REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Novi projekt: Eintracht daruje 1000 ulaznica za svaku domaću utakmicu najmlađim navijačima

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 12:25

Svrha projekta je da nogomet ne postane samo za elitni krug ljudi.

Pobjeda u kupu 2018. i pobjeda u Europskoj ligi 2022. pokrenuli su dosad nepoznatu razinu pompe za Eintrachtom. Svatko tko je navijač Eintrachta i ima jednu od 35.000 sezonskih ulaznica može se smatrati sretnikom jer oni koji pokušavaju doći do pojedinačnih često ostanu bez njih. Dapače, čak se i za otvorene treninge Eintrachta traži karta više, ali iz kluba se trude tu posjetu držati do brojke od tisuću navijača, što je kapacitet na rubu terena za trening.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jasno, do ulaznica za domaće utakmice je puno jednostavnije doći ako ste član kluba pa imate pravo prvokupa ulaznica, no zbog toga je, između ostalog, broj članova Eintrachta već dosegnuo 140.000, što opet nije najsretnija situacija. K tome, klub i dalje želi poticati mlade navijače da dolaze na utakmice pa su se dosjetili posebnog načina kako im omogućiti dolazak na utakmicu.

“Mama i tata moraju znati djeci iz susjedstva navečer na roštilju reći: 'Ajde, vodim te sutra na stadion'. Zato ćemo na raspolaganju imati 1000 ulaznica za stajanje za one koji se spontano odluče za svaku utakmicu, čak i ako je stvarno rasprodana", najavio je glasnogovornik Uprave i dodao:

"Ta spontanost je važna kako bismo zainteresirali nove navijače za nogomet. Što su mlađi, to jeftinije morate napraviti."

U to ime dijelit će se 1000 ulaznica školama i klubovima za svaku domaću utakmicu Bundeslige. Prema informacijama Kickera, faza prijave trebala bi krenuti krajem ovog tjedna, a svrha projekta je da nogomet ne postane samo za elitni krug ljudi.

Tome bi trebalo pridonijeti i daljnje povećanje kapaciteta stadiona. Iako se ne može puno postići, kapacitet bi se u ne tako dalekoj budućnosti trebao povećati na oko 60.000 mjesta, između ostalog i smanjenjem novinarske lože. Podsjetimo, tijekom sezone 2022./23., sjeverozapadna tribina je obnovljena, a sjedala na gornjem dijelu pretvorena su u mjesta za stajanje. Ukupno je obnovom stvoreno oko 12.000 novih stajaćih mjesta, a kapacitet stadiona povećan je s 51.500 na 58.000 mjesta.

I opet je malo... (eg)



Tagovi

Eintracht FrankfurtCijene ulaznicaulazniceBundesliga

Ostale Vijesti