Novi promašaj Arsenala: Pojačanje od 27 milijuna eura odlazi nakon jedne sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 11:50

Već se javio i zainteresirani klub.

Patnje po navijače Arsenala traju već duži niz godina, a klub se bezuspješno pokušava vratiti na staze koje su redovito donosile trofeje na Highbury. Otkako su prešli na Emirates stadion, naslov u Premier ligi više nisu dočekali, a osim tri osvajena FA Cupa i Community Shielda, značajniji trofej čekaju od 2004. godine. 

Pokušala je uprava brojnim smjenama na klupi uzdrmati momčad, kupilo se i podosta pojačanja, ali pravih rezultata jednostavno nema. Jedno od promašenih pojačanja svakako je i škotski lijevi bek Kieran Tierney, koji je prošlog ljeta za čak 27 milijuna eura stigao iz Celtica. Nažalost po njega, imao je dosta problema s ozljedama, a to je iskoristio tinejdžer Bukayo Saka, koji je ugrabio mjesto na lijevom beku, uz pripomoć Seada Kolašinca

Stoga je Tierney postao 'tehnološki višak' nakon samo jedne sezone, a u prilog mu ne ide niti činjenica da ga je u klub doveo Unai Emery, koji je u međuvremenu smijenjen s trenerske pozicije. Interesa za Škota ipak ne nedostaje. Potencijal svakako postoji, a s obzirom da je tek napunio 23 godine, vrijeme je na njegovoj strani. Prepoznaje to i Leicester, za kojeg engleski mediji donose priču kako ga vide kao idealnu zamjenu za Bena Chilwella, kojeg nekoliko velikana želi u svojim redovima.

Tajna veza između Tierneya i Leicestera je Brendan Rodgers, strateg 'Lisica', koji je prethodno sjajno surađivao s lijevim bekom u Celticu. Bivši trener Liverpoola svjestan je činjenice da se neće uspjeti još jednom othrvati interesu Chelseaja i Manchester Cityja te da će Chilwell biti sljedeća bogata prodaja engleskog prvaka iz 2016. godine, stoga je dovoljno rano započeo akciju dovođenja beka Arsenala. Transfer koji svakako ima smisla, a Leicesteru novac ne bi smio biti problem. 

(foto: Reuters)


Tagovi

Kieran Tierney

Ostale Vijesti