REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Novi Spotify Camp Nou: Košta 1.45 milijardi eura, privremeno šokantno mali, a 2027. moći će primiti više od 100.000 gledatelja!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.24. | 15:06

Zanimljivo, UEFA je odbila mogućnost da ove sezone na njemu igraju utakmice Lige prvaka...

Na Mundu Deportivu, mediju kojem je Barcelona doručak, ručak i večera, u prvom je planu vijest o novom Spotify Camp Nouu. Naime, kako javlja Gabriel Sans, jedno od iskusnijih pera koje prati zbivanja u i oko kluba, novi/stari dom nogometaša Barcelone imat će 64.000 sjedećih mjesta dostupnih za ovu sezonu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ljudi koji su involvirani u rekonstrukciju stadiona ističu kako su trenutno 'unutar budžeta' te da se sve odvija prema planu, ali da su promjene moguće. Zanimljivo, budući da je UEFA već autorizirala na kojim se stadionima može igrati Ligu prvaka, momčad Hansija Flicka će i ove sezone Ligu prvaka igrati na Montjuïcu, dok će utakmice La Lige igrati u svojem pravom domu. Kad on, naravno, za to bude spreman.

Apsolutno svi radovi na stadionu trebali bi biti gotovi 2027. godine. Dotad bi trebao biti u funkciji pokretni krov, a puni kapacitet stadiona tada bi trebao biti 104.200 gledatelja, što će Spotify Camp Nou opet učiniti najvećim europskim stadionom, što znači da će dotad najveći europski stadion biti Wembley.

Što se tiče sezone 24./25., radovi će se kontinuirano izvoditi, a sve u svrhu kako se ne bi probili rokovi. U ljeto 2025. krenut će prvi konkretni radovi na krovu, s tim da bi kompletan krov trebao biti izgrađen u naredna 24 mjeseca.

Nadalje, trenutni plan je takav da se Yamal, Pedri, Gavi i ostatak društva vrate u 'stari dom' do 29. studenog, kad će klub proslaviti svoj 125. rođendan. U slučaju da stadion dotad ne bude spreman, izvođač radova morat će platiti velike 'penale'.

Cijeli projekt košta oko 1.45 milijardi eura, a Elena Fort, dopredsjednica Barcelone, inzistira da apsolutno svaki potrošeni euro bude transparentno prikazan. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nou CampBarcelona

Ostale Vijesti