Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Novo pojačanje na Poljudu: "Hajduk obožavam otkad sam bio dijete, ovo je ispunjenje sna"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 18:09

Novi igrač Bijelih iznio je prve dojmove po dolasku na Poljud

Lukas Grgić nije previše poznat ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj, cijelu karijeru je igrao u Austriji gdje se rodio 1995. godine i dolazak u Hajduk prvi mu je inozemni transfer u karijeri. I odmah je prešao redove najdražeg kluba.

Kada ste dijete onda imate jedan klub kojeg obožavate i pratite, to je za mene uvijek bio samo Hajduk. Prva mi se želja ispunila da potpišem ugovor i jedva čekam da započnem s radom i upoznam se s trenerom i suigračima. Dosta sam iskusan igrač, ali uhvatile su me emocije kada sam doznao da idem u Hajduk. Putovao sam osam sati iz Austrije i nisam mogao zaspati. Bio sam umoran, ali presretan i nisam mogao da vjerujem u to“ rekao je novi igrač Bijelih za Hajduk DigitalTV

Prvi profesionalni ugovor sam potpisao u LASK-u, bio na posudbama u Riedu i Tirolu pa se vratio u LASK. Imali smo dosta uspjeha, igrali smo tri godine u nizu u Europi. Sve je bilo dobro, s Hajdukom sam u kontaktu od ljeta i htjeli su me tu. Borac sam, ratnik, dajem sve od sebe, mogu trčati, a volim imati loptu u nogama. Razbijač sam protivničke igre, a volim i kreirati igru. Hajduk ima kvalitetnu momčad, nadam se trofejima i dobrim igrama, jedva čekam da istrčim na Poljud“ rekao je Grgić.

Sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius izrazio je zadovoljstvo ovim transferom.

„Dugo smo pratili Lukasa, nekih devet mjeseci, puno smo razgovarali s LASK-om i sretan sam što smo ga doveli. Poznaje našu sredinu, dobro priča hrvatski i proces njegove adaptacije će biti kratak. Polivalentan je igrač, karakteran, donijet će više mogućnosti treneru da rotira kad imamo ozljeda i kartona. Mislim da je za nas ovo dobar transfer, hvala ljudima u LASK-u što su pristali na našu ponudu. Kada dovodiš igrača u zimskom prijelaznom roku onda je važno da se što prije može prilagoditi i početi igrati. Vjerujem da će Lukas to brzo pokazati na terenu“ poručio je prvi čovjek struke Bijelih.


Tagovi

Lukas GrgićHajduk

Ostale Vijesti