Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Novi Šerif u gradu: Donedavni trener Hajduka pronašao angažman

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 08:00

Potpisao je na dvije godine, a debitirat će u Ljubljani protiv Olimpije u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu

Mislav Karoglan novi je trener Šerifa iz Tiraspola, preuzima klub koji su prije njega vodii hrvatski stručnjaci Zoran Vulić, Zoran Zekić, Goran Sablić i Stjepan Tomas.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Istre 1961 i Hajduka iz prošle sezone na tu je funkciju došao praktički preko noći jer je smijenjen Ukrajinac Jurij Gura koji je ispao u 2. pretkolu Europske lige od švedskog Elgsborga, no to nije kraj europskog puta kluba iz Moldove, jer će igrati u 3. pretkolu Konferencijske lige, a vodit će ih Karoglan. Sastaju se se ovog četvrtak s Olimpijom u prvom susretu koji je na rasporedu u Ljubljani.

Karoglan je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom koji voli hrvatske trenere koji su mu donosili uspjeha u povijesti. Međutim, prošle sezone nisu bili prvaci što je veliko iznenađenje budući da im je to uspjelo 21 put od osnutka 1997. godine.

Mladom treneru tako je Hajduk bio odskočna daska za inozemni angažman, a prošle sezone s Bijelima je bio nadomak naslova, bio je jesenski prvak nakon što je naslijedio Ivana Leku, no nakon priprema u Umagu, izgubio je nekoliko važnih utakmica u borbi za dvostruku krunu. Tako je odlaskom predsjednika Lukše Jakobušića uskoro otišao i on s Poljuda, da bi ga naslijedio njegov pomoćnik Jure ivanković kao privremeno rješenje do kraja sezone.

Nakon njega je poslije relativno dosta čekanja stigao Gennaro Gattuso. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav KaroglanŠerifKonferencijska ligaOlimpija LjubljanaHajdukIstra 1961Zoran VulićZoran ZekićGoran SablićStjepan TomasMoldova

Ostale Vijesti