti tek pokušaj glavom Adeyema, i kontra nakon tri uzastopna kornera Hajduka, ali sve je to bilo daleko od postizanja gola.

Imali su Hajdukovi igrači dvije sjajne prilike u posljednjih deset minuta drugog dijela. Ali nije bilo dovoljno koncentracije, poglavito kada je Bassel Jradi nanizao dvojicu igrača i servirao Adamu Gyurcsu, čiji udarac odlazi preko gola. I kada se samo čekao kraj prvog dijela, Adeyemo igra rukom u vlastitom kaznenom prostoru te sudac opravdano svira penal za Hajduk.

Adam Gyurcso je namjestio loptu na bijelu točku, a njegov udarac čita vratar Haber. Lopta je završila na stativi, ali Mađar je prvi na odbijancu i zabija za vodstvo Hajduka 1-0. Mogli su Bili povećati vodstvo do kraja prvog poluvremena jer je Delić 'povaljao' trojicu igrača Gzire, ali vratar je uspio spriječiti njegov udarac.

U nastavku nismo vidjeli puno prilika. Oreščanin je priliku dao pridošlicama Ivanu Dolčeku i Stefanu Simiću, ušao je i Francesco Tahiraj, a najbolja prilika stigla je u 69. minuti kada je su Splićani 'prebrojali' domaće. Tahiraj za Hamzu, Gambijac za Dolčeka, ali njegov oštar pokušaj ne pronalazi metu.

Pet minuta kasnije najbolju priliku domaćih Fernando Barbosa okrunio je golom, ali sudac je opravdano digao zastavicu i poništio gol jer je Barbosa bio u ofsajdu.

Do kraja utakmice nije bilo pretjerano zanimljivih situacija, igrači Gzire su uvelike fizički pali. Pokušavali su bijeli doći do gola preko Delića, Tahiraja, Dolčeka i Hamze, ali bez uspjeha sve do šeste minute sudačke nadoknade.

Tada je novopridošli Ivan Dolček, koji je bio vrlo aktivan tijekom cijele utakmice, probio lijevu stranu te uputio prizeman udarac. Vratar Haber se nije najbolje snašao i lopta je završila u golu za konačnih 2-0.

Konačni dojam nakon prve utakmice je takav da je momčad Siniše Oreščanina kvalitetnija u svim segmentima igre, ali rana faza odigravanja utakmice kumovala je slabijoj efikasnosti. Slijedi uzvrat za tjedan dana.

 

 

U ostale dvije utakmice pretkola Europske lige, Rangersi su s uvjerljivih 4-0 porazili St. Josephs. Strijelci za Škote bili su Jack (50'), Ojo (65'), Goldson (68') i Morelos (77').

Istim rezultatom, CSKA je u Sofiji porazio Titograd. Golove su postigli Evandro (40'), Rodrigues (53'), Geferson (55') i Malinov (73').

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Siniša OreščaninAdam Gyurcso

Ostale Vijesti